Lussebak

Good evening! :D

Dagen har varit bra. Bättre än jag trodde faktiskt!

20 minus grader och en inte allt för glad Casper idag, men dagen har rullat på ändå och vi kom enda fram till kvällen idag med! Otroligt ;) Hehe.
Vi har iallafall spenderat dagen med att baka lussekatter, två gånger till och med! Jag gjorde en sats på en halv liter mitt på dagen för att få tiden att gå, och senare på kvällen så kom Evelina och då blev det en halv liters sats till! Så nu finns det gott om lussebullar i frysen :D Självklart tar jag med mig ett gäng hem till helgen om det finns några kvar, vill säga ..

Nu på kvällskvisten så for jag och mamma iväg och handlade efter halv åtta hos mig. Bästa tiden att handla på egentligen ju! Slippa trängas bland folk och stå i massa köer. Nu hade vi istället hela butiken för oss själva, lovely! :) Och som vanligt när man handlar på ica så blev det ju mat, bara massa mat. Och imorgon ska jag fixa middag tills dem kommer hem, köttfärslimpa! Sååå gott. Men innan det ska jag och Casper hinna med att baka lite pepparkakor också, mest för tidens skull även där ;) Roligt att baka!

Näe, efter lite glass i magen och en dusch så ska man väl kunna gå och somna gott tror jag! Godnatt.





Dag 8

Ett ögonblick

Det finns ett ögonblick i mitt liv som slår allt, och det är såklart det ögonblicket i livet då jag fick se min son för första gången. Inget, absolut inget, går att jämföras med det ögonblicket eller hela den dagen, den tiden. Finns inte ord till att beskriva hur det var att få se sin son för första gången och få upp honom på bröstet. Känna doften av mitt eget barn och se på min lilla son, så lik mig.

Karl Casper Emanuel - Det bästa jag har, mitt allt. Jag älskar dig :love:

Dag 7

Nu är det ju faktiskt en ny dag och jag kan inte sova,
så jag fortsätter på dag 7 - min bästa vän.

Till att börja med så ska jag vara rak och ärlig att säga att jag faktiskt inte haft någon riktig bästa vän under det senaste åren. Det har varit en del som man skämts över, dumma saker man gjort .. Ja, ni fattar! Vad tänker jag inte gå in på för det hör inte hit. Men hur som haver, jag har inte haft någon att gå till helt enkelt som jag vågat berätta vissa saker för.

, min bästa vän?
Dessa värderar jag högst iallafall.

Ida Sjöblom, du får stå som min bästa vän iallafall! :) Det är dig jag har känt längst och delar nog mest minnen med, även om de minnena inte går att rabbla upp så finns dom ändå där nånstans och jag vet att vi har haft ritkigt roligt ihop i alla år. No matter what, du är bäst. :love:

Ulrica Norling, den som fått en att glömma allt utan att ens behövt berätta något! Funnen vän under gymnasie tiden och står fortfarande kvar trots många långa uppehåll utan ens ett sms under vissa tider. Men du är för go!

Rickard Nilsson, min älskade älskling och sambo. Den jag lever ihop med och träffar varje dag. Personen som får ta det mesta av det som blir när man lever ihop. Men du är guldvärd som står ut. Det är inte alla som klarar av att leva det liv som du gör, med den rollen, och det liv som vi lever. Vad som än händer, du är speciell och alldeles underbar. Jag älskar dig.

Dag 6

Jaha, då fortsätter vi väl på dag 6 då,
där jag idag ska skriva om min dag.

Min dag började vid 09:00 imorse då Casper bestämde sig för att han sovit klart! Skulle nog kunna kalla det sovmorgon faktiskt! :D Skönt, speciellt då jag somnade när jag gjorde inatt, 02:00. Fråga inte varför.
Sen rullade morgonen på som vanligt när man har små barn. "Släppte av" Casper vid leklådan så han fick leka och man själv gör mest ingenting under den tiden. Försöker vakna till liv bara. :P
Gröt vid 10 och frukost för mig, därefter ännu mer lek och sen en sov sväng mellan 13-14 ungefär. Lillen är inte så mycket för att sova han, bus ungen min! :love:

Runt 5 tiden i eftermiddag så kom Evelina och hämtade mig! Vi åkte till birsta och gick runt lite på birsta city. Och jag provade för en gångs skull massor av kläder men blir som vanligt sen för snål för att unna mig något. Allt går till Casper, mycket roligare att shoppa till honom också och man får inte dåligt samvete!
För min del blev det iallafall några ansikts maskar, en stor karta ögonskugga med massor av färger, eye make-up remover, julklapp till pappa och middag på McDonalds ;)



Och en tidig julklapp till mamma också ju! Så vi kan baka lussekatter imorn ;) Jag och Evelina ..
Så in en sväng på Willys var vi också, och köpte alla ingredienser!




