La ni märke till ..



.. dom två små söta risgrynen!

Charmören

free graphic for myspace

Min lilla charmör vid frukost bordet imorse :love:

Be right back

Dålig uppdatering ..
Men vi hörs snart igen! :)

Birsta City

Spikat och klart. Imorgon trotsar vi kylan, om det nu skulle vara så, och drar till Birsta city! Det är ändå en sån kort bit till bussen och resten av tiden kommer ju att spenderas inomhus på köpcentret. Nu är vi less på att sitta hemma och gömma oss. Belinda hänger också på så det blir härligt med lite sällskap!

Tänkte väl ta tag i "bra-att-ha-grejorna" på ÖoB och leta lite pyjamasar till Casper! Han växer ju som sjutton nu så det är väl dags att uppgradera garderoben lite i pyjamasväg, dom tvättas ju så ofta och blir där med lite mindre i storleken snabbare än vanliga kläder. Annars blir det bara en mys dag och njuta av att få komma ut lite bland folk, äta god/fet lunch och bara njuta helt enkelt.



Den här mysiga killen ligger och sover nu efter en jobbig dag. Trött, tänder, en krash i bords kanten och sist men absolut inte minst en match med ugns luckan! Ajaj, inte roligt att se och det händer ju så fort. Som tur är så verkar han iallafall inte ha lagt ner handen på luckan utan blev väl troligtvis chockad av värmen som flyger över en när man öppnar den. Usch usch! Men nu har han väl lärt sig det också, att ugnar inte är roliga.

Ni som vill kommentera olycks händelsen, kan börja med att läsa detta;
 Nej, säkerhets "flärpen" på spisen här är trasig, jag stod och diskade och Casper satt på golvet och åt russin, och rätt vad det var så var han på ugns luckan.
Som sagt, en olycka händer så snabbt.

Torsdag

Tråkigt nog blir det mest bara gnäll här i bloggen nu, eller inget alls.
Men så är det när det är 20 minus ute varje dag, en Casper som håller få att på tänder och det i sin tur leder till matvägrande, och det sen i sin tur till dåliga sovrutiner. Det blir som en ond cirkel och jaa, usch å fy för detta! Man är bara trött och grinig helt enkelt, både jag och C.
De senaste dagarna har det ju faktiskt börja spricka upp fram mot efter tolv tiden så man kan ta sig ut iallafall. Och igår gjorde vi det och attans vad skönt det var! Vi gick ner till Johanna en sväng och hälsade på, drack lite kaffe och Casper jagade katterna.

Det finns inget bättre än katter just nu tycker Casper! Han älskar våran katt och alla andra katter och kan faktiskt säga katt, eller kisse som vi har sagt till honom. Från Caspers lilla mun så låter det ju såklart inte likadant, "Tisse" och snubblar lite på s;en. Men han är duktig min grabb! ;)

Ord han kan säga är Tisse, mama och titta och lampa ibland.
Han brukar dock peka upp mot lampan när man frågar vart mamma och är säger "mamma", men jag kämpar hårt för att lära honom att mamma inte är himlen utan står stadigt här nere på jorden, i ett par år till ;) Skratt.



Lyckades ju få lill skräpet att skratta även när kameran är framme idag. Tjohoo!

Tänder och humör

Den här dagen har varit riktigt lååång.

Casper har börjat vägra maten nu igen. Gröten åt han 2 skedar av nu imorse, sen började han slå bort skeden så gröten for all världens väg. Likadant med barnmaten några timmar senare, ville absolut inte ha! Det gick väl hyfsat bra när han fick äta själv med händerna, men det var inte mycket han åt.
Och sen har han bara grinat och gnällt, gnällt och grinat. Precis hela dagen.

Kort sammanfattning av dagen: Gnällig, matvägrande son och en trött mamma.
En banan och och en flaska välling fick det bli idag. Alltid något iallafall.

Sen till något mer glädjande!
Tand nummer 2 har spruckit upp där nere, gulligull :love:

Så "förhoppningsvis" så beror väl matvägrandet, och gnället, på tänderna, det vill säga ingen aptit. Och det är ju kanske inte så konstigt när man tänker efter? Men det är frustrerande och det tar på krafterna.
Perioder. Ja, dem kommer ju att komma och gå hela livet, precis som för en annan.

Tisdag

Godmorgon.

Vädret går verkligen upp och ner för varje dag som är. 10 minus igår, 20 minus idag. När ska detta sluta?! Ge mig/oss en hääärlig vinter istället. Jag har nog aldrig hatat vintern så mycket som jag gjort i år.

Ja, så vad gör man? Börjar dagen med lite frukost iallafall så får vi väl se vad som händer här under dagen. Olyckligtvis så blir vi väl bara hemma, lyckligtvis så blir det en promenad. It's up to the weather.

