Valborg

Varför sover man inte ut när man väl kan göra det? Jag slog som vanligt upp mina ögon kl nio imorse, som alltid när jag får sovmorgon .. Vad hände liksom? Hemma hos mamma och pappa kan jag sova fram till 11 ibland, det är sovmorgon för mig!

Nåväl, jag börjar vara på fötterna iallafall .. Trodde jag skulle vakna till liv efter en kopp kaffe och på sätt och vis så gjorde jag väl det, men bara efter en klunk för usch vilket mörkt kaffe! Rickard är ju mycket för espresso han så vi köpte Arvid Nordquist´s Frankrost (Extra mörk rost), Rickard gillade den såklart men jag kommer hädanefter hålla mig till Arvids Elbrygg jag, det är det absolut godaste kaffet!

Mannen i huset har precis gått lös med dammsugaren och nu håller han skurmoppen i högsta hugg, underbar start på dagen! :D Sen ska vi hämta hem Casper igen och kort efter det så lär väl dagens äventyr börja. Blir grillning med ett par grannar på samma länga som oss och dricka lite gott till! Sen blir det även en runda runt stallet för att kolla på majbrasan, är väl ett måste nu när Casper är tillräckligt stor!

Trevlig valborgsmäss afton på er alla!

Fredag

Idag har det varit fullt sjå hela dagen igen! Jag fick sovmorgon imorse och klev upp strax innan kl nio så det var skönt ;) Rickard var även snäll att servera frukost framför tvn och direkt efter det så gjorde vi oss klar alla tre för att fara ut till birsta, i syfte för att åka på bolaget för att inhandla något gott att dricka till grillningen imorgon! Blev även en lunch på max och sen köpte vi kött på city gross som har ett stort utbud av det!

Hem igen och ge lilleman lite lunch och sedan vidare till mamma och pappa för att äta fredags middag, tacos ;) Lika gott som alltid och vi stannade kvar ett tag och kollade på så ska det låta innan vi for hemåt.

Nu känns det att man varit igång hela dagen i strålande sol och det tar ju på krafterna mer än vanligt, man blir helt slut av att vara ute i solen .. Så nu är det sängen som gäller för oss, det är ju en dag imorgon också!



Mammas älskling idag :love: Så stilig i blåa jeans och piké tröja. Sötis.

Ute lek och stek

Casper tog sin förmiddags lur runt 10 imorse och sov fram till 11:45 ungefär, så då var han riktigt utvilad för lite ute lek! Ringde Bella och frågade om hon var sugen på en lunch på Dannes och det var hon. Så vi gick dit med grabbarna i vagnen och åt lite, Casper fick även en mjukglass som han åt lite av medans vi vräkte i oss varsit skrov ;) Gott var det, och sen fick det bli en liten promenad.

Stannade till vid lekparken här utanför oss så Casper fick leka lite och vi stekte i solen medans. Sen vandrade vi vidare hem till Bella där det blev ännu mer utelek för lilleman och stek för mammorna. En helt okej dag! Vi gick hem igen runt halv tre då det var dags för lilleman att äta lite och nu så sover han en stund.



Min lilla tuffing idag :)

Torsdag

Idag så fick jag sovmorgon och det behövde jag verkligen känner jag! Casper har vakat runt halv sju varje morgon den här veckan och då blir man väldigt glad när man sova minst en timme till .. Tror jag klev upp runt åtta tiden och än har jag inte riktigt vaknat till liv, men det kommer väl ;)

Tänkte först att vi skulle gå på öppna förskolan idag men det får nog bli en hemma dag istället! Det behövs det med ibland. Vi var ju ute och rände på bra igår så idag klarar vi oss utan de .. Blir väl en liten sväng till lek parken kanske men inte mer än så.

Full rulle hela dan

Hoppsan vad den här dagen har gått fort då .. Åkte in till stan runt 11 i tiden i förmiddags och där blev vi inte kvar så länge, tyckte vi .. Tog 2 bussen hem efter att vi gått nåt varv på stan, lunchat på max och jag fixat mina inloggnings uppgifter. Mamma ville så gärna låna med sig lillen hem så visst fick hon göra det :) Så jag städade av lite snabbt här hemma och gick ner till Bella sen som sa att hon skulle åka ut till Birsta och stor handla .. Visst, jag kan väl göra sällskap tänkte jag men självklart kom man hem med två kassar, dock bara mat så jag känner mig duktig ändå ;)

Lite sent blev det också, var planerat att vi skulle försöka hinna hem till kl 19 men riktigt så blidde de inte :) Så mamma gick ner med Casper hit förut och la honom och givetvis väntade här tills jag kom hem, som precis kommit innanför dörren! Så nu har man varit igång i en hel dag och det känns kan jag lova! Tur man får sova snart ;)

Onsdag

Jaha onsdag.. Det innebär en helt blank dag för oss, alltså en dag helt utan planer eller ställen att gå till, som öppna förskolan med mera. Vi har dock hunnit löst det problemet redan med att inte ha något för oss. Vi drar till stan jag och mor min (och Casper såklart), och jag ska även in på max och fixa med inloggningen så jag kan börja önska schema inför sommaren.

Så, det är vad vi gör idag. Blir väl lunch på staden innan vi beger oss hemåt. :)

Kortison

Nu så, börjar man bli på lite bättre humör igen ;) Packade ner lillen i vagnen och gick upp mot apoteket eftersom man måste ju påbörja behandlingen med kortison salvan nu så det kanske ger med sig nångång.. Dyr kur blev de, 105 kr .. Jösses, men vad gör man inte?

Sen fick de bli en sväng förbi lekparken och då drog jag även med mig Johanna hem hit en sväng och drack lite kaffe tillsammans med henne. Lilleman har fått sin första omgång med kortison nu och nästa blir imorgon bitti. Inget bad ikväll iallafall utan nu väntar vi till lägg dags bara.

..........

Usch .. Inte nog med att Casper har världens gnäll dag idag så blev orden på bvc "uteslut tomaten". Vafan, alla jävla barnmats burkar innehåller ju tomat, och jag som inte ens lagar middag (knappt) får nu stå och göra två rätter per dag. Visst, jag kan väl frysa in? Men nä det kan jag inte för frysen är på tok för liten. Blääää vad roligt all känns. Ska väl gå och hämta ut kortison salvan också och se vad den går på och sen se hur många barnmats burkar som blir kvar. Gissar på NOLL!

Oooooh haaapppyyy daaaaaaaaaaaayyy.

Sandaler

Sagt och gjort så tog vi en liten kort promenad idag till sko affären här i matfors och investerade i ett par sandaler till lilleman. Tänkte först köpa ett par som var helt öppen men fick rekomenderat för oss att dom med sluten öppning fram vid tårna var bäst, just för att små barn kan vara lite smått klumpig och slå i sina tår. Så då fick det såklart bli ett par såna.





Super fina tycker jag, passar till det mesta!
Och just märket pax tycker jag är ett super bra märke för små barn.

Tisdag

Go morron! :)

Casper sov väldigt bra inatt, bättre än jag trodde att han skulle göra iallafall. Kan inte komma ihåg att jag var upp nåogt inatt utan halv 7 var vi uppe istället. :) Kliver mycket hellre upp tidigt än att inte få sova en hel natt! Morgonstund har guld i mun.

Vi har precis ätit frukost alla fyra och nu är det kaffe koppen som gäller! Det är bara första en så länge och det lär väl behövas minst en till iallafall, för jag kan ju inte påstå att jag känner mig skit pigg direkt ;)

Senare kommer gammo ner och vi ska ta en sväng på matfors skor och kolla om det finns några sandaler till Casper. Efter det så åker ju Rickard och jobbar och hon ska åka hem idag så hon kommer att åka med honom in.. Så får vi får väl se vad jag och Casper ska ta och hitta på då..