En leksaks låda hem till oss i Kungsängen inskaffades också, som just nu är under "renovering". ;) Det är förvaringslådan "APA" från IKEA, trist färg i kanterna så jag har dragit på lite vit färg där istället! :D Kommer bli super fint. En till sväng med penseln imorn så blir de där hur bra som helst. Sen tänkte jag väl vara lite mer kreativ och få på nått kul på långsidan och locket med. Nåt djur eller nån mening, eller varför inte hans namn. Nåt kommer jag nog på iallafall! Och den kommer bli såå fiiiin ;)

Så. Det blev ett långt inlägg såg jag nu. Men eftersom dagens punkt handlade om just min dag så blir det ju lätt som ett vanligt inlägg, och varför slösa på inlägg? ;) Lika bra att dra på ordentligt när man ändå är igång!

Godnatt på er! Sängen kallar efter denna lååånga dag.

Tv

Roligt att se hur dom valde på ensam mamma söker ikväll, men lite tråkigt ändå att det var så få som valde en kille. Och så som jag förstod det nu när jag kollade på tv3 play efterråt så var det ingen av dem som hade ett förhållande idag, vilket också ju är tråkigt!
Men men, dom gör ju sina val, precis som vi vad det gäller kärlek! :)

Jag och mamma drog igång en film efter programmet ikväll. Wallander-Vittnet, någon film som vi inte trodde att vi hade sett men jag hade sett den, men mamma kunde inte minnas att hon hade sett den. Sjukt bra är den iallafall, men lite läskig samtidigt. Eller inte läskig heller, men lite hemsk..

Nu har jag precis pratat med älsklingen lite i telefonen och ska precis gå och knoppa. Det väntar ju en dag imorgon också.

Godnatt!

Dag 5

Åh, så skönt det är med kväll ;)
Man får gosa ner sig i soffan och bara sitta där tills man tappar nacken, höll jag på att säga.
Sitter och väntar på att ensam mamma söker ska börja, där det är final ikväll! :D Spännnade. Vet inte varför man blir lite "nervös" innan man det är ju så kul att se och vissa gånger blir man ju faktiskt rörd också.

Dag 5 idag också, och eftersom jag redan skrivit min dag 5 en gång men på fel sätt så kopierar jag den och sätter in den här nedan! :) För jag tycker att det var så bra skrivet av mig ändå, om vad kärlek är för mig..

Kärlek för mig är såklart min fina, underbara son Casper och min älskadae sambo Rickard som jag bor tillsammans med i en förort i Stockholm, Kungsängen. En annan kärlek är såklart min kära familj i Norrland, Sundsvall, som består av mamma, pappa och två bröder, även två husdjur hör till familjen, hunden Elsa och katten Vilda, eller Hulda som vi kallar henne.
Kärlek för mig till dessa personerna är att man kan prata med dem, man har ett speciellt band till dem och vad som än händer dem så kommer jag alltid att älska dom lika mycket, för den dom var.
Och Casper, ja det är svårt att beskriva den kärleken. Min son och mitt allt. Utan honom skulle det inte finnas någon kärlek.
Kärlek kan också vara till något speciellt plagg som man har ett minne till, till exempel Caspers första kläder. Även till vissa inrednings prylar har jag en kärlek. Utan dom, ingen jag.
Också såklart alla kära vänner man har.




Lilla godis råttan min :love: Fick tag på min polkagris ;)
Och ett nytt steg i utvecklingen: Han har börjat stå lite själv !! :D

Julskyltning

Julskyltning i stenstan, Sundsvall.
Klart man måste gå, för traditionens skull iallafall! :)

Och hem kom jag med lite smått.






Detta och en påse lussebullar fick det bli! :D
Det icke ätbara kommer dock från Åhléns.
Jo, mamma gick ju lös på största godis påsen på jamjam också! Tjohooo

Ha en mysig kväll!

Lördag

Ja, den här dagen har varit kort känns det som!

Jag och mamma for ut till birsta vid halv ett och där var det smockat med folk, knappt så vi fick en parkering. Men som tur är har dom ju uppfunnit ett parkerings garage även där så den fick bli våran räddning!
Gick runt på birsta i den gamla vanliga ordningen, först kläderna eftersom dom är mest intressant och kostar mest pengar ;) Men där ifrån kom jag faktiskt tomhänt idag. På plan ett däremot så kom jag ju hem med tavlan med väggordet och även en almanacka fick det bli!
Därefter begav vi oss till ICA Maxi för storhandling men där ifrån kom vi endast hem med dagens middag plus massa annat :) Två pyjamasar till Casper och en tröja till han bland annat! Jo just, en leksak till julklapp också! :D

Sen äntligen hem och kokade ihop dagens middag: Räkgryta (?) med ris, super gott! Och sedan har man suttit och vräkt i sig i soffan framför tvn! Tills det att Casper började att vakna en gång i kvarten som vi nu håller på att utreda. De sa till oss på sjukvårds rådgivningen att åka in till primär sjukvården men nu har han somnat igen så vi avvaktar en halvtimme, har han inte vaknat innan det så stannar vi hemma.