C sover =

Hos belinda

Det fick bli en promenad idag iallafall. :) Belinda skrev på facebook att hon ville hitta på något så det fick bli en promenad ner till henne också hälsa på lite. Tanken var ju även att Casper skulle somna i vagnen och sova lite så han orkar med sig, men hade andra planer han så han är vaken och utforskar deras lägenhet till fullo ;) Och lilla Theodor sitter och snackar för fullt i babysittern. Underbara barn :love:



Små killarna



Snackarn ;)



Utforskarn ;)

Borsta tänderna

(Läs:tanden)





Tänderna, eller i det här fallet tanden, som man har ska man vara rädd om!
Det lilla risgrynet syns nu när han skrattar eller "pratar",
men lilleman har tyvärr blivit helt anti kameror.
Han tänker då ialalfall inte posa upp sig på beställning ;)

Knähund

Har en liten knä hund här hemma idag.. Han har velat sitta i knä hela morgonen, han satt med mig här vid datan och satt helt still och bara kollade. Mysig kille :love:

Hehe, vi nu på morgonkvisten ..

Casper sover en sväng nu och jag tar tillfället i akt att skriva ett litet inlägg ;)
Har ingen aning om vad vi ska hitta på idag. Kanske blir en liten promenad så lillen får komma ut i vagnen, är ju faktiskt hyfsat väder ute! 10 sköna minusgrader och lite, eller nähä (kollade ut genom fönstret, mycket snöfall). Jaja, vi får väl se.

Veckan känns iallafall lång såhär länge, är väl för att man har nåt att se fram emot kanske.

tjopp tjopp

Tjopp tjopp säger det så är helgen förbi.
Speciellt när Rickard är här uppe iallafall.

Men vi har haft att göra kan jag säga så det är ingen märklig anledning till att jag inte hunnit blogga. ;) Både igår och idag var vi på ikea, handlade det som behövdes inför flytten! :)
Idag var det faktiskt amanda som ville åka ut och jag kom även på att jag glömde att köpa besticklåda igår. Men det blev lite annat också, bland anant en kaffe kokare och stolsdynor! Viktiga saker det :D
Sen blev vi kvar hos amanda ett tag så charlie och casper fick busa lite. :) Och Rickard hjälpte till att montera ihop det amanda köpte idag.

Nu ikväll blir det solsidan och timeout i vanlig ordning ;) Sitter nog kvar och ser wallander också skulle jag tro, eller irene huss? Har ju sett alla filmer på båda men dom är ju så bra, och när man ändå inte har annat för sig så passar det ju utmärkt! Söndagar är ju till för att lata sig ;)

ÄLSKLINGAR

Mina finaste :love:



SJ ....

Nu börjar det kännas att man varit vaken ett tag..
Först en helvetes resa ner till Stockholm, några timmar på IKEA och slutligen packning här hemma. Det tar på en kan jag säga, här står ingenting i sin ordning och ja, det blir total kaos när man far runt och letar grejer. Men det går, det mesta är väl nerpackat så då kunde jag knäppa en cola light och sätta mig här, kommer väl snart upp mer saker i huvet som ska packas ner ;) När man sätter sig och varvar ner så kommer man ju på saker..

En helvetes resa ner till Stockholm? Ja, jävla SJ.. :/ Så fort det blir vinter så händer det alltid något, alltid! Och dom blir lika förvånade varje år, kanske ska ta och uppgradera tekniken lite så det håller? Det är ganska irriterande faktiskt. Jag menar när det inte är första gången, så kanske det är dags att börja tänka. Men klockorna ringer ju inte överallt.
Hur som heslt, tekniskt fel i Gävle 10:30 och buss vidare mot Stockholm 11:50, och framme 13:45. Så lite mer än två timmar försenad blev det totalt.

Näe, tänkte väl egentligen bara säga att jag lever. Godnatt :)

Kommisare Winter

Så, nu har vi precis sett klart på Kommisare Winter - Nästan död man. Den var riktigt lång vilket jag inte uppmärksammade innan vi slog på filmen, hela 2 timmar men då uppdelat på två avsnitt som var 1 timma lång vardera. Men det var det värt faktiskt, tror inte att jag klev upp ur soffan en enda gång. Och då är filmen minsann bra ;)

Som jag förstår det så ska kommisare winter vara precis som alla andra polis kriminal serier, att det finns en hel drös av dem. Så hittar jag nån fler, vilket jag hört att det ska göra, så ska jag definitivt se dem! :)

Nu blir det sängen för min del eftersom jag ska åka tåg till Stockholm imorgon bitti som går 08:09 så det börjar väl bli tid för att knyta sig. Sen varnar jag även för dålig uppdatering imorgon, skulle jag tro.

Godnatt!