På tal om annat. Har alltid velat haft en One Pice och nu har dom en på H&M. Någon som har provat denna eller har en sån och kan säga om den är skön?


Snygg är den ju iallafall!
Men som sagt; Skön eller inte?

Måndag

Det känns konstigt att kalla den här dagen för måndag, det är ju söndag för mig! Slut på helgen, har tvättat och plockat, precis som en söndag alltid är. Och imorgon då man vaknar så har redan en dag gått av veckan, eftersom det blir tisdag. Hoppas veckan går fort!

Var precis över till Johanna en sväng som jag inte träffat på evigheter känns det som, så det var kul! Nu är jag så trött att ögonen går i kors på mig så jag ska väl försöka få med mig Rickard till sängen och somna med honom :) Lilleman har även fått en framtand nu som har spruckit upp och ska växa på sig, även framtanden bredvid den håller på att spricka upp såg jag nu ikväll. Tandköttet är alltså spruckit lite, så snart har han fyra tänder min stor kille! :D

Underbara vääääder

Usch och fy vilken snuskigt bra påsk helg vi har haft! Strålande väder hela helgen och jag har till och med fått färg på mig, happy happy! Casper älskar vädret lika mycket som vi och vill bara vara ute hela dagarna. Så fort han vaknar så ställer han sig vid dörren och gnäller "Jag vill uuuut!!" Älskade underbara du :)

Vi har som sagt haft det mer än underbart, fått god mat serverad hela helgen och druckit gott. Den kunde inte ha blivit bättre. Nu är vi på hemma plan och städar bort påsken och vid sidan av all städning så har jag tvätt stugan.



Min älskade solstråle :love:



Mina fina killar :)

Glad påsk!

Glad påsk på er alle sammans!

Här börjar det bli dålig uppdatering precis som vanligt ;) Man blir ju som ny kär på nytt igen nu när Rickard har flyttat upp, då vi inte bott ihop på nästan tre månader .. Men vardagen kommer väl förr eller senare att infinna sig här också.

I påsk så har vi full bokat hela helgen! Var och stor handlade igår samt att det blev en del från system bolaget då jag är bjuden på tjej fest ikväll och för att det är påsk och vi ska umgås med både släkt och vänner! Mysigt, det är ju inte varje gång man dricker nu mera ..

Har precis kommit ur duschen och inser att det är ett bra tag kvar ändå tills jag ska iväg ;) Men då hinner man ju riva ur garderoben flera gånger om så man hittar något att ha på sig, det där jävla problemet ..

Varning för inlägg

Usch och fy och blä vad less jag känner mig just nu!

Ingenting går som det ska, ingenting.. Bara strul överallt och utgifterna bara ramlar ner i brevlådan tycker jag. Inte ofta jag klagar över sånt här offentligt men blääää, skulle kunna spy över det här just nu! Och som pricken över i så verkar inte Rickards affärer med lägenheten gå särskilt bra heller, wonderful life.

Ja, jag vet att det blir bättre men ibland är det fan svårt att se!

Jag tävlar



Jag tävlar om ett par tuffa jeans i valfri storlek från det svenska
märket I Dig Denim. Tävla du med, klicka här!

Onsdag

Shit vad död jag kände mig imorse när jag vaknade.. Rickard klev upp med Casper runt sju tiden och sen närmare åtta så kom dom in och väckte mig eftersom jag ville se när vakna gänget badade i skit vattnet ;) Huva, såg inte skönt ut precis.. Jag kommer deifinitvt hålla mig ett bra tag till, har börjat blivit en sån badkruka så får se hur många dopp man gör i år.. Några lär det ju bli iallafall för Casper måste ju få prova på att bada!

Idag lär det nog inte hända så mycket iallafall.. Ska nog bara vara hemma och ta det lugnt, kanske att vi tar en promenad bort till mamma och pappa, får se vad som händer :) Är ganska tråkigt väder ute också så får väl hoppas att det spricker upp under dagen! Så lång tråkigt att bara gå hemma och vänta på bättre tider.

Grin grin grin

Vilka griniga eftermiddagar det varit dom senaste dagarna .. Han är ju hur glad som helst fram till på förmiddagen och på nätterna sover han så himla bra, så jag undrar vad det är som är fel? Inte lätt att vara liten och inte kunna berätta vad det är som är fel.. Lillen :love:

Små prickar har han ju haft ett tag nu också och på bvc så säger dom "men han är nog bara torr", men jag vet inte ja .. För han blir då "torr" och prickig på ett ställe som sen går över och blir lent och fint, och sen så kommer det upp på en annan kropps del istället? Någon som vet, funderar ju på allergi men tycker inte att han får i sig något särskilt olämpligt heller.. Får väl ta och ringa eller gå upp igen och höra mig för.

Lugn och skön eftermiddag iallafall trots att det har varit grinigt.. Casper sov från cirka ett till halv tre så det var väl en hyfsad sovtid. Lite lunch försökte jag få i han sen, men ville inte ha. Likaså med middagen senare, gott med några tuggor men sen så var det bra. Vällingen går som smör iallafall och likaså gröten så han får ju i sig något iallafall.. Förhoppningsvis så är det väl några fler tänder på g, inte helt omöjligt då lillen är 13½ månad och har två tänder. 

Nu ska jag invänta Rickard och mysa med honom lite innan det är sov dags :love:





Finaste killen i hela världen :love: Mamma älskar dig så!

GE OSS

Har ju funderat bra länge över en vanlig sittvagn till Casper och en som är lätt och smidig i sommar när man är ute på semester osv. Fick nyss hem lite reklam blad och hittade kanon priser hos barnens hus där dom just nu har 25 % rabatt på carena vagnar bland andra.

Hittar någon ett gigantisk påskägg så lägg gärna en sån där i! ;)



Om Carena Easy;

• Enhandsfällning med säkerhetslås
• Ryggstöd justerbart i 3 lägen
• Rymlig varukorg och mugghållare
• 5-punktssele
• Justerbart fotstöd
• Avtagbar handtagsbåge
• Transportlås
• Låsbara swivelhjul fram
• Bakhjul med quick release
• Kan kompletteras med fotsack och åkpåse

Tisdag

Idag är det tisdag vilket innebär öppna förskolan med babysång för många mammor här i byn! Vi var 5 stycken mammor idag som gick dit tillsammans och sjöng och lekte massor. Sen när alla ville sova, alla utom Casper såklart, så gick vi på dannes och åt lunch och nu har vi precis kommit hem! Så det har varit en lång morgon, lilleman är hur trött som helst men håller på att göra i blöjan nu så efter det så ska han i säng, lär nog sova några timmar nu. Förhoppningsvis!

För mig blir det inte mycket gjort medans han sover .. Ska nog bara sitta och andas och inte göra ett förbannade dugg! Så skönt det med nu när man har varit igång ett tag. 
Kollade även på vakna med the voice imorse som vanligt och nu börjar det närma sig bad, bara 500 st kvar som ska gå med tror jag innan dom hoppar i. Spännande ;) NEJ! Såg nu på deras facebook sida att dom redan var över 100 000 medlemmar, haha gud vad roligt! Imorgon får man definitivt inte missa det, nästan så man får ställa klockan tror jag ;)

Påskpynt check!







Mer pynat än såhär blir det inte hemma hos oss i påsk. Just av den simlpa anledningen att den här högtiden inte betyder särskilt mycket för mig. Men lite påskris med fina fjädrar, färg glada ägg, en kyckling och en häxa iallafall, alltid något! Med åren lär det nog bli mer, då Casper lär komma hem med en hel del från dagis framöver.