Annars så säger jag väl godnatt, på ett eller annat sätt! Sov så gott eller ha en god natt. ;)

Kvällens Casper

Måste ju bli en kvällens Casper idag,
i hans nya, fina pyjamas!




Klart grabben ska vakna advents fin, söndagen till ära! :)

Dag 4

Dagens punkt
Det här åt jag idag

Frukost - Hårdbrödmacka med leverpastej o saltgurka, och en vanlig hårdbrödmacka med bara smör, ett ägg och ett glas mjölk till det.
Lunch - McDondals i Birsta. Nuggets meny, 6 bitar, strips och ramlösa naturell.
"Mellanmål" - Påväg hem från IcaMaxi, munk och nån klunk cola light av mamma.
Middag - Räkgryta (?grädde, kryddor, paprika, lök?) med ris. Ett vitlöksbröd, ett glas läsk.

Och till kvällen blir det väl lite godis, jordnötsringar och läsk eller kolsyrat vatten. :)

Dagens köp

"Vägg ord" på tavla

Du är det finaste jag vet
Du är det dyraste i världen



99 kronor på gallerix.

skönt

IDOL

Åh, jag blir så himla irriterad ibland när jag sitter och kollar på idol!
Så nu tänkte jag själv leka jury, jag presenterar idolerna efter den ordning jag själv tycker att dem bör komma i slut ändan.

Som nummer 1: Minnah



Tjejen som gjorde comeback och har sedan dess varit bäst! Hon har utseendet, hon har rösten och jag tror att hon skulle kunna göra musik av vad som helst och släppa skivor i alla geners.

Som nummer 2: Olle



Från början så var han inte alls någon favorit för mig. Jag tyckte inte att han passade in och kunde inte göra musik. Men nu när jag sett han i låtar med till exempel Cold play och U2 så är han ju hur bra som helst! Han är verkligen en artist, fortsätter han i den genern så kan han sälja bra!

Som nummer 3: Jay



Årets rockstjärna!! Han har en sån otrolig röst och han vet hur man utnyttjar en scen och en arena till fullo och vet definitivt hur man underhåller en publik och han vet hur man gör för att fånga dem! Absolut inget fel på honom vad det gäller musiken men det sprack för mig när det stod på löpsedlarna att han börjat knarka igen. Fyfan, ska en knarkare vinna hela skiten? ALDRIG! Ut med han och låt han stå sitt kast, sen om han blir artist eller inte, det bryr jag mig faktiskt inte om. Men han får väl för böveln visa vad det är han vill, knarka eller hålla på med musiken.

Som nummer 4: Linnéa

Hon kan verkligen bara sjunga jazz eller soul eller vad det nu är för trams som hon håller på med. Hon beter sig som en clown på scenen och försöker efterlikna en kvinnlig version av Håkan Hellström. Ni kanske tycker att jag tar i men det gör jag inte, inte enligt mig själv iallafall.

 

. Nu har jag fått vara jury.

Mys fredag

Funderade först på om jag skulle ta och dra ut ikväll och ta nån öl eller så bara, men tror faktiskt att jag stannar hemma och bara myser! Först och främst så är det ju så jäääkla kallt, och sen så får man nog hålla hårt i pengarna nu när det börjar närma sig jul också! :) Dels för alla julklappar såklart men också för att man vill ju mysa riktigt på advents dagarna :love:

Så näe, jag blir till 90 procent sannolikhet hemma! Äta tacos, se på tv och mysa med massa godis! :) Gooott! Och imorgon ska vi iväg och storhandla och jag tänkte nog kanske se om jag bara får med mig mamma så man kan strosa lite i birsta city också! ;)

Kanske att man får lite extra fick pengar också. Det ska alldeles strax komma en och kolla på tv möbeln som ligger ute på blocket. Hoooppas jag får iväg den! :D

Dag 3

Dagens punkt
Mina föräldrar

Vi börjar med min mamma, världens bästa mamma! Hon har alltid varit en av mina bästa vänner och henne har jag delat alla mina tankar och känslor med. Hon är en väldigt glad och social kvinna som älskar att pyssla på hemma och är väldigt familjekär. Hon håller hårt i dom som finns ♥
Min mamma heter Carina Nilsson, fd Atterhagen, och är född 1964 :)

Min pappa heter Erland Nilsson och är född 1961. Han älskar människor och sport skulle jag vilja säga. Och allt som har med teknik att göra, ingenting är omöjligt i hans ögon och jag är nog väldigt glad just för den biten att han finns. ;) För han har lösningar till att här i världen!
Han är också väldigt rolig och har många roliga historier om allt möjligt att berätta för alla.


Mina föräldrar har alltid varit tillsammans och har varit det sedan 1987. Under dessa år har dom hunnit skaffa 3 barn, två killar och en tjej, och jag är mitten barnet.


Jag älskar mina föräldrar
! :love:

Dagens Casper

What a day ..

Ja, egentligen har det inte hänt mycket alls!
Mamma fortsatte med sin eviga julstädning imorse men nu så är det äntligen klart.