Onsdag

Blev sen middag idag då mamma var på massage och kom hem strax efter halv sju ikväll. Hon ringde och förvarnade och sa att vi skulle äta nåt godare idag, och det fick bli kyckling eller tonfisk sallad :) Blev som en sallads buffé så man fick välja själv vad man skulle ha i, fiffigt! För mig blev det kyckling sallad och även en likadan sallad till tågresan imorgon, lite resmat skadar aldrig.

Nu är det lite mys framför tvn som gäller ikväll med en skål godis. Ska se klart på Sveriges mästerkock och sedan blir det en film, antagligen kommisarie Winter. Den tredje som vi hyrde har jag redan sett och eftersom jag åker bort imorgon och blir borta tills lördag så vill jag ju såklart se den som jag inte har sett än!

Ni som inte har gått med och tävlat om en gratis matkasse än, gör det här!
Vem vill inte missa chansen att få hem en matkasse för 5 middagar med recept?

Nya strumpor

Små söta "tennis skor" för inomhus promenader.

Svar på kommentar

Evelina om Tisdag:
Håller du på skola in han?:) kanske en dum fråga men kan ni inte skola in när det är kallt ute?

Svar;
Haha, nej nej! :) Casper ska börja på dagis i augusti, så det är ett halvår kvar till dess! Den dagen skulle vi bara gå och hälsa på för att se hur det är där. Och med tanke på att det var 20 minus och jag inte har något körkort så är vi ju tvungen att gå. Lite kallt för lilleman det när det är några km här ifrån dit. :)

Lunch

Nu sover Casper sin första sväng och jag har fått besök av Johanna.. :)
Precis innan hon kom så hade jag bryggt en kanna kaffe och gjort två toast till mig själv. Hon skulle ju egentligen skicka ett sms om hon skulle komma eller inte men hon kom som en överraskning istället och kanckadfe på dörren ;) Trevligt med lite "oväntat" besök, fast ändå inte.

Så nu äter jag en tidig lunch och snackar lite skit med en kopp kaffe. Bra start!

Tävling - Linas matkasse


Jag tävlar om en gratis matkasse, direkt hem till min dörr.

Gör det du också!
Klicka här.

Dagens Casper



En dagens Casper
Tröja från H&M
Jeans från Lindex

Tisdag

Idag var det tänkt att vi skulle besöka bällsta förskola för att se hur det var där, eftersom att vi sökt dagisplats åt Casper där. Men tyvärr så visade termometern -20 grader imorse så det blev inget med det. Fram tills 09:00 så hade det ändå inte hunnit blivit nå varmare så vi fick boka om det till den 28 februari istället och hoppas på det bästa!

Så idag blir vi bara hemma och myser. Om det nu inte skulle bli lite varmare såklart för då kan man börja tänka om. Men som det ser ut nu och om vädret blir detsamma hela dagen lång så blir det bara en hemma dag. Vad man hittar på det vet jag inte, kanske försöka hitta nån som vill komma hit och hälsa på! :)

Alla hjärtans dag

Har haft en riktigt mysig alla hjärtans dag faktiskt.
Inget speciellt så utan en helt vanlig dag! :)

Till frukost så blev det hjärtformade mackor med ost och sedan till middag så blev det hjärtformade kassler skivor med pasta! En liten tradition i våran familj att fira alla hjärtans dag på, att piffa upp maten lite. Mer än så blir det inte, och det duger gott och väl.

Ikväll så ringde en granne till mamma och frågade om vi ville komma på ljusparty. Längesen man var på något sånt så det gjorde vi! Mysigt att avsluta en alla hjärtans dag på. Mamma beställde lite men inte jag, jag bokade ett party hemma hos mig istället ;) Bättre att få saker, hehe. Så om ni vill komma, söndagen den 6 mars, välkomna!

Fick en bukett blommor av min älskling idag också :love:

Psalm 21



Har nyss sett denna svenska skräck film. Inte allt för mycket skräckis tycker jag, helt okej att se på! Och sen har jag även för mig att alla har sagt att den är totalt värdelös men jag tycker väl inte att den var så himla dålig .. Nu så tänker ju ni som känner mig "ja men hon gillar ju alla svenska filmer, hon ser ju bara svensk film", ja så är det ju, jag kan ju liksom inte jämföra med en amerikansk/engelsk action/skräck/thriller film för det skulle jag aldrig i hela mitt liv slå på, haha!
Men iallafall, jag gillade filmen. Lite små knepig men ändå värd ett godkänt betyg.

Nu kallar bästa polarn john blund på mig ;) Bäst man gör som han säger så man är fullt utvilad och vaknar med massor av energi till en ny, härlig vecka!

Söndagsmys

Jösses vad den här dagen har gått fort!
Och ändå var man uppe så pass tidigt ..