Med handen på hjärtat så är det enda som är hemmagjort de färg glada äggen i riset.

Mys dag

Har haft en kanon mysig dag!

Vi åkte med pappa hem igen då han skulle åka iväg och jobba eftersom att Casper verkade vara så trött igen. Men väl hemma i sin säng så ville han inte alls sova, upp och hoppa igen och efter en liten stund så knackade Johanna på dörren och kom på lite besök ett tag! :) Vi surrade lite skit som vanligt innan vi tog en promenad över till spelbutiken för att hämta ut lite paket, ett från H&M och ett från me&i där kläderna som jag beställde från Emelies party hade kommit. Så himla fina, och även de från H&M!

Sen blev det till Johanna en sväng för en kopp kaffe och lite surr där, och sen var det som dags att röra sig hemåt igen. Börja göra Casper klar för natten osv och han var så trött, hade nästan kunnat somna i Johannas famn tror jag, och det är inte ofta han är så slut inte. Lill hjärtat! Nu så sover han sött iallafall sen snart två timmar tillbaka och jag inväntar Rickard som bör komma hem inom max en timme, då blir det sängen direkt! Ska bli spännande att höra hur första dagen på jobbet har gått för honom.

Ute lek

Gud vad Casper älskar att vara ute och leka! Det syns verkligen, han kör fullt ös tills han blir tok trött. Somnar på en gång när man lägger ner han i sängen och säger inte ett ord. Stora killen min. :love:

Vi åkte ju till mamma och pappa ett tag efter att amanda och charlie hade varit och hälsat på. Hon skulle hem och tvätta så vi passade på att spendera lite tid här då det är så fint väder ute för ute lek. Och nu så har ju Casper somnat som sagt, han lär nog sova en stund så vi får väl se när vi ska börja röra oss hemåt. Kanske åker med pappa som börjar 16:00 eller om vi tar en promenad. Rickard jobbar ju som sagt så ikväll blir vi ju ensam, lik som alla andra kvällar framöver.

Nu ska jag hålla utkik på lite auktioner hos tradera där jag budat.

Måndag

Ny start igen då! Och påsk vecka är det också .. Undrar om man ska måla Casper till påsk kärring på torsdag och gå till mormor och morfar och påska? ;) Haha!

Idag har vi inga större planer iallafall. Amanda är påväg hit och ska umgås lite med oss och Rickard ska väl åka om en timme för att göra sin första dag på jobbet. Spännande! :) Lite nervös är han, det syns, men han säger att han inte är det ;) Det är väl killar i ett nöt skal det, dom är väl aldrig nervösa för något!

Känns som om veckan kommer att gå snabbt iallafall. Gammo kommer upp på torsdag och stannar över påsk och på fredag kväll så är jag bjuden på tjej middag/fest :) Längesen man var bara tjejer nu tycker jag, också får man nog ta det lite lugnt med alkohol intaget.. ;) Så en mysig vecka väntar!

Choklad pudding

Casper var nästan för trött ikväll, förstår inte varför! Eller antagligen för att vi väckte honom nu i eftermiddag och att han inte hade fått sova klart, men ska han sova för natten så måste man ju väcka honom :) Så i och med att han var så himla trött så var vi ju tvungen att hitta på något kul som kunde roa honom, och vad passade inte bättre än att åka bort till angelica, peter och lucas och leka ute på deras gård? :) Sagt och gjort och Casper höll sig pigg enda fram till 18:30, då var det hem och bada och sova som gällde! Så nu sover han så gott.

Rickard tog och gjorde i ordning choklad pudding, mumsigt! :D Längesen man åt det bara sådär, brukar alltid ha det på tårtorna mellan lagren så då fanns det lite kvar sen mitt kalas. Det fick bli vårat söndags godis det, måste ju verkligen dra ner på det där!

Trött Casper

Nyss hemkommen från att ha ätit middag hos mamma och pappa och hämtat hem Casper som var där en stund idag med medans jag tvättade och städade och Rickard ville sitta i lugn och ro å plugga för att få in så mycket som möjligt tills imorgon.

Trots att Casper sov när vi kom dit så är han fortfarande jätte trött lill hjärtat. Han går omkring med sin vove och lägger sig på den mitt på golvet och myser :love: Sötis! Men det är nån timme kvar innan han får sova för natten. Först lite lek, sen ett bad och sen så! Flytande alvedon är ett måste ikväll känner jag, igår var ingen rolig kväll. Han somnade inte för än 23:30 :/



Det är inte varje dag man ser min lilla hjälte såhär :love:

Pjuh

Pjuh, snart klar med allt! Städningen är klar och tvätten väntar bara på att bli torr, sen så! Skönt att ha det gjort, nu får lägenheten glänsa så gott den kan fram till nästa söndag! Damsugaren är ju framme mer eller mindre varje dag här hemma och körs näst intill varje dag.

När vi är klar med allt det här så är vi bjuden till mamma och pappa på middag, hamburgare! Gott, längesen man åt det hemma nu :) Och alltid lika skönt när man blir bjuden på middag borta, gott framför allt! Rickard den stackarn verkar aldrig bli klar dock, men jag tvivlar på att han inte kommer att klara det. Han är så duktig så! :)

Nu blir det njuta av ett glas eget soda streamat vatten! :D Lite svettig är man ju ;)

Tvätta, städa, plugga

Idag har vi en sån där "jätte rolig dag" då vi knappt går utanför dörren för att man inte hinner! Suck.. Tvättstugan står på schemat för mig, och Rickard hade varit snäll att inte tvätta på ett tag så det blev ju lite tvätt, några maskiner att köra.. Sen städdag som vanligt i samband med det, och Rickard har fått 22 sidor att plugga på tills imorgon då han börjar sitta nya jobb. Jippie, vilken rolig dag!

Så ja, man får väl se vad man hinner med för annat roligt, men det lär nog bara bli en hemma dag. Man behöver ju inte vara ute och ränna jämt ;) Nu ska jag ladda upp med kakor och kaffe så man man klarar sig tills kl 15 då det är slut på allt det roliga.

Balkong mys

Det blev inget varmt bad i den här värmen.
Vi gick ut och satt oss på balkongen istället med varsin cider och spelade lite kort.
Fram tills de att vi såg Bella & Rickard ute och rökte som kom över och spelade lite uno.



Lilla mannen verkar sova dåligt och vaknade precis. Kände i munnen och fick känn på massa knölar, hua! Så nu har han fått flytande alvedon på tandköttet och verkar ha somnat igen. Så i och med detta säger vi nu godnatt för att samla energi som kanske behövs inatt.

Lördag

Det var ju barn loppis här i Matfors idag, det hade jag helt glömt bort.. Försökte gå några varv med Casper men det uppskattades inte! Så jag lämnade honom till morfar ett tag så jag kunde gå och kolla i lugn och ro för alla vet ju att det alltid går att göra några fynd på såna där ställen. Jag kom hem med 13 plagg (två tjock tröjor, två par jeans, 4 t-shirts, 4 långärmade tröjor och ett par foppa tofflor) för en hundring! Happy happy.

Sen kom Rickard runt 16 tiden och jösses vad den karln äger kläder alltså. 4 ikea kassar och 3 flyttlådor hade han med sig och det är ändå inte allt, helt sinnes! Det är mer kläder än vad jag någonsin har ägt det. Dock så gick 3 ikea kassar till att ge bort (typ erikshjälpen eller liknande) och en svart sopsäck till att kasta, så bland hans kläder behövdes verkligen en rensning!