Vi tog oss en promenad ner på byn runt halv ett snåret. Lunch på dannes blev det såklart, efterlängtat minsann! ;) Ett 90 grams skrov där satte sig fint på magen! :D Casper åt som vanligt en kokt korv och fick även följa med in i kiosken och kolla ;) Haha. Synd att jag inte riktigt kan med mammas telefon så kunde jag lägga ut bilden.

Casper åkte även pulka in på byn och han satt och slog/viftade med armarna som han allitd gör när han tycker att något är roligt. Gull unge :) Men påväg hem efter att vi handlat så bytte vi plats på Casper och matvarorna ;)

En dagens Casper ska ni få iallafall.
Snyggaste killen jag känner

Dag 2

Dagens punkt
Min första kärlek

Oj.. Ja, det var ett bra tag sen. Min första riktiga kärlek var väl år 2006, samma år som man slutade nian. Vi blev tillsammans, jag och Jakob, lagom till sommar starten och bröt lagom till då sommaren slutade. Så det var ju inget långt förhållande direkt, men det har inte varit min specialitet genom åren att hålla några längre förhållanden så! :P
Men så är det med det iallafall, den kort sammanfattade versionen av min första kärlek.

Här är listan:

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 Mina ambitioner
Dag 30
Ett sista ögonblick

Dag 1

Gjorde visst lite fel på listan där. :P
Så here we go again ;)

Dag 01 – Presentera mig själv

Jag heter Elin Patricia Margareta Nilsson. Patricia valde jag till själv när jag döptes i samband med min konfirmation.
Är född och uppvuxen här i Matfors som ligger två mil utanför Sundsvall. Har växt upp här tillsammans med min familj som består av mamma, pappa och två bröder. Djur har alltid funnits runt omkring, mest katter och två hamstrar. När jag var 14 år så skaffade familjen den första hunden som tyvärr dog bara två år senare :/ Nu har vi, eller dem eftersom jag inte längre bor där, en ny hund. En liten japansk spets som vi från början var fodervärd till men nu är hon våran på riktigt.
Gick på Matfors skola till en början men började på prolympia skolan när nian började, och där började väl nästan livet kan man säga! Innan det så var jag aldrig ute, men där så kom jag in på ett nytt spår, på både gott och ont, men självklart till 90 procent gott!

Har hoppat mellan massa olika linjer på gymnasiet men hittade tyvärr inget som gjorde mig motiverad till att plugga. När jag började på omvårdnads programmet 08 så stor trivdes jag, verkligen! Men eftersom att jag vart gravid ett halvår senare så valde jag att avsluta studierna och fortsätta på mitt extra jobb istället för att få ihop mer pengar tills det att barnet var planerat.

Fick min underbar son den 7 mars 2010 och jag var som sagt ensamstående, eller är väl det fortfarande på ett eller annat vis men jag lever ju tillsammans med en partner nu så jag skulle nog inte vilja kalla mig ensamstående :)
Rickard som jag bor tillsammans med nu träffade jag sommaren 2010 och det blev kärlek direkt. Oktober 2010 flyttade vi ihop på riktigt, då sa jag alltså upp min lägenhet och tog mitt pick o pack och drog från stan, till stor stan!

 

De borde väl duga? :)

Köttbullar och knäckebröd




 

Kärlek

Hittade en kul grej som jag faktiskt tänkte göra!
Har aldrig sett en sån här förut..

Jag som är född på dag 5 ska iallafall berätta vad kärlek är.
Lista på dagarna om vad man ska skriva om kommer under inlägget..

Kärlek för mig är såklart min fina, underbara son Casper och min älskadae sambo Rickard som jag bor tillsammans med i en förort i Stockholm, Kungsängen. En annan kärlek är såklart min kära familj i Norrland, Sundsvall, som består av mamma, pappa och två bröder, även två husdjur hör till familjen, hunden Elsa och katten Vilda, eller Hulda som vi kallar henne.
Kärlek för mig till dessa personerna är att man kan prata med dem, man har ett speciellt band till dem och vad som än händer dem så kommer jag alltid att älska dom lika mycket, för den dom var.
Och Casper, ja det är svårt att beskriva den kärleken. Min son och mitt allt. Utan honom skulle det inte finnas någon kärlek.
Kärlek kan också vara till något speciellt plagg som man har ett minne till, till exempel Caspers första kläder. Även till vissa inrednings prylar har jag en kärlek. Utan dom, ingen jag.
Också såklart alla kära vänner man har.

Jag fick nog den lättaste punkten att skriva om,
kärlek finns ju överallt och särskilt lätt är det ju när man har ett barn.

