Promenad

Hade planer på att åka in till stan idag och började gå mot bussen med barnvagnen men kom på efter vägen att vi skulle bli tvugna att ta bussen hem igen eftersom bilstolen inte var i bilen med mamma så då fick vara! :) Tog en promenad istället och började gå för att gå runt broarna men då mötte jag istället en gammal jobbar kompis från service huset där jag var i somras så surrade en stund med henne och gick därefter och surrade med evelina en sväng också.
Men det blev ändå en rätt hyfsad lång promenad och vi var ute cirka 2 timmar i sträck med ett lunch uppehåll på dannes! Så skönt att få komma ut :-) Casper sover fortfarande! :o Har sovit sen tio imorse nu ..

På vägen hem till mamma och pappa igen så gick vi iallafall förbi lägenheten också och precis då kom postbilen, timing! ;) Och han hade till min lycka ett brev med fotografierna från lenar bild! =D Såååå fina. Ska scanna in dom till datan imorgon på pappas jobb så ni får se också. :) Skönt att få ha något annat än sitt eget leg i bildfickan i plånboken. :p

Bilder

Har haft en gnällig casper här på morgonen idag igen, vill bara vara i famnen. :)
Passade ju såklart på att ta lite kort då också under självaste morgon myset ♥Jag älskar dig, flera varv runt jorden och tillbaka igen ♥Hehe, har lärt han att lipa.. ;)

Förlossnings berättelse

Allt började lördagen den 6 mars. Kände av en riktig värk nere på isen där jag satt med mamma och pappa och bara njöt av den härliga vår solen som äntligen hade kommit fram! Vad det var som gjorde att jag kände att det var en värk och inte vanliga förvärkar var precis som många andra hade beskrivit det, den här satt mer som ett bälte runt hela magen och ryggen och satt i en kortare stund än vad förvärkarna gjorde.
Tänkte inte mer på den värken men gick ändå hem ganska snabbt, om det nu skulle hända något tänkte jag.

Den här dagen skulle mamma och pappa på is hockey av alla dagar. Jag hade sagt hela veckan att på lördag kommer bebisen, bara för att de skulle åka iväg då. Så med "lite" tjat från min sida så fick jag dem iallafall att ta bilen in till hockeyn och inte bussen, för tanken först var att de skulle ta nån öl där den kvällen också. Men jag vägrade och fick som jag ville, tack och lov! För när dom väl åkte så tog de ju fart..

Runt 16:30 började värkarna komma med jämna mellan rum, i snitt 8-9 minuter i mellan värkarna. Jag visste ju vad det var som gällde, 3 värkar på tio minuter så jag stod ut fram till det att mamma och pappa kom hem igen. Pizza hade de med sig, alldeles underbart på det här! Klockan var då ungefär 19:00 och då avtog värkarna en aning. Men ringde ändå in till förlossningen och berättade som det var, att slemproppen hade börjat lossna och hur långt det var mellan värkarna. Dom sa såklart att jag skulle stanna hem tills det att jag inte stod ut längre, och det gjorde jag.

Hoppade in i en varm dusch runt 20:00 hemma och där började värkarna komma igen, men den här gången mer utspritt. 21:15 blev de mer intensiva, 5 minuter mellan värkarna och nu sa jag till mamma att jag tänker inte sitta här längre utan nu åker vi in!
Jag ringde till förlossningen och rådfrågade inget den här gången utan sa att jag var påväg in och ville kolla upp läget. 21:30 satt vi i bilen påväg in och glädjefullt andades jag mig igenom värkarna i bilen som fortfarande kom med 5 minuters mellanrum.

22:00 är vi inne på BB. En sur "tant" tog emot oss och vi fick komma in på ett undersökningsrum (jag och mamma). Här mätte de värkarna med hjälp av en ctg kurva. Värkarna avtog och jag blev då bombsäker på att jag skulle bli hemskickad direkt..
Efter en timme med ctg och en gyn undersökning konstaterar de att jag är öppen 1,5 cm men får iallafall stana kvar över natten inne på BB avdelningen då jag bodde i Matfors. Hade jag bott i stan hade jag blivit hemskickad, så det har sina fördelar med att vara matfors bo också.. ;)

00:00 får vi ett rum inne på bb och innan jag försöker ge sömnen en chans så hoppar jag in i en varm dusch. Sov inte mycket den natten, hade rätt så intensiva värkar men det enda jag hade i mitt huvud var "snälla ta fart, mera värkar.." och kunde inte alls koncentrera mig på att sova. Fick väl ungefär 3 timmars sömn totalt den natten. Men jag vilar upp mig hemma, tänkte jag..

Söndag morgon.