Middagen fick vi oss runt halv 6 ikväll tror jag och direkt efter det så sorterade vi i förrådet och sen hämtade vi hem Casper som fick en lång dag där. Roligare för honom att leka där istället för att hjälpa oss att sortera ;)

Nu så är vi hemma och ska snart lägga Casper och efter det så tänker vi mysa ner oss i ett bad med söt cider (2,25or från ica), gott och svalkande om man bara är sugen på något. Sen blir det väl tv i vanlig ordning och sängen kallar nog relativt tidigt. :)

Lördag

Godmorgon, äntligen lördag :D

Casper bestämde att det var morgon 07:45 imorse, helt okej för mig! Perfekt tid att kliva upp när man har småbarn, mycket mer än så kan man inte begära tycker jag när han somnar runt 19:30 på kvällarna så har han ju sovit 12 timmar.

Det blev lyx frukost för oss idag iallafall, bacon och äggröra. Casper åt dock inga bacon utan han fick prins korvar istället då jag gör baconen knaper stekta. Känns som om att man ändå vill lyxa till det lite för att det är helg, när det egentligen ändå är vardag för en mamma ledig. Lite prägel måste man ju sätta för att det är helg.

Rickard skulle komma upp vid 16 tiden idag, så vi har några timmar att slå ihjäl fram till dess. Här näst så står sovning för liten på schemat och för mig en dusch. Sedan ska vi väl bara ta en sväng på ica och panta samt handla det sista för middagen ikväll som får bli bakad potatis med räk röra, sååå gott! :D

Finger färg

Näe, helt ärligt.. Har skrivit och raderat i typ en kvart nu, så jag skiter i det här med massor av text idag.

Såhär såg det ut idag när Casper försökte påsk pyssla lite iallafall ;) Haha, jag och mamma satt och pysslade så då ville Casper också vara med, såklart. Så jag tog fram lite fingerfärg till honom och barn som han är så var han ju tvungen att smaka på vad som han höll på att kladda med. INTE GOTT tyckte han!

Påsk pyntet sitter inte där det ska än, och Rickard kommer med resten i helgen. Så då får ni se alla söta detaljer! :D Är inte mycket för påsk egentligen men det är rätt kul att fixa med några ägg iallafall och ställa fram en fin höna att fylla med godis, inte påsk godis dock!

Grillning

Dagens grillning må jag säga slog grill premiären faktiskt! Det som gjorde den här till vinnaren var nog såsarna och den goooda salladen! Creamy pepper (varm) sås och kall bearniesås till hade vi idag, och en sallad på gurka, rädisor, tomater, feta ost och macher sallad! Till detta hade vi även "special potatisen", räfflade med smak av barbeque! Yuuummie :)

Casper var som galdast när det gällde själva grillningen, att springa ute på altanen var ju super kul! Speciellt nu när det är så skön eftermiddags luft :)



trehjuling och tussilago

Vi gick och mötte amanda och charlie imorse, för en gångs skull så var vi klar tidigare än dom ;) Haha, men hann inte långt över bron förän vi mötte dom så då blev det raska steg mot öppna förskolan sen! Casper älskade som vanligt att vara där och lekte på i ungefär 1½ timme innan det blev lite gröt och sedan packade vi ner grabbarna i vagnarna igen och gick hemåt ..

Mamma ringde preis när vi var klar och berättade att tre hjulingen hade kommit så hon hämtade ut den och kom över till oss sen :) Monterade ihop den där skiten och det gick ju till slut, efter många om och men! Så Casper premiär "cyklade" (läs: åkte) på den till ica men sen lessnade han så vi lämnade den hemma!

Tog en promenad till mamma nyss för dom skulle visst grilla ikväll och det vill ju inte vi missa ;) Så himla gott. Hittade även tussilago efter vägen som jag plockade och gav Casper, himla intressant!




Godmorgon torsdag

Inatt har vi (läs: Casper) sovit betydligt mycket bättre än förra natten! Igår kväll så fick han även lite alvedon på tandköttet så det kanske var det som gjorde de också, svårt att säga. Huvudsaken han sover bra :)

Vi har nyss klivit upp iallafall och mest pigg av oss är som vanligt Casper ;) För mig är det vakna med the voice och kaffe i vanlig ordning som gäller. Sen strax innan 9 så ska vi göra oss klara för att gå till öppna förskolan, även amanda och charlie ska följa med så det ska bli roligt :) Och massa andra mamomor som ska dit med.

Ha en fin dag :)

Onsdag

Idag så gick vi sagt och gjort upp till bvc och la lilleman på vågen och mätstickan. Det hela stannade på 80 cm och 10 kg + 560 gram, så det går framåt minsann! :) Han har blivit så duktig på att äta igen, han hade ju en period där då han åt så himla dåligt, men det har han tagit igen, börjar även synas lite på låren ;) Gulli gull.

Johanna kom hit en sväng förut och vi gick ut och lekte lite i lek parken. Kul tyckte Casper! Har ju även visat bilder där ifrån tidigare idag. Sen så kom Amanda och Charlie hit och skulle egentligen sova här men Charlie ville inte alls sova här så dom gick hem strax efter klockan åtta, lika bra det så inte Casper också protesterar.

Jag myser med mig själv då istället och har precis kollat på Sveriges mästerkock. Så jävla irriterad över att den där Jennie gick till final, usch. Klarar inte av såna människor som tycker att dom är bättre än alla andra, även om hon var något sämre så vet hon ändå att hon är bättre. Näe, usch och fy. Så jag har nog inget intresse av att se finalen faktiskt, så jag tackar för det där programmet för denna säsong.










Charlie får sig en liten dusch ;)




Medans Casper tvättar sig själv :D



Älskade unge! :love:

Caspers mat

Casper gäst bloggar.

Bästa maten min mamma gjort någonsin i hela mitt ett åriga liv!







Falukorv, bulgur, grädde och curry krydda. Nam nami nam nam!

Lekparken









Dagens Casper

Hihi, casper i sin nya tshirt!

Ser sådär busig ut också, klockren.
HERE COMES TROUBLE

Namn lappar

Här om dagen beställde jag hem namn lappar till Caspers kläder. Perfekt att sätta på kläder man är rädd om och alla kläder han kommer att ha när han börjar på dagis. Caspers namn och mitt telefon nummer står på lappen så kläderna kommer till rätta om dom nu skulle komma bort. Super bra!







Namn lapparna kommer från namnlapp.se! 75 påstrykbara och 75 klistermärken.
Beställ här du också! Valfritt hur många man vill ha och/eller vilken typ du väljer.

Jobbig natt..

Jaha, godmorgon eller vad man ska säga!

Casper bestämde sig först att det var morgon 04:00 imorse men efter att han fått springa runt ett tag här hemma och kolla så somnade han om och sov till 08:15 :) Skönt! Blev lite rädd där ett tag, för det var ju inte så att han hade sovit hela natten innan han vaknade heller.. :/ Kl 12, 2 och 3 iallafall vet jag att jag var upp, också kl 4 .. Uscha, det är väldigt ovanligt för att heta Casper att inte sova och vilja kliva upp så tidigt!

Nu så iallafall, skulle jag nog hellre vilja säga god morgon för nu börjar man känna att man har vaknat till liv, efter att ha kollat på vakna med the voice, ätit frukost och tagit första koppen med kaffe.

Idag blir det inte mycket mer gjort än att gå upp på bvc och väga och mäta lilleman, är så nyfiken på både längd och vikt, för han ser längre ut och känns tyngre, men det kanske bara är inbillning också. Det återstår att se :)

Här bor vi!

Vad jag kan komma ihåg så har jag inte visat er några bilder på vårat nya boende. Så nu tänkte jag göra det, medans det fortfarande är någorlunda sädat och fint! ;)



Hallen direkt när man kommer upp från trappen



Hallen sett från köket.



Köket. Matplats.