Här är listan:

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek 
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Det här åt jag i dag 
Dag 05 – Vad är kärlek? 
Dag 06 – Min dag 
Dag 07 – Min bästa vän 
Dag 08 – Ett ögonblick
Dag 09 – Min tro
Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – I min handväska
Dag 13 – Den här veckan
Dag 14 – Vad hade jag på mig i dag? 
Dag 15 – Mina drömmar 
Dag 16 – Min första kyss
Dag 17 – Mitt favoritminne 
Dag 18 – Min favoritfödelsedag
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Den här månaden
Dag 21 – Ett annat ögonblick
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Det här får mig att må bättre
Dag 24 – Det här får mig att gråta 
Dag 25 – En första 
Dag 26 – Mina rädslor 
Dag 27 – Min favoritplats 
Dag 28 – Det här saknar jag
Dag 29 Mina ambitioner
Dag 30
Ett sista ögonblick

Jag utmanar alla som läser min blogg att göra detta!

Tisdag

God kväll! :)

Kom precis hem från Johanna som jag spenderat eftermiddagen och kvällen tillsammans med. Hon kom hit till oss runt 4 tiden och hälsade på lite! Sedan följde hon även med oss och badade tillsammans med amanda och charlie :D Mysigt var det! Fast Casper tyckte inte att det var jätte kul idag.. :/ Tror det var för att han var så trött och sen var det inte jätte varmt i polen heller, men det gick. :)

Jag och Johanna gick och hälsade på Belinda & Rickard efter det och kikade på deras lilla söta Theodor :) Huga, så himla söt! Och så liiiiten. Har ju glömt hur det var när Casper var så liten nästan, iallafall hur små och lätta de var glömmer man ju sjukt snabbt.

Men tiden rinner iväg! Och tur är väl det egentligen. :) Så himla kul att se lill hjärtat mitt utvecklas hela tiden! På tal om utveckling så stod han helt själv i polen idag! :O Stora killen min, han stod säkert rakt upp i 10-15 sekunder.

Casper kan idag, 8 månader:
- Krypa.
- Stå upp med hjälp.
- Gå från tex ett hörn på bordet till ett annat hörn.
- Han sitter oftast på knä och leker. (Inte på arslet alltså)
- Han kan säga mamma och lampa (pa, apa, ampa)


Ja, det var väl det jag hade att uppdatera.



Slänger in en liten bild från badet idag också ♥

Trött

Blä och usch, vad trött jag är idag!
Inte så konstigt då jag klev upp kl 04:00 kanske ..

Mamma håller på att laga i ordning middagen nu iallafall som blir korv och strips, sen blir det bada lilleman om man "hinner". :) Och sen som vanligt bänka sig framför tvn och nog gå och lägga sig hyfsat tidigt skulle jag tro! Alldeles för trött för att tänka ut något annat roligt idag.

Så roligt inlägg fick det bli. ;P

Sundsvall igen

Jaha, då var det några dagar sen jag fick till några rader här i bloggen. Men jag har faktiskt vettiga skäl! ;)

Jag och Rickard drog till värmland över helgen där hans föräldrar har "sommar" ställe sen väldigt länge tillbaka, det har gått i arv i många generationer som jag har förstått det. :) Super mysigt ställe iallafall, verkligen!! Lagom stort med två våningar och många bäddar, äkta lantkänsla på huset och ja, jag bara älskade det! Dit kommer vi definitivt att åka fler gånger och spendera en eller flera dagar på!
Stort plus var ju badtunnan också! Vad mysigt det var. Har aldrig provat det förut men den det var ju hur mäktigt som helst! Man frös inte på långa vägar om man gick upp, ut i snön ...

Nåja. Casper var med sin mormor och morfar under helgen eftersom de ville ju såklart inte att han skulle vara där när dom kom ner och hälsade på ;) Så som jag har uppfattat det hela av deras helg så har även den varit mysig och han "råkade" komma med mamma och pappa i bilen till Sundsvall sen! Skämt å sido, klart han inte råkade :) Vi bestämde det på fredagen eftersom Rickard jobbar så pass mycket sena kvällar ändå så då tog vi och hakade på upp till Norrland! Jag kom dock efter idag.

Så Sundsvall, here we are! Hör av er :)

Ellos

Tag 3, betala för 2.

Jul i vårt hus

Torsdag

Godmorgon! :)

Imorse hade vi en liten kille som var väldans pigg och inte ville somna om, så här har vi varit vaken sen 06:00 cirka :) Casper leker lite nu på golvet och börjar bli lite trött, men vi väntar på att klockan ska slå rätt så ska vi ta oss till öppna förskolan för lite lek! Och förhoppningsvis lite sova i vagnen under färden dit! 

Igår iallafall så var vi ut med gammo (Caspers gammel mormor) och köpte lite julklappar till honom. Mest kläder då mormor köpte så mycket leksaker. Men kläder är alltid bra att ha och jag har kunnat konstatera under veckan att han faktiskt inte har så mycket kläder som jag trodde, och han växer ju så det knakar
Och på efter middagen så blev vi bjudna på middag hemma hos gammo och hennes gubbe, kyckling gryta! Så enkel, men så god.

Imorgon kommer mamma och pappa hit, men jag och Rickard åker till värmland då och myser! :) Casper blir såklart hemma med mamma och pappa hemma hos gammo och uffe. Blir mysigt för oss alla!