Nu börjar det iallafall närma sig veckans höjdpunkt, söndags myset! :) Det är fan det enda man längtar efter på veckorna nu tycker jag, iallafall vad gäller helgen. På fredagar och lördagar finns det ju absolut ingenting att titta på! Blä.
Vardagarna har väl sina hjöpunkter, som till exempel halv åtta hos mig måndag-torsdag.
Måndag; Familjen annorlunda
Onsdag; Sveriges mästerkock, efterlyst.

Ja, det är nog allt jag längtar efter vad gäller tv..

Hoppas ni har en underbar söndag med massa mys ni med!

Viedo - Casper går

Nu har jag övervunnit latheten och laddat upp ett film klipp ;)




Söndags shopping

Det finns väl inget bättre än att avsluta veckan med lite shopping? ;)

Drog ut till CityGross vid tio imorse efter att vi ätit frukost. Skulle dit och köpa fler krukor fast i större storlek, men alla var tyvärr slut! :/ Tror jag det faktiskt för dom är ju väldigt fina! Som tur är så hittade jag andra fina på Ica Maxi istället, i ungefär samma stuk fast i ett annat mönster. Är ju tänkt att köket ska gå i grått/vitt/svart.

Slutade denna shopping runda på Rusta och i deras annons blad som vi fick i veckan så blev jag så sugen på en mikro! Vi har ju bara en pytte liten nu, eller Rickard har en, så det behövdes verkligen införskaffas! Och till det otroliga priset för 499 :- så kunde jag bara inte låta bli. Svart var färgen och då blev det lätt att övertala Rickard ;)



Också fick vi ju som sagt med oss lite annat små plock ..



Byggare bob till grabben såklart :) Visste först inte att det var byggare bob på blöjorna..



Badkars kudde! Går ju inte att låta bli när jag äntligen ska få badkar :)



De fina krukorna från Ica Maxi :) Endast 20 kr per st!

Bilder

Såg några nostalgi bilder på en blogg förut och vart sååå sugen på att blicka tillbaka själv! Synd bara att man inte ens har hälften av alla bilder kvar som man haft eller varit med på ..
Hur som helst så har jag en hel del bilder på en dator som inte är så himla fungerande. Men jag trytade tålamodet mitt och tog mig in på data jävlen och lyckades få över alla bilder, tjooho! Snäll dator.

Här kommer några iallafall.. ;)



Jag och Linda Elsborg på prolympia 2005. alltså snart 6 år sen(!!?!??)



Jag och Ida Sjöblom, år .. 2004 eller om det inte var 2003?



Me, myself and I .. Samma år som ovan.



Den här bilden alltså, beskriver mig nog bäst som tonåring.
Fyfan hur man såg ut! Men minnen iallafall, och hade man aldrig varit den man var på den tiden så hade jag kanske inte stått här idag heller.. Allt för något gott med sig!



En bild från Stockolms tiden 2008 (bodde ju där ett tag då också..)
Första utgången med arbets kamraterna.



Jag för ett bra tag sen (2006, 2007 nångång) i hårförlängning och kort lugg..



En kväll jag sent glömmer .. Firmafest med WeCall, 2007 ..
Bilden är dock inte lika rolig som den såg ut. Hade precis ramlat på denna bild och det slutade med en rejäl stukad fot för min del, och "som plåster på såret" så slutade det hela ännu värre .. Ja, inga detaljer men som sagt, något man aldrig glömmer ;)



Jag & Hanna på drakbåts festivalen 2008, tror jag.. Sämst på det där med år.



Den blir inte svår att räkna iallafall ;) Haha. Tidnings annonsen för myndighets firande.



Ännu en bild från kära Stockholms tiden ;)
Med dom jag kom närmast då. Maria till höger och Sofia till vänster.



Mäster kocken Elin :P Haha! Ja, inte svårt att lista ut.. Hotell & Restaurang,
ett av alla program jag provat på genom tiderna ;)



Avslutar med den fulaste bilden av dom alla genom tiderna tror jag!
Jag och Sandra hade tråkigt så tog på oss bland de fulaste vi hittade på H&M..
Bra tids fördriv om inte annat när man har håltimma och har 2 mil hem.

Sjukt kul att blicka tillbaka alltså! Men önksar att det kunde finnas fler kvar.

Vandrarn

Nu så, har jag äntligen hittat minneskort läsaren!
Inte lätt när man har småbarn som går ;)
Casper hade gömt den väl ...

Tänkte bjuda på en liten bild där Casper är ute och vandrar!
Är fortfarande alldels för lat för att bjuda på ett videoklipp.
Lättare på facebook, där är det bara att ladda upp. Här måste man ju gå via youtube..