Köket sett från matplatsen till diskbänk.



Badrum.



Vardagsrum.



Vardags rummet sett från soffan, tv väggen.



Mitt och Rickards sovrum med dörr från vardags rummet.



Caspers rum.

Nu när Rickard kommer upp kommer det ju givetvis att läggas till vissa saker.
Bland annat en dator hörna bredvid soffan, mot väggen till köket.
Sen är det nog inte mer än så, en walking closet har vi också,
används lite som förråd och garderob.

Så bor vi iallafall! :)

Tradera vinst

Titta vilken fin pyjamas jag (läs: Casper) vann!
52 kr plus en liten frakt kostnad, happy.

Hemma plan

Ja, nu är det vardag igen och vi befinner oss på hemma plan. Helg mys är vi alla värda och eftersom det var sista helgen nu innan Rickard flyttar upp så valde vi att spendera massa tid där. Lär nog inte bli lika mycket tid där nu som det har varit nu innan, nu blir vi ju en hel familj igen! (Tjat tjat..)

Casper sover för natten nu iallafall, efter lite lek och ett bad, och såklart en flaska välling! Johanna var här en sväng förut också och gick precis hem, följde med henne en sväng också och drack go kaffe där hemma hos henne, bästa kaffet i byn de, näst efter mitt då eftersom jag nu mera brygger i perkulator ;)

Här blir det bara kvalitets tid framför tvn ikväll iallafall. Plastikturisterna och kniven mot strupen tänkte jag se innan man går och lägger sig.

I love daddy!

Casper i sin nya fina body!



Middag

Casper vaknade såklart precis när all mat var färdig och jag skulle sätta mig ner vid bordet .. Så idag fick han äta en matburk själv, funkar jätte bra men såklart hamnar en del på golvet så för att veta att han är mätt så ger jag honom alltid en bägare youghurt efterråt om han fått äta själv.



Min mat, som sagt; Kryddjärpar med ris och tomatsås med smak av vitlök.



Och Caspers mat fick bli nån slags kyckling gryta med potatis, majs och ärtor.

Stan & ung mamma träff

Oj oj oj vilken mysig dag vi har haft! :)

Vi började dagen med att samåka med mamma in till stan för att gå på max och prata med min chef som jag hade förut, hade nämligen tänkt att jobba lite i sommar så att pengarna räcker till då mamma ledigheten tar slut i juni :) Så lite jobb blir det.

Vi gick där ifrån runt 10 tiden för då var Casper så trött så han tog och sov lite i vagnen och jag gick och kollade lite på rea ställen i olika butiker :) Kom hem med lite fint till lilleman för en bra peng, kommer att ladda upp en bild i inlägget här sedan.
Också vid halv 12 så mötte vi upp Simone och Albin för en lunch på charm. Gott och mycket trevligt. Sen gjorde vi stan en gång till så Simone också fick kolla lite och shoppa lite till sin lilla, och sedan så följde jag med henne på en ung mamma grupp i stan. Jätte mysigt var det där, och vi pysslade lite idag! Casper lekte på som vanligt och älskade att vara där!

Nu har vi precis kommit hem och Casper ligger ute i vagnen och sover. Jag tar och kollar runt lite medans jag väntar på att vattnet ska koka upp så jag kan påbörja middagen. Idag får det bli kryddjärpar med ris och tomatsås till. Gotti gott gott! Längesen jag åt det nu. :)



Dagens shopping för en total summa på 150 kr på rea.
Pyjamas med star warz, 50 :- lindex.
Spider man mössa (för kommande vinter) 10 :- kappahl
I :love: ddy body 49:- åhléns
Randig tröja 49 :- åhléns
Here comes trouble tshirt 49:- åhléns
Allt från Åhléns var tag 3 betala för 2.



Pysslet vi gjorde på ung mamma träffen .. Bilden knäppte dom även där idag.

Måndag

Ny start på veckan har det varit precis som vanligt!

Det känns bra att kliva in i en ny vecka idag då det är sista veckan som helst ensam, sen blir vi en hel lycklig familj igen! :) Som jag tjatat här på bloggen, haha. Men jag kan inte låta bli, är så lycklig :)

Vi har som sagt startat veckan med en mysig hemma dag och lite ute lek, samt att jag fick starta veckan med en otrolig sovmorgon! Skönt, nu kan jag inte klaga resten av veckan tycker jag. Rickards nya jobb innebär ju jobb mellan 11-21 måndag-torsdag så man får väl försöka ta någon sovmorgon ibland iallafall, för Rickard kan ju inte klaga ;) Hehe. Lite tråkigt att han jobbar så sena kvällar men det stör mig inte så värst faktiskt, det sköna är att veta att det är någon som kommer hem om dagarna och att man aldrig är ensam med flera mils avstånd.

Nu är det lite tv som gäller och sen ska lilleman i säng, och då blir det en liten kvälls promenad med mamsen!

För mamman

Fick även hem lite nytt till mig själv idag,
till mig och min sommar garderob. Lovely!



Och även den fina vår jackan kom hem idag. Så idag är jag lycklig!

Till en stor killes garderob

Tänkte jag skulle dela med mig av alla fynd jag gjort :)
Är så himla nöjd med alla plagg, så fina för att vara begagnade.







Vår

När man hör hur vattnet i bäcken forsar så känner man verkligen att det är vår!

Här hemma hos mamma och pappa går det inte att undan gå det ljudet eftersom bäcken rinner precis vid gränsen till skogen här, och skogen är bara en 10 meter bort. :) Mysigt!

Vi har självklart varit ut och lekt idag! 14 plus grader har det varit men med växlande moln. Men det är ju egentligen när det är mulet och plus grader som det är bäst att vara ute, när solen ligger på hela tiden blir man ju tröttare. Så vår lek, it is!







Här lekte jag jämt när jag var liten. En gammal spis från början på 1900 talet =)

Evig väntan

Nu så är alla maskinerna körda och nu är det bara en evig väntan tills allt är tort.. Helst av allt så skulle jag bara vilja krypa ner under täcket nu och lägga mig och sova, men det går ju inte riktigt.

En annan evig väntan som kommer nu är tills på lördag. Lördag känns långt borta och jag kommer nog att längta ihjäl mig hela veckan efter min älskling som då flyttar upp på riktigt till oss! Så underbart det ska bli, äntligen!





Fina underbara familj :love:

Söndag

Herre jösses i min låda vad den här helgen har gått fort..
Tyckte nyss att det var fredag jag men nu så är det redan söndag?!

Super mysigt har vi haft iallafall :) Vi åkte som sagt till mamma och pappa i fredags och sen har vi blivit kvar där hela helgen. Blir även där inatt då jag blev tvungen att ta en sen tvätt tid ikväll. Full bokat i tvätt stugan så då fick det bli såhär, men vad gör det då, Casper är ju i trygga händer hos sin mormor och morfar och han sover ändå så :)

Jag är då är hemma och har precis stor städat hela lägenheten, man får passa på medans Casper inte är här och följer efter, blir lite renare om man får göra det själv i lugn och ro ;)

Var även iväg på ett me&i party idag och dom hade sååå mycket fint, men dyra kläder var det. Jag kunde dock inte motstå att köpa två fin plagg till Casper. Ett par super tuffa byxor med riktigt häng och en fin tröja till det!



Så snygga! :D
I love them



Bilder lånade från me&i

Lördag

Gissa om det var gott med grillat idag? ;)
Haha jag är helt till mig för att vi har premiär grillat idag, men gott som tusan var det och jag längtar redan tills nästa grillning, och ännu mer längtar jag efter sommaren nu!