Kärlek

Frustock

Jag må vara jordens sämsta människa på att hålla mat rutiner, speciellt när det gäller frukost och luncher. Jag är aldrig hungrig direkt när jag vaknar och efter att Casper fått sitt och sover så är det mycket mer än bara frukost som finns i huvudet.

Men idag är jag uppe tidigt, direkt efter Caspers välling. Vet inte riktigt varför men jag hade nog varit tröttare om jag fått sova längre så jag valde att vakna till av mig själv. :)
Två rågforms mackor med ost, tomat och aromat! Aah.

...

Trodde aldrig att jag någonsin ens skulle behöva skriva detta, men ..

En pappa är något man är eller helt enkelt något man väljer att vara.

Farsdag

Fredags myyys

Ikväll är det fredagsmys i all sin ära!
Tacos, godis och idol .. Kan det bli så mycket bättre?

God jävla tacos, det bästa godiset och bra draaaag i idol! I liiiike. :D
Gillar dock inte juryn, stort minus till dom ikväll! Spänn av för fan :P

Jag har det iallafall super mysigt, och Casper lika så i sin säng!
Njuter till fullo av sista dagen i Sundsvall,
men skönt ska det bli att få komma hem igen, hem till min älskling :love:

Lindas nya design



Linda la in en beställning:
Bilder på hennes barn och kärlek,
en text som betyder mycket.
Hunden chico och en kort text om hennes blogg.

Klicka här för att komma till hennes blogg!

Jag är med och tävlar hos Nikita



Jag tävlar om ett presentkort värde 350kr från Interiora i Nikitas blogg
tävla HÄR du med!

Ny pyjamas

Eftersom Casper oftast får sin pyjamas ungefär en timme innan han ska läggas så passar det inte längre så bra med pyjamasar som har fötter, så ikväll fick han en av julklapparna av mamma och pappa! Självklart inte som julklapp utan den fick utgå som julklapp. ;)



Se så fin min lilla galning blev i denna Katten Jansson pyjamas från lindex! :D
Nu kör vi på byxa+tröja pyjamasar istället, eller utan fötter

Kyckling rullar

Kyckling rullar

Recept:
För 4 personer

6 kyckling filéer
2 gula lökar
Riven ost
3 cream fraish burkar
Sambal oleak 2 msk
Paprikapulver, salt & peppar
8 mellan tortillas.







Kom såklart på att jag ville fota efter att vi ätit, därav lite dåliga bilder.

Ja, behöver jag förklara hur man gör tror ni?
Tärna kyckling filéerna och stek dem, o fräs löken.
I med cream fraish, sambal oleak och kryddor.
Låt puttra ett tag och fördela sedan dem i tortillas och knyt ihop
Lägg på riven ost (vi la lite på kycklingen i tortillasen också)
In i ugnen på mitten, grädda i 225 grader i 10 minuter.

Receptet har jag hittat hos Carro.

Snö

Yey, äntligen har snön kommit! :D
Både här i Sundsvall och i Stockholm, sååå mysigt!

Jag och mamma, och såklart Casper, tog en promenad förut idag. Först till Dannes och käkade lite lunch och sedan vidare till ICA för att inhandla dagens mat som blir kyckling rullar ;) Aldrig provat men det låter så gott, och "smaken" till att prova på denna rätt har jag fått från Carro. Spännande! :D

Sen blir det onsdags mys i all sin ära, bonde söker fru och Beck för tredje gången! Haha! Mamma har inte sett den och ville så gärna se den så vad gör man inte? ;)

Näe, ha en mysig onsdags kväll! :)

Mys

Nä, jag unnar mig lite tisdags mys istället :D



Varning för gooooda chips!!

Fy och usch

Blä, vad less jag är på allt som har med design att göra nu! :mad:
Bara för att man försökte fin slipa lite på inläggs sidan i kodmallen så hoppade allt åt helvete! Ååååh. Less, jaa!! Fast har fått till det nu med menyn och kommentar delen där nu iallafall men nu är det dubbla inlägg istället när man trycker på kommentera :S

Gah! Blir en varm dusch nu och sedan sängen. Godnatt!

Glass



:D

Idas nya design



Ida la in en beställning om en ny header.
En väldigt enkel, då bilden hon valde är rätt mäktig ändå och inte behöver nån lyftning.
Passade även på att ändra lite färger och texter. Enkelt och snabbt.

Klicka här för att komma till hennes blogg!

Vi bygger om

Sådär ..

Nu har jag tagit mig in i kodmallarna
och pillat lite också. Är långt ifrån klar men det börjar likna något iallafall, tycker ni inte? :D Snart har jag det så som jag vill ha det.
Är väl "bara" arkivet och kategorierna kvar .. Ska bara bestämma mig för hur jag vill ha det. :S

Det tar sin lilla tid, och det är inte varje dag man orkar sätta sig ner med det för det tar verkligen på det stackars stymetet längst upp på kroppen. ;-P

Tisdag

Ensam dag idag igen och Casper har varit lite grinig nu till morgonen. Men vi pallrade oss iallafall iväg till öppna förskolan för lite lek också var vi även med på babysången :D Lilleman har ju lite svårt att sitta still till sången men det gick ju det med ;)

Nu är vi hemma igen och vi var väl där i ungefär två timmar. Hjärtat sover så sött i vagnen så jag passar på att nörda mig lite här :P
Resten av dagen blir lugn, för lugn nästan tror jag. Blir bara hemma och myser :love:

Testing testing

  :D

Help?