Hej och hå vad det går!
För er som undrar hur många steg, så har jag aldrig räknat, så fort går det! :)
Han går mest hela tiden, staplar sig fram och alltid är det något i vägen, men då ställer han sig upp lika fort igen, duktiga killen :love:


LESS

Upp som en sol
ner som en pannkaka.

Usch och fy vilket jävla väder det är ute! :/ Jag skojar inte om jag säger att det var snö upp till knä skålarna, lätt en 30-40 centimeter snö.. Vaaaaad har denna värld gjort för att förtjäna detta? Det har väl för fan inte gjort annat än att snöa den här vintern, och har det inte snöat så har det varit kallt som satan istället.
Ja, jävlar vad hon klagar tänker ni. Men det skiter jag i idag fakiskt, är så jävla le den här snön så det finns inte! Fel att sätta in 7 rätt på lotto och dra till thailand på obestämd tid, hur svårt kan det va?

Ännu mer less blev man ju när man tänkte göra ett roligt inlägg och förtränga ilskheten över den här snön, men nä då hittar jag såklart inte minnesläsaren som jag sätter i minneskortet i då jag för över bilderna till datan, för sladd jäveln till kameran vet jag inte heller var den är!

Nä, tack och adjö. Tror jag lägger Casper bredvid mig inatt så man vaknar på bättre humör imorgon :love: Tur att dessa små underbara liven finns.

Torsdag

Gud vad skönt att börjar gå mot sitt slut  veckanför jag har verkligen varit så sjukt trött hela veckan så jag vet inte vad .. Man har väl inte sovit riktigt kanske, och inte Casper heller för den delen, och då är det ju klart att man blir trött när man inte får sova.

Igår så gjorde vi iallafall inte så mycket mer än att vara med amanda och charlie. Dom gick väl hem runt fyra tiden på eftermiddagen så då var det ju hög tid att börja med middagen. Efter det så ville jag så gärna åka ut till city gross för att kolla lite för i deras annons blad som de hade skickat ut samma dag så blev jag bara så kär i ett par krukor och två lyktor! Så bella var snäll och följde med på kvällskivsten ;)



Dessa otroligt tjusiga saker fick följa med hem!
Kommer passa fint i köket som går i grått.
Lite annat småplock fick också följa med hem,
duschcréme, russin från småfolk, godis o sånt.

love



Cupcakes

Drog iväg till bvc strax efter halv tio imorse eftersom dom hade drop in som jag tidigare skrev. Vägde och mätte Casper och det hela stannade på 77 cm och 9240 gram! Stora killen :love: Sen kom även amanda dit och skulle väga challe med men han hade somnat så hon sket i det, klädde på Casper och gick vidare och han somnade :)

Svängde förbi ica en snabbis och handlade cream cheese samt jordgubbskulor så vi kunde göra cupcakes! Sjukt gott blev det. En vanlig sockerkaks smet med kakao, in i ugnen och sen på med frostingen som vi hade blandat med lite hallon&blåbär. Så det sitter vi och äter nu medans grabbarna sover ute i vagnen ;)

Onsdag

Huga, började morgonen med att Casper ramlade ner från sängen och fick fläsk läpp! :/ Vilken bra start va? Som tur är så var den inte sprucken utan han fick ett sår under näsan istället. Usch, ibland är det inte lätt inte. Nu sover han iallafall, tänkte först hålla honom vaken lite längre innan detta skedde såklart, då vi ska ner på bvc runt elva tiden :) Ska möta amanda och charlie där för att väga och mäta grabbarna, de har drop in tid mellan 9-12 varje onsdag.

Näe, varför sitter jag här egentligen? Borde ta tillvara på tiden då han sover och kanske göra mig klar för dagen. Ja, klart jag ska göra det.

Tisdag

Suck och stön vilket grin det har varit idag ..
Men det har ju sin anledning då vi upptäckte Caspers första tand efter lunch! Lill plutten min, 11 månader och 1 dag, då kom de där man väntat på så länge. Den här gången hade jag ju rätt iallafall och ääntligen säger jag bara! Nu är det bara att härda några dagar/nätter så har han fått några stycken sen skulle jag tro :)

Nu äre ju iallafall äntligen kväll så man kan slappna av ;)
Har precis kommit ur duschen och Casper ligger och sover han. Så nu blir det bara soffläge resten av kvällen! Var ju tanken att vi skulle sova hos amanda inatt men eftersom att Casper har så j*vla ont i munnen så känns det dumt, om han väcker Charlie och så .. Så det får bli en annan gång! :)

Min sötnos har fått en tand! :) Så nu är d...

img_3018 (MMS)

Min sötnos har fått en tand! :) Så nu är det dreggel scarfs som gäller ett tag framöver då det ständigt rinner ... Lill gubben, längtar tills risgrynet växt på sig så man ser den när han skrattar ;) Förmodligen så lär det ju komma fler nu på bara några dagar då första tanden kom så sent, men det återstår att se!