Annars så har det faktiskt inte hänt så mycket. Jag är kvar hos mamma och pappa och innan middagen idag då Casper sov så var jag ner till Myran en sväng och kollade på lite kläder och kom hem med en hel hög, super! Garderoben blev aningens tom efter att jag rensade där nu i veckan, så nu håller vi på att fylla upp stor kille garderoben :) Mycket fint blir det.

Nu tror jag nog att sängen vill ha sällskap av mig, iallafall jag vill ha sällskap av den!

Fina underbara du

Ord kan aldrig beskriva den kärlek jag har till dig.
Världens finaste underbaraste Karl Casper Emanuel

:love:

Grill premiär

Tjoho, juuuubel! Ikväll blir det grill premiär, gud vad jag längtar!

Grill spett med fläskfilé i en traditionell alround marinad och champinjoner på spettet, grillade majskolvar till och kroketter, sist men inte minst extra kryddig bearniesås! Det ska bli sååå gott ;)

Casper går givetvis smaka av årets första grillning också!

Vi alla fick som vi ville idag. Vi fick fi...

img_1029 (MMS)

Vi alla fick som vi ville idag. Vi fick fin väder och Casper fick så han iallafall kunde använda sina fina gummi stövlar ;) Så idag är vi såklart ute en liten stund iallafall i fin vädret, hade det inte blåst som det gör hade det varit kanon! Men det duger :) Hoppas på grill premiär ikväll!

Onepiece

Åh vad jag vill haaaa!
Kanon pris.



Men måste lära mig att motstå, suck ..

Fredags mys

Nu är det slut på veckan, det är dags för freeedags myyys!

Jajamensan, det är det! Och så ska det låta går på tvn om en halvtimme, happy happy! Som tidigare skrivet så vet ni väl redan att jag älskar sång program, allihopa! Som om inte det vore nog så har vi bänkat oss i mammas och pappas soffa ikväll ;) Vi blev bjuden hit på tacos och då är det väl lika bra att ta fredags myset på en gång!

Imorgon blir vi kanske kvar här med, om det blir grill premiär! Gissa om jag längtar, hoppas hoppas hoppas på fin väder! Casper verkar dock hoppas på raka motsatsen, regn! Han har gått omkring i sina gummi stövlar hela kvällen, haha. Söt göte :love:

Kläd rensning

Har haft lite främmande här hemma idag med :) Myran och Elias kom förbi en sväng runt havl 12 och bara nån minut senare så kom Bella och Theodor för att kolla på lite kläder som Casper har vuxit ur och hon fick med sig lite hem och jag blev av med en hel del från den stora kassen som står och väntar på att bli helt tom.
Det som blev kvar nu la jag ut på tradera, lite byxor och några tröjor i stl 74. Skulle någon här vara intresserad så gå in själva och kolla. (Tröjor pojke stl 74, Byxor (4 st) pojke stl 74).

Nu så har jag precis lagt Casper och hoppas på att han snart ska somna så han har lite energi över till i eftermiddag också.. Igår la jag honom vid den här tiden också och då sov han hela 2 timmar! Otroligt, man blev nästan lite orolig där ett tag när man inte är van att han sover så länge.. Men skönt för honom och så borde han alltid sova tycker jag, då har hans mamma en glad son enda fram till lägg dags sedan!

Jag ska rota igenom precis allt igen och gå igenom, sortera och prioritera. Vissa kläder vill man ju ändå ha kvar.

Dagens lek

Såhär far Casper runt och leker idag!






Och såhär, haha så gulligt! Han ser verkligen koncentrerad ut och sätter sig ner på huk som en riktig arbetare ;) Slår iallafall vad om att han kommer att jobba med något tekniskt, snickare kanske?

Morgon rutin

Mornings mornings.. Jag brukar faktiskt älska att kliva upp på morgonen för jag är för det mesta utvilad och sover så otroligt bra i vår nya säng, inatt dock så vet jag inte vad det var som var fel? Somnade runt 2 tror jag och jag gick och la mig halv elva?!
Hur som helst. Casper sover bra iallafall, precis som vanligt. Han hostar sig genom nätterna men nu vaknar han inte av det längre iallafall, det blir väl som en vane sak det där med skulle jag tro. Och som vanligt så vaknar Casper runt 6-7 på morgonen och vill ha välling, har man tur så somnar han om men det är inte ofta det händer nu för tiden.

Så runt åtta halv nio så är det frukost tider för oss. Han äter väldigt bra och han äter nu samma som mig också, så praktiskt. En liten tallrik havrefras och fil, en macka och apelsin juice eller mjölk till.

 






Våra frukostar idag
.

Torsdag kväll

Det känns som om att man har hunnit med mycket idag även fast man har haft främmande. Man har både haft den sociala biten med sina vänner och även varit i den vanliga vardagen, praktiskt!

Nu så har iallafall "alla" åkt hem, Casper sover och jag tar mig lite tid att kolla runt i internet världen. Det vanliga som att läsa alla bloggar, kolla facebook och se vad andra har gjort för något och ja, allt det där onödiga men som man ändå är besatt av ;) Haha.

För mig blir det nog inte många knåp gjorda ikväll iallafall, tänker bara mysa ner mig i soffan med en kopp te i min nya fina mugg! Den ska jag använda flitigt när jag saknar mina vänner, tänka tillbaka och känna att man ändå betyder något, när allt annat känns hopplöst. Tack igen Ulrica för den otroligt fina muggen. :love:

Mys dag

Såhär borde alla dagar få vara! Gud så underbart det är med sällskap och särskilt när man inte setts på jääätte länge. Så roligt att ha gamla kompisar här och prata om allt som hänt i livet. Casper uppskattar som vanligt också sällskapet, han är så glad när det är folk här och hälsar på.

Ullis har lämnat oss en stund nu och vi har precis stoppat i oss lite mat och busat gärnet med Casper! ;) Sista timmen nu innan säng dags och sen blir det mer tjej tid!



Vill ha maaaat, jag är hungrig!! :D



Tar en kaka medans vi väntar så vi håller humöret uppe! ;)



Nu så, äntligen mat! Happy Casper.



Mätt och belåten och charmig igen ;)

Besök

Idag har vi lite främmande här hemma!

Ulrica var först på plats och hon hade med sig paket till både mig och Casper, lucky! :D Sandra kom också hit efter en stund så det känns jätte roligt att vara samlade igen, det var några år sen sist! Mina bästa vänner sen gymnasie tiden.
Sen kom även Maja hit med lilla Frida och även hennes äldre dotter Fanny var med. Så det har varit kaffe och fika hela förmiddagen och Sandra och Ulrica stannar ett bra tag till, hela kvällen som det låter.



Casper fick ett påskägg fyllt med massor av godis! :)





Och jag fick en jätte fin mugg!
Denna kommer att bevaras väl :)

Filmen

Himlen är oskyldigt blå,
en film som verkligen alla måste se!

Den filmen är iallafall den klart bästa filmen jag sett på jag vet inte hur länge. Den hade en handling, handlingen gick framåt och man blev berörd i alla scener. För att sammanfatta den kort så handlar filmen om Martin som lever i en familj med problem, bland annat hans alkoholiserade pappa. Över en sommar så far han bort för att jobba och umgås med sin bästa kompis hela sommaren, men riktigt så blir det inte. Han dras in bland sveriges största kriminalare och hamnar väldigt snett.

Har inte gott på toa en enda gång så det är ett gott tecken! 5 av 5.
Nu ska jag göra det och sen gå och lägga mig.