Fastnade med blogg designen, bra tidsfördriv det :p
Är nöjd men lite väl liten header. Går ju att ändra pixlarna på den,
men då måste jag ju ändra storleken på hela allt där man skriver o de oxå,
o de har jag inte den blekaste om hur man gör..

Någon som vet koden? Släng in en kommentar! :)

Great

Dagen har gått så bra, så bra.

Jessica kom hit en sväng runt tolv tiden. Spelade lite kort och snackade lite skit tills det var dags för lillen att sova. Då packade vi ner honom till vagnen och gick en liten promenad. Stannade till vid ICA och köpte årets (eller säsongens) första julmust. Tillsammans med lite pepparkakor så smakade den fin fint! Aah, längtar verkligen till advent och julen, årets nästan bästa tidpunkt!

Nu sover lilleman igen så jag kikar runt här i data världen. När han har vaknat så blir det middag för honom och sedan middagsdags för oss stora, jag som kockar idag ;) Blir ugns falukorv med potatismos. Gott faktiskt! Är inte särskilt förtjust i falukorv egentligen men den man gör i ugnen med tomat, ost och bostongurka är ju svin god!

Till kvällen blir det badning för den minsta och sedan bara slappa i soffan för mig. :)

Måndag

Ja, då är en ny vecka startad.

Eller startad var väl kanske att ta i, man har ju knappat hunnit vakna till liv.
Casper hade haft en jobbig natt inatt. Han sov inne hos mamma och pappa så jag har inte hört av honom och kan då inte gissa på vad det kan vara, men hoppas han får en bättre natt nu som kommer iallafall. Nu ligger han och sover igen, lär kanske sova ett tag då han varit vaken bra länge, men vi får väl se. :)

Har inte en aning om hur vi ska fördriva dagen. Mamma åker strax iväg och jobbar kväll så ensam blir vi iallafall, om vi inte hittar nån som vill umgås. :) Tänkte kolla öppna förskolans öppet tider oxå så kan man kanske gå ner dit en sväng och se vad det är för folk och barn, :)

Den som lever får se!

En vecka till

Har haft en helt underbar helg här hemma i Matfors.
Dock kunde den ha fått varit lite längre, som man alltid önskar..

Men trevligt har det varit iallafall. Gott sällskap och god mat, kan man önska sig så mycket mer egentligen? Nån riktig fest blev det nog inte, skulle inte jag vilja kalla det iallafall. Vi satt mest och surrade och spelade lite spel.

Alla har begett sig av hem igen, alla utom jag och Casper. Vi bestämde oss redan i fredags för att stanna en vecka till. En vecka extra med kära mormor och morfar. Tänkte väl se om det finns något intresse hos lite vänner att ses lite också ;) Om någon känner sig träffad får dem ju gärna erbjuda sig själva också, släng iväg ett sms eller kommentar. :D

Söndagen idag har spenderats precis som en söndag ska spenderas! Vaknade i lagom tid och njöt av en god frukost som stod framdukad när vi vaknade och sedan vaknade vi till liv här hemma. Jag och Rickard bestämde sedan att vi skulle åka iväg och hälsa på Ullis, sagt och gjort.
Sen har fötterna och händerna fått sin ompyssling idag också, och det var väl på tiden ;) Och nu svullar man chips och läsk framför tvn där man suttit fast ett tag. Just nu till en Beck film som går på 4an, dom går bara inte att se för ofta ;p

Och söndagen till ära, den 7 november 2010, min prins blir hela 8 månader ♥





Jag älskar dig! Mitt hjärta, min Casper.

Matfors

Ja, igår åkte vi äntligen till Matfors! :)

Lika skönt att komma hem hit som alltid och få sig lite barnvakt och sovmornar ;) Men självklart så är det inte bara därför vi har åkt hit utan givetvis för att träffa min familj också!
Den här helgen har mamma sin traditionella allhelgona/halloween fest (kalla det vad man vill) och den vill man ju inte missa. Alla festligheter som är vill man ju gärna komma åt ;) Blir såklart inget stor röj utan det är ju mer sällskapet man vill åt, äta gott och dricka gott och bara mysa och umgås!