Komvux

Sådär ja, nu var det ordnat!
Har sökt skola till hösten nu och ska läsa omvårdnads programmet om jag nu kommer in det vill säga. Men jag har en högre proritet då jag inte har någon grundläggande gymnasie utbildning sedan tidigare så hon trodde inte att det skulle vara några problem :)
Hon som hjälpte mig var iallafall jätte trevlig och hjälpsam vilket uppskattas! Alldeles för många gånger har man stött på suuuura jävla kärringar som inte alls varit intresserad av att hjälpa en. Men hon förklarade allt i minsta detalj, hur man går till väga för att söka hos csn, hur mycket jag kan söka och allt. Så det har jag givetvis gjort redan nu också! Lika bra när man har de på hjärnan, de brukar släppa rätt fort ibland, haha.

Nu är jag hemma iallafall :) Casper var inte hemma när jag kom så dom är väl antagligen ute och går lite. Så här sitter jag med en flaska cola light och choklad och njuter av livet och tystnaden ;) Sen kommer lilla hjärtat hem och då ska jag mysa med han, hann ju inte göra det imorse. :love:

Komvux

Var tvungen att kliva upp tidigt idag med eftersom jag ska vara på komvux kl 10 och då är det lättast att åka med pappa in eftersom hans jobb bara ligger typ nedanför .. Så är här nu och har skrivit ut lite plancher :) Skönt med en pappa som jobbar på tryckeri för här får jag allt som jag vill ha utskrivet :D

Glömde givetvis bankomat kortet hemma eftersom jag bytte jacka igår, så måste ringa mamma innan man glömmer de så hon kan sätta över pengar på pappas kort så får jag låna de .. På stadsbussarna så tar dom ju inte kontanter så. :/

Näe, sen hämta en kopp kaffe.

bloglovin

bloglovin

Presenter

Så, nu får de fasen vara färdig handlat inför Casper ett års dag.
Men kunde inte låta bli att beställa en städvagn med damsugare.
Han ääälskar ju damsugare, så nu ska han få en egen! Plus egen sop o så :)

Såhär ser städvagnen ut och gick lös för 399 :-
Inte så himla dyrt tycker jag, lätt värt.






Lite kläder också :) Kan man inte få för mkt av.
Självklart så är allt i stl 86 så han har till våren/sommaren.

veckan

Veckans första dag har nu gått och det känns ju super. Känner mig så jävla glad nu för tiden bara, vet inte vad det beror på riktigt men är bara det, och det är väl bara bra det :D

Casper blir hela 11 månader idag också :love: Huga, lill pojken .. Snart dags att börja räkna år istället för månader, usch vad fort tiden går!

I veckan iallafall så händer det en del roliga grejer :)

- Ska på komvux imorgon för att söka skola till hösten.
- Väntar två roliga paket, ett kom idag. (namnnappar, som han älskar!)
- Bara en vecka kvar tills jag åker ner till sthlm och packar.

Det är vad som är värt att nämnas!

Sparklåda

Fick en idé förut medans små prinsarna satt och åt lunch och inte hade nån efterrätt. Då kom jag på att man kan ju göra egen puré, hur svårt kan de va? Och när man är två stycken också så blir det ju mycket så vi delade på allt :) Köpte frysta blåbär, hallon, en blandning av hallon&blåbär samt tre stycken mango. Blev jävligt mycket och det var uppskattat av herrarna! Så de ska jag göra fler gånger, lätt då man har en matberedare eller en stavmixer.

Grabbarna var ju pigg när vi skulle gå på ica så vi satt fast sparklådan på sparken och packade ner dem i den :) Haha, det var roligt så länge de gick fort! Men nästa gång blir det nog pulka för trångt var det, men jag och Casper ska nog åka den fler gånger :)

Nu tog vi en promenad hem till Amanda och håller på att göra middag nu medans Charlie och Casper sover ute i vagnarna :love: Blir strips och korv, gott de!



Påväg till ICA :)



Dags för hemfärd ;)

Lunch



Snart lunchdax för lilleman och jag brukar försöka så ofta som möjligt göra egen barnmat till honom. Dels för att få lite erfarenhet själv och för att det kan vara nyttigt för honom, barnmat på burk funkar ju också men varför inte lära sig något nytt? Och att göra egen mat till sitt barn behöver inte alltid vara så avancerat, man tager vad man haver som en klok människa sa! :) Hade lite riven och och skinka kvar sen igår, så en näve av varje tillsammans med en skvätt mjölk och ärtor till blev ju utmärkt, och makaroner till det. En egen komponerad pasta carbonara skulle man väl kunna säga! Hoppas han gillar det.

Jag och Amanda provar någon med en likadna rätt, utan ärtor dock.