Barn loppis

I eftermiddag så for jag och Casper iväg på en liten barnloppis kan man säga tillsammans med Myran och Elias. Sandra som hade skrivit ut det på facebook ville bjuda in lite folk först som kunde få kolla och köpa lite begagnade kläder innan hon tog med sig resten till en riktig barnloppis. Jag hittade massor av fina kläder till priset av 200 kronor, och då kom jag hem med 4 par byxor, 7 tröjor och en vinterjacka. Säkert mer men det är vad jag kommer ihåg nu. Super bra att man kan köpa vissa kläder begagnade tycker jag, för nu börjas dom ju ändå slitas ut mer än förut och dom växer ju!

Sen kom pappa och hämtade oss där ute så nu är vi där och kommer att spendera kvällen här! Filmen ska vi såklart se så småning om och mysa, sedan blir det sängen direkt efter det. Godnatt och trevlig kväll på er!

Sen lunch/Tidig middag





För mig som älskar svamp så är denna måltid perfekt att göra en vardag. Snabbt och enkelt.
En förpackning pastasås med svamp som kokas upp på mjölk och vatten, lite färska champinjoner som bryns i stekpannan och koka lite pasta till. Smakar goooott!

En hemma dag

Eftersom det inte blev som vi hade planerat idag så fick den här dagen bli en hemma dag istället. :) Jag har städat och donat lite, damtorkat och allt det där. Behövdes en omgång efter kalaset igår :) Skulle behöva torka golven också men det får ju isåfall bli när Casper har somnat. Den låter ju inte och är han vaken när man ska svabba golven så är han bara på hinken hela tiden och vill plaska. Det gillas inte! Haha.

Casper har en grin dag idag också verkar det som, tråkigt nog. :/ Han är lite sämre i andningen också så han har fått inhalera idag och det var ett tag sen vi gjorde det, tur att den finns vid behov! :) När han låter rosslig när han andas så ska han ta den och då blir det bättre ett tag. 

Får se vart vi tar vägen ikväll, vore ju lite mysigt med sällskap till filmen också har vi ingen dvd hemma! Antingen så drar vi till mamma och stannar där eller så hämtar vi "mitt" playstation så kan jag/vi kolla på filmen via den. Kan vara kul att ha hemma också när man får lite besök, har ju roliga spel som buzz och även singstar till den.

Nu tror jag att det är dags för unge herr Nilsson att sova lite. Skulle gärna ha tagit en promenad men när jag väl dragit igång med städningen så vill jag få det riktigt gjort också.

Hepp

Idag var det tänkt att vi skulle gå på öppna förskolan jag och Casper, som vi även planerat. Roligt för han att få träffa lite andra barn också. Sagt och gjort så klädde vi på oss och gick iväg, och när vi kom fram så var det stängt? Det var tydligen på tisdagar och torsdagar dom hade öppet, vet inte vad det är som fått mig att vara så säker på att det är öppet på onsdagar också? Men men, det var bara att planera om och vandra hem igen ;)

Gick en sväng på Ica på hemvägen också för jag visste att dem skulle ha en ny film med release datum idag "Himlen är oskyldigt blå", har bara hört bra om den så jag hoppas verkligen att den ska vara bra. Nu vill jag bara ha kväll igen och få slå på filmenoch mysa! Men dagen har ju knappt börjat ..


Min kock

Hihi titta sötnosen!
Förklädet är från milda
(Köp 3 produkter och få den)







Trixar lite med köksredskapen ;) Den är i luften ..

Kväll

Nu så sover Casper! :) Peppar peppar för att han sover bättre ikväll, igår trodde han ju att det fortfarande var dagtid när vi la han för natten för han vaknade igen efter 2 timmar och trodde att han hade sovit klart. Men då hade han ju faktiskt både sovit mindre och ätit mindre än vad han gjort idag. Idag har han fått i sig två burkmat och en portion gröt, och såklart en välling falska morgon och kväll. Och sovit har han kanske gjort tillräckligt, svårt att säga.. Men blir det några problem så brukar det räcka med en flaska välling till och sen är det bra.

Pappa är kvar här fortfarande och det var visst hockey på tvn ikväll, typiskt! Men vad jag vet så finns det inte mkt annat att se just nu och hockeyn är väl slut innan kl 21, och då tänkte jag se Kniven mot strupen på 3an. Så lite tv mys blir det iallafall!

Får vi nu en hyfsad natt så blir det öppna förskolan imorgon. Godnatt på er.

Tack för idag, slut för idag

Nu har sista fika gästerna varit här för idag, eller dom är här fortfarande, och sist men inte minst så kom kära familjen! Mamma var ju här imorse och sov här inatt men hon jobbar kvällen så nu ikväll var det lillebror, storebror och pappa som kom och åt lite tårta och tog en slurk av kaffet som var kvar.

Strax blir det nattning av lilleman som är otroligt trött efter allt kalas och all lek som varit idag! Tror jag de att han är trött för det är jag med. För födelsedags barnet själv så blir det "bara" tv mys ikväll, det behövs känner jag.

Storebror/morbror Linus håller på att lära Casper spela bandy/hockey :)

Kanon dag!

Jag har haft en super bra födelsedag hittills med jätte god tårta och massor av gott fika. Belinda och Theodor var först på plats och sedan gick vi och mötte Amanda och Charlie. Blev tårta då och lite kaffe och massa bus å lek innan Angelica och Lucas kom som var sista fika gästerna.

Grabbarna har lekt på jätte bra hela dagen och jag har haft härliga mammor på besök! :)
Födelsedagen kunde inte ha blivit så mycket bättre.










Och så har dagen sett ut i bilder! ;)

vad e det för en dag?

e de en vanlig da'?
ida' är ingen vanliga da'
för det är elins födelseda'
hurra hurra hurra!

Måste ju få sjunga lite för mig själv idag iallafall! Casper är inte så duktig på det men han går runt med en ljushållare som spelar melodin "happy birthday to you" istället :love: Han är sååå söt, han gungar till den melodin, fin musik tycker han! Sööööt bulle.

Här bakas det tårta minsann, snart klar, då svider vi om till fin kläderna ;)

Ha en bra dag för det ska jag ha! :D

Här bakar vi



Det minsta jag kan göra för mina gäster som kommer över imorgon och "grattar" lite är att baka något gott. Bara något så enkelt, men sååå gott, som finska pinnar. Vetemjöl, socker, vaniljsocker och smör ner i en bunke och veva om. Och en dubbel sats, tadaaah, så hade jag något mer än tårtan framme på bordet imorgon! :)

Dagens inköp

Är otroligt nöjd över dagens inköp! :)
Det blev bara helt nytt, alltså något jag inte har sedan tidigare som liknar några andra plagg, utan idag har jag verkligen unnat mig, och det är ju det man ska göra när man får pengar i födelsedags present, inte låta dem gå till något helt annat.

Jag har helt enkelt haft en super dag!
Morgondagen kan väl bara bli bättre då ;)



Linne från ginatricot och en top från h&m



Byxor/jeans från h&m och en blus från h&m



Också blev det denna snygga vår jacka från h&m.
Denna beställdes dock från web shopen,
provade den flera gånger på h&m i birsta men sög på den karamellen ett tag.

Nu blir det ost&skink paj här hemma och en eller några bacardi breezer till.

Tidigt födelsedags "firande"

God morgon!

Här är vi vaken sen ett par timmar tillbaka, casper är inte den som gärna tar sovmorgon tyvärr ;) Men lika glad är vi för det för nu börjar solen smyga sig fram och vi håller på att göra oss klara för att åka ut till Birsta och spendera dagen där. Det blir liksom min födelsedags present i förskott (läs: jag fyller år imorn).

Mamma får bjuda på donken, mc nuggets meny! :D Bättre blir det inte, haha. Kanske en muffins till det ;) Sen så spenderar vi kvällen hemma hos mig imorgon så får hon och Casper uppvakta mig, perfekt!

Hoppas bara att man hittar något nu då när man fått present, håller tummar och tår.