Festen som jag pratar om är på lördag och fram tills dess så tar vi det bara lugnt och njuter av att vara här. Idag tog vi en sväng på stan och åt på max, mitt gamla jobb. Sedan for vi och köpte med oss lite fika och åkte upp till pappas jobb och visade upp Casper där. Dem hade tjatat om att jag skulle komma förbi och visa upp honom nu när det var ett tag sen sist och han har ju växt så mycket ;) Trevliga kolleger har han också så det tackade vi absolut inte nej till! :)

Nu är vi hemma igen och ska snart äta lite middag, kyckling och ris med currysås! Mmmm, mums! Det är ju så gott. :) Sen blir det som vanligt gosa ner sig och soffan och glo på tv ;) Grabbarna ska väl se derbyt mellan AIK-Djurgården. Tänkte väl spela på matchen men kolla är nog inte riktigt min grej :-D

Ha en bra kväll!

Utmanar mig själv

Tog mig ann en utmaning helt på fri hand :-)

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 – vad står där?
"Ta reda på fakta, njut sedan" Från svarens bok.

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
En lampa :-)

3. Vad var det senaste du såg på tv?
Nyheterna om jag minns mig rätt.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:
20:10 kanske

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
Nåt ljud från nåt klipp som Rickard kikar på, på datan.

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
Gick med soporna

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?
En blogg där jag hittade den här utmaningen, tiobarnsmamma.blogg.se

8. Vad har du på dig?
Svarta legins, ett vitt linne och ett vitt linne med tryck på ovanpå den. Och såklart allt det andra nödvändiga ;)

9. Drömde du något inatt?
Det gjorde jag nog, men minns inte vad.

10. När skrattade du senast?
Det var inte längsen :)

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
En hylla, två ljuslyktor, tre tavlor och faktiskt en broderad jultavla.

12. Har du sett något konstigt på sistone?
Ja, eller konstigt och konstigt. En tant med ett kors tatuerat i pannan, utländsk.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Annorlunda frågor men roliga ;)

14. Vilken var den senaste film du såg?
Beck-Levande begravd. Eller nä, vi såg ju långfilmen som gick på fyran i söndags efter det också, så det var Beck-Flickan i jordkällaren.

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
Ett stort hus med uthoms pool och diverse, ta körkort, köpa bil, bjuda hela släkten på en utlandsresa, spara till Casper, spara till mig själv så jag klarar mig livet ut, ny bil till pappa, shoppa gärnet. Ja, listan skulle kunna göras lång!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.
Jag vet inte riktigt?

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?
Stoppa all svält som finns runt om i världen.

18. Tycker du om att dansa?
Näe, fyfan! :-P

19. George Bush?
Ja, han var väl presisent en gång i tiden.

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?
Pojke vet jag faktiskt inte, kanske Milo eller Zack? Om det blev en tjej så kanske Minna, Celine eller Enya :-)

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Nja, inte bo kanske. Men att ha ett ställe att åka till kanske 2 ggr per år, oktober och februari/mars/april till exempel vore fan i mig inte helt fel!

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
Skiter väl jag i. :-p

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
Dom som känner sig utmanade.

Tisdag

Dagarna bara springer iväg och snart är denna tisdag över också. 

Vi har varit iväg med svärmor till spånga idag och tog en sväng på erikshjälpen. Hittade inget speciellt men alltid kul med lite tidsfördriv och sällskap. Strosade nog på i ungefär en timme och sedan begav vi oss mot kungsängen igen. Stannade till på ica och köpte lite lunch, grillad kyckling och potatis sallad! Kan säga att jag blev mer än mätt och får tacka för den här dagen.

Nu är vi hemma igen. Casper ligger ute och sover i vagnen och jag varvar ner med en cola light och lite spel framför datan. :) Sen blir det fetaost biffar med pasta till middag och sedan städa av lite och bädda rent så det är rent och fint när man kommer hem igen från Sundsvall.

Önske lista

Casper har gjort det igen ;)



En önske lista till er där ute!
Allt från lindex i stl 80.

* Gulligt pepparkaks set med body+byxa+strumpor
* Två bamse favoriter med passande byxor.
* Mysiga pyjamasar, en med lilleskutt och en med stinky.

Monday

Måndag!

Vi har mjuk startat veckan så gott det bara går. :) Direkt då Casper vaknade imorse så värmde jag välling flaskan och sedan klädde vi på oss och gick med raska steg mot öppna förskolan! Äntligen dit igen. Casper älskar verkligen att vara där bland de lite större barnen (från 9 månader till kanske 15 månader), små bebisar är inget för han ;)

Sedan blev det en fika på coop och lite handling, gröt och välling fick jag med mig. Den lite större handlingen tog vi då Rickard kommit hem, efter att jag varit hos tandläkaren och Casper hos barnvakten det vill säga!  Skönt att ha lite i frysen igen. 

Nu inväntar vi bara lillens läggning. Än så länge verkar humöret vara på topp och han har inte tankats för natten än heller, men snart så.

Idag måndag är jag glad för att..

  • Ny vecka, ny månad
  • Endast en månad kvar till första advent
  • Vi åker till mamma o pappa på onsdag för att "fira" allhelgona.
  • Casper blir snart 8 månader , min stora kille ♥
  • Jag har världens finaste grabbar, Rickard och Casper
Inte varje måndag man kommer ihåg denna, men idag känner jag mig glad! :)
RSS 2.0