På återseende

Promenad

Eftersom killarna vaknade så tidigt imorse så var ju tanken att vi skulle ta en lång promenad nu så att dom fick sova .. Båda brukar ju somna efter en stund när man gått en bra bit men idag så somnade Casper direkt, inte ens en minut hann vi vara ute tror jag. Charlie somnade med direkt efter så det blev en kort promenad idag på fem minuter, skönt ;) Så nu får man lite egen tid och hinner andas i lugn och ro medans dom sover ute i vagnen.

Tidig morgon

Ja här har vi varit vaken sen 05:50 imorse, då kände man sig rätt död :p
Somnade runt 1 inatt kanske och små killarna har iaf sovit hela natten så man ska väl inte klaga. :) Bara man får sova utan att bli väckt på natten så brukar man vara någorlunda pigg dagen efter.

Vi gjorde i ordning välling iallafall och sen så hade dem tydligen bestämt sig för att dom inte skulle somna om, så då var det bara att tända lampan och se glad ut .. Casper somnade dock efter typ en halvtimmes lek och Charlie har bytt av honom nu så nu är det han som sover lite ;)

Nu blir det byta blöja här känner jag och sen en stor kopp kaffe.



Grabbarna imorse :love:

Söndag

Grabbarna våra tog ett bad förut innan välling dags :)
Båda blev trötta och nöjda och somnade efter två flaskor välling.

Trodde ett tag där att det skulle vara helt omöjligt att få dem att sova,
men efter en stund så! Charlie somnade i famnen och Casper i sängen.
Provade att lägga dom samtidigt men då skrek dem bara ikapp :p

Jag och amanda tar det bara lugnt iallafall och kollar på wallander lite :)
Har även hjälpt henne med desginen, lite fin slipning. Snyggt blire!

Snart väntar väl sängen så man orkar pallra sig upp imorgon.
Lär nog bara vara med A&C imorn också, skönt med sällskap.

Godnatt.

Heldag med A&C

Idag har jag och Casper haft en heldag med Amanda och Charlie :)
Vi var först på en hockey match där Amandas lillebror spelade och små grabbarna sov i vagnen..

Sen blev det hemma gjord pizza hemma hos mig och Amanda och Charlie ska sova här :) Mysigt! Snart blir det välling och sängen för grabbarna och solsidan och wallander för mig och Amanda ;) Grym kväll!

Lite bilder från idag :)





Melodi festivalen

Hade nästan missat att det var melodi festivalen ikväll och när jag satt och zappade mellan kanalerna så kom de fram, så de har jag haft i bakgrunden nu ikväll. Har inte direkt kollat och har inte varit särskilt insatt i vilka som var bäst ikväll, men danny gick ju vidare och hans låt var ju helt okej :)

Blev lite dipp och grönsaker ikväll med medans man satt här och kollade runt på intranätet :P Blev ju lite hemklickat också, skorna som jag tidigare visat och även 3 pack strumpor med rejäla halk dynor. Sen så ser det ut som tennis skor med, så söta ;) Kommer passa perfekt på min lilla söta prins som behöver nåt rejält på fötterna nu när han börjat gått.

Tradera vinst

Kunde inte låta bli att göra en tradera sökning på kängor till C,
och ännu mindre kunde jag låta bli när priset var så lågt.
6 billiga jävla kronor fick jag pröjsa för dem! Plus frakt. Billigt!



Söta! Och inte allt för klumpiga heller tror jag :)
Nu går han ju inte helt än, men som sagt för det här priset så var det värt de!

Middag

Middgen, mums i kulan!

Hos amanda

Vid tolv tiden så tog jag och Casper och åkte iväg till Amanda och Charlie för att hälsa på.
Grabbarna lekte på och Charlie var väl lite impad av att Casper bara vandrade på ;) Stora killen min fortsätter att gå han, fler och fler steg. Så duktig mammas kille :love:

Nu ska vi alldeles strax åka hem för att äta lite middag och sen kanske jag åker tillbaka hit för att hjälpa Amanda att måla ;) Nice de. Måla skåpsluckor och lite väggar :D Sjukt roligt, inte varje dag man gör det. :P

Hjälte även amanda med en ny deisgn. amandaosterstrom.webblogg.se check it out! ;)



Recept

Dagens middag



Du behöver:
4 kycklingfiléer
5 dl créme fraiche
3 vitlöksklyftor

10 medelstora potatisar
(eller en påse frysta klyftor)
6 champinjoner
1 zuccinhi
1 rödlök
1 gul paprika
En ask körsbärstomater.
Feta ost

Såhär enkelt är det: Slå på ugnen på 225 grader.Stek kycklingen väl och krydda. Blanda ner créme fraichen och pressa ner vitlöksklyftorna. Låt puttra lite medans du skär alla grönsaker i medelstora tärningar. Ställ in kycklingen med såsen i ugnen. Börja med att ställa in potatisen. När den varit inne i 10 minuter så ska grönsakerna blandas ner och in i ugnen. När det återstår 10 minuter av totala 25 så smula över fetaost.