Ur dåligt var ordet

Söndags mys i all sin ära, njaa.. Jag vet inte det ja!

Vad hände med solsidan,
vad hände med time out,
vad hände med alla BRA lång filmer,
vad fan hände med söndags myset?
Det har varit som totalt bort blåst ikväll, jag som brukar älska söndagar!

Rickard är iallafall kvar än så länge men åker tidigt imorgon bitti tillbaka till sitt i två veckor, sen är det ääääntligen vi på riktigt igen, han, jag och casper. Lovely! :love: Så som ett bra slut på denna ur dåliga söndag så slår vi på en ur dålig film, kommisarie späck.

Regnar gör det också .. Godnatt.

Sundays

Pjuh, det är mycket man ska hinna med att göra på söndagar!
Söndagar är för mig alltid lika stressiga innan man kan sätta sig ner vid matbordet, då börjat lugnet. En god söndags middag och sen myset på det. Så förutom allt det tråkiga som tvätta och städa som jag nästan alltid gör varje vecka den här dagen så är den nog främst väldigt uppskattad ändå.

Hade ett berg av tvätt den här gången men vad jag såg sen när jag började hänga allt så var det nog mest bara sängkläderna och handdukarna som gjorde att det blev ett sånt berg, för särskilt mycket kläder kan jag inte påstå att jag hade att tvätta. Sen verkar fan inte torkskåpet vara helt hundra idag heller :s Det kändes fuktigt bara, när man öppnar dörren dit så ska det ju kännas likadant som när man öppnar dörrarna till en bastu! Jaja, är det inte den känslan när jag går tillbaka dit nu så ringer jag väl och säger till.

När jag fått undan allt detta så blir det hemma gjord pizza hos mamma och pappa ikväll, och såklart söndags myset ;) Jag läääängtar, då går allt det tråkiga fort också! Ska låta damsugaren få jobba lite nu, tjing.

Dopets dag













Dopets dag är en samlad gudstjänst för alla barn som döptes inom en viss period förra året. Casper var en av dom och han döptes 100522 så idag var det våran tur. Gudstjänst låter väl inte allt för roligt men det var faktiskt jätte mysigt. Det var som en vanlig gudstjänst fast det var tillagt babysång och sedan för barnen att gå fram och hämta sin dopängel som hängdes upp i ett träd då de döptes.

Grillat

Kvällen blev kanske inte riktigt som planerad ;)

Angelica kommenterade min status förut på facebook då vi precis skulle sätta oss och äta och frågade "vad gör du och karl ikväll?" så jag ringde upp henne och hörde vad hon hade för baktanke med det hela, och då ville hon bjuda över oss till henne på lite grillning och dricka lite. Det bangar man ju såklart inte på! Även fast vi kom dit propp mätta så fick vi ner en majskolv, några champinjoner och lite strips med kall bea sås till iallafall. Muuums! Gud så jag längtar efter mer grillat nu :) Det allra bästa som finns nu på våren är när man känner doften från grillen och den goda marinaden i oset.

Så där har vi varit ikväll. Angelica försökte få med mig på krogen med nå kompisar men näe, jag var inte alls peppad för det! Hade med mig (läs: oss) nå skit vin som jag bara drack ett halvt glas av så för min del, och även Rickards, så blev det bara lite smuttande och massa prat. Men en oerhört trevlig kväll har vi haft!

Birsta

Det fick bli en sväng till Birsta idag :) Åkte runt 12 efter att Casper fått sin gröt så han var mätt och belåten under hela resan. Han somnade dock efter några varv på Birsta och sov en stund så medans han sov så gick vi på Charm och tog en fika, mumsigt och mysigt! Förutom en fika så blev det antihalk strumpor till lilleman, lite nödvändiga redskap till köket samt dagens middag som får bli en kyckling filé gryta på grädde, kalvfond, purjolök, färska champinjoner, några bitar från en ölkorv också pasta till det! Yummie.

Kvällen får spenderas hemma med lite vin mys och chips.

Sovmorgon

Rickard kom alldeles för sent igår kväll så jag hade faktiskt hunnit gå och lägga mig. Kändes lite taskigt men jag var så himla trött att till och med huvudvärken hade börjat smyga sig på så jag var bara tvungen att krypa ner.

Vaknade även vid 2 inatt och var skit pigg, vet inte vad det var med mig? Låg säkert en timme innan jag somnade om så man var ganska trött imorse när Casper vaknade men som tur var så fick jag sovmorgon ;) Nice. Sen kom mina älsklnigar in vid 10 tiden och väckte mig, och kom med en tidig födelsedags present till mig. Skit kul att få något när man inte önskat sig något speciellt, mer spännande då :) Fick ett saltkarn och ett pepparkarn, skit fina!



Passar ju alldeles utmärkt till alla mina andra fina röda köks maskiner!
För er som inte vet så smalar jag serien Chilli från OBH Nordica.

Glad

Caspers snälla mormor tyckte det var självklart att grabben skulle ha en cykel så hon beställde en precis likadan från lekmer.se! Gissa hur glad jag blev :D Hoppas bara att Casper blir lika glad!

Vi var över en sväng till Johanna förut och Casper lekte lite med kissen och David. Sen var det dags att röra sig hemåt eftersom tiden tickade iväg och började närma sig säng dags. Blev ett bad och en välling flaska och nu sover han så sött! :) Hoppas natten blir bra.

Jag sitter och har lite fredags mys i min ensamhet. Rickard är ju påväg men lär inte kliva innanför dörren förens klockan 22 eller 23 .. Så här får jag mysa själv, för när han kommer blir det nog sängen direkt. Man får natt sällskap iallafall och då sover man ju som allra bäst! Bara ungefär 2 veckor kvar nu tills vi blir en samlad familj igen här hemma :love: Som jag längtar, mina fina killar är det bästa som finns.



Mina finaste i höstas :love:
Älskar er!

Trehjuling

Vårkampanj hos babyland!
En sån skulle Casper vilja ha.
Rekomenderas från 15 månader :)

Ny haklapp

Bara för att jag invigde en ny haklapp idag så var Casper tvungen att göra precis som det stog på den "Ändra menyn, annars byter jag restaurang!" Så mamma bytte ut menyn från en köpt barnmats burk till mormors hemlagade kyckling gryta.. Vilken haklapp!

Deklarerat

Nu när jag kom hem så låg deklarations papperna i brevlådan så nu medans man kommer ihåg det så har jag passat på att gjort det! Man har väl gruvat sig lite med tanke på att man knappt jobbat något, men tack och lov fick jag ingen restskatt utan jag fick till och med tillbaka några kronor! Det gillas.

Måste även erkänna att jag aldrig deklarerat på egen hand själv förut. Jag har ju jobbat i så pass många år men när väl papperna kommit in så har mamma bara frågat "Ska jag deklarera åt dig med?" Javisst, har jag svarat. Men det var ju inte precis avancerat ändå så jag överlevde det med ;)

Fredag

Morgonstund har guld i mun.

Casper är så himla go på morgon kvistarna. Han vaknar som vanligt vid 6 tiden, äter en flaska välling och somnar för det mesta om. Sen är han vaken ungefär en timme innan han vill sova igen, och sover då mellan 1-2 timmar. Sen är det dags för gröt och blöjbyte, därefter tandborstning. Och han är så glad på mornarna, så himla go :love:

Idag när vi gick in i badrummet så pekade han på alla mormors halsband (vi blev kvar här inatt också) och ville låna ett! Och han gick inte omkring med det och lekte, utan tog på sig det och gick runt med det. Haha, sötboll!

Lyckades fånga en riktigt "fin rolig" bild också ;) Min lill prins :love:

RSS 2.0