Super enkel och tar inte alls lång tid.
Smaklig måltid.

Stor killen

En bild från ikväll :love:

4 februari

4 februari 2011 blir ett datum att minnas
för min son har börjat gå steg i massor
!

Mammas lilla älskling börjar bli stor kille.
Det går inte att beskriva i ord hur mycket jag älskar dig.

Tillbaka på ruta ett

Nu verkar vi vara tillbaka på ruta ett igen vad gäller Caspers hosta och förkylning! Lill hjärtat mitt, trodde han skulle få slippa det nu då det har varit lugnt i ungefär en månad iallafall .. Men så fel man kan ha ibland.
Det är tack och lov inte lika illa som det var då än iallafall, får hoppas på att det inte blir värre. Inte roligt att se han hosta som han gjort hela hösten! Trodde ju först att snuvan var för tänderna, men det kanske bara var en vanlig förkylning .. Hoppas så innerligt att den går över snart igen och att han får nån tand snart!

Han har varit orolig hela kvällen så det blir en tidig kväll för min del ut i fall att natten skulle bli kämpig .. Man vill ju ladda batterierna så gott det går för att finnas för min ögonsten.

Godnatt alla.

Besök

Idag har vi haft lite besök här hemma! :) Så mysigt.
Maja, mammas kusin, och hennes lilla dotter Frida kom på besök, alltså min tremännig det då :)
Myste på med lite fika och bara surrade allmänt, aldrig fel!

Casper tyckte som vanligt att det var spännande med bebisen, men svårt att förstå att hon är så liten så man fick ju sitta och vakta en hel del kan man säga! Min lilla vilding far ju hur som helst överallt, petar på henne och ska försöka ta lill nappen av henne som han tyckte var så god!
Lilla Frida är ju bara tre månader hon, svårt att förstå att Casper varit så liten. :)

Lite bilder tänkte jag bjuda också! Eller lite.. Nå stycken ;)







Det är skönt att längta

Har så himla mycket att längta till,
och det gör mig så himla glad :)

♥ Jag längtar tills vi flyttar upp ..
♥ Till Caspers första födelsedag 
♥ 17 februari, ner till sthlm o packa.
♥ 19 februari, handla allt till lägenheten
♥ 1 mars, om inte tidigare, inflyttning! :D
♥ Snart fyller även jag år, presenter ;)
(en fritös, halv åtta hos mig kokbok)

Sen finns det även fler, lite hemligare planer att längta till ;)

Napp jakt

Tycker fasiken inte det var längesen man gick på napp jakt här i huset och hade alla nappar samlade i sin lilla skål, men nu är dem borta igen .. Hittar typ hälften, dessa nappar alltså!
Hur som helst så tog jag iallafall tag i saken och beställde hem lite nya nappar som jag hoppas ska passa hern! Han tar ju bara vissa nappar, de som är någolunda slät .. Han gillar absolut inte dem med platt undersida som jag beställde för ett tag sedan. Dom man köper i mat butiker med latex napp kan gå ibland (dem bruna). Har knappt nån koll på vad som är latex och vad som är silikon, tur man kan kolla på nappen så man ser ;)

Dessa blev det som jag klickade hem iallafall.

Onsdag

Åh, det är strålande sol ute idag och vi skulle egentligen ha gått ut i det fina vädret och tagit oss en promenad .. Men vissa dagar är ju bättre än andra om man säger så. Idag är en sån dag då det varit så pass grinigt att man knappt kommit ut morgonrocken än, och det är väl kanske då det är som bäst att få komma ut, men näe, vi skippar det idag faktiskt. Det kommer ju fler dagar :)

Så nu ligger Casper inne och ska få sova lite. Inga tänder är synlig än men jag tycker mig se fler och fler symtom för varje dag som går, och det är väl inte konstigt att man gissar på tänder nu då han är snart 11 månader och tandlös :) Hihi. Känner lite knölar lite här och där tycker jag, och idag har han fått rinn snuva igen :/ Hua. Så jag hoppas innerligt att tänderna kommer snart, risgrynen :love: Hoppas bara inte att han får det så jobbigt att alla fyra kommer samtidigt, men det är ju inte helt omöjligt eftersom han får tänderna så sent .. Bara han inte får allt för ont lill hjärtat mitt.

Dagens höjdpunkt är iallafall middagen, kebab i pitabröd! :D Muuuums, vad jag längtar ;)

Present

Nu är ännu en present klar till Caspers ett års dag.



Mössa från älskade hjärtegryn

RSS 2.0