Ligger länge och väntar på att någon ska komma in och kolla hur natten har varit och göra ytterligare en undersökning för att se om det har hänt något under natten. Ingen kommer utan jag ringer på klockan vid 09:00 istället och hör mig för, var så nervös för hur dom skulle göra.

Barnmorskan kommer in och berättar hur det ligger till. Vi gör en ny ctg kurva och kollar sedan hur mycket jag är öppen, 2 cm... Suck! Men nu till det "glädjande" beskedet. Ctg kurvan visar inte som det ska vara utan casper dippar på hjärtljuden. Barnmorskan tar med sig utskriften från ctgn som hon ska visa för barnläkaren och göra en diskussion kring den.

Efter låång väntan kommer hon äntligen tillbaka och ger mig beskedet. De har beslutat att sätta igång förlossningen med stimulerande värkdropp eftersom casper damp på hjärtljuden på ctg kurvan, hade ctg kurvan varit okej så hade vi fått åkt hem och inväntat riktigt intensiva värkar.

11:00 blir jag förflyttad över till förlossningen och kommer in på en förlossnings sal. Jag står nu bara och skakar och tittar på sängen och är huuur nervös som helst. Nu ska jag föda barnet, hur kommer allt att kännas? Herregud, vad har jag gett mig in på?
Efter ett tag kan jag iallafall lägga mig ner i sängen men man var knappast avslappnad! :)

12:00 Hade sen tidigare bestämt att jag ville prova på att bada på förlossingen, de ser ju så härliga ut de där badkaren! Eftersom jag nu skulle sättas igång snart så fick det bli ett bad direkt. Super härligt var det verkligen, och här började jag även känna av värkarna igen.

13:00 Värkdroppet kopplas på och jag börjar att prova med lustgasen genom värkarna.

14:15 Värkarna kommer allt tätare och gör bara mer och mer ont. De gör så pass ont att jag börjar gråta nu. Ringer på klockan och säger till att jag vill ha edan nu.

15:00 Kommer de in och lägger edan och det tar en jäääävla tid och ont gör det! Jag har tydligen vädligt tätt mellan kotorna vilket försvårar det hela, men den blir iallafall lagd och jag kan efter ett tag njuta av effekten från edan.

16:20 Höjer de värk droppet men de funkar endast 30 minuter då värkarna börjar bli ännu mer tätare med 1 min intervall så de får sänka droppet igen. Får här börja ta hjälp av lustgasen igen.

17:20 Beslutar dom att stänga av värkdroppet för att se om jag kan börja få egna värkar.

19:05 Har jag öppnat mig 6 cm och de vill att jag ska ändra ställning. Provar att ställa mig upp ett tag med hjälp av ett ra bord. Går skapligt men går ganska snart tillbaka till sängen igen men provar även där en ny ställning, ligga på sidan. Men det var nog bland de värsta jag varit med om! Barnmorskan säger att jag ska prova en stund till med att ligga på sidan men det dröjer inte länge innan jag lägger mig på rygg igen.

Här efter är det väääldigt svart för min del, så här får jag skriva från journalen.

20:20 "2 komplicerade varr dec, något nedsatt varr. Söker jour som kommer strax" Minns att det kommer in någon utländsk läkare och att de tar en massa prover på casper men jag har inte den blekaste om vad det är som för sig går!
Öppen 9 cm.

21:20 Värk droppet kopplas på igen och 21:25 så får jag krystvärkar. ÄNTLIGEN!

22:14 är han ute, lille casper. :) En frisk liten kille som skriker efter lite frottering!

2878 gram tung och 51 cm lång.

Och sen kom han upp på bröstet, mitt barn, min älskade son! Helt otroligt. :) Hade absolut inte kunnat föreställa mig vad det var för någon som legat där inne och att han skulle se ut sådär, precis som sin mamma när hon var liten. ;) Det är verkligen en häftig känsla och jag trodde ALDRIG att det skulle stämma det där som dom sa "all smärta försvinner direkt när du får upp barnet på bröstet" hah, visst har jag alltid tänkt. Hur fan skulle denna smärta kunna försvinna så snabbt!? Men mycket riktigt, den glädje och lycka man känner när man får se sitt barn för första gången och känna närheten lindrar verkligen ALLT!

 

     

Klicka för större bilder

Bild 1: Casper i magen, ganska precis ett dygn innan han föddes
Bild 2: Jag med alla dess sladdar, provar lustgasen.
Bild 3: Första gången på bröstet. :)
Bild 4: Påklädd och ska sova.

Det tog sin lilla tid att skriva det här kan man säga och det skapade mycket känslor! Förlossningen gick väl egentligen väldigt bra nu när man sitter här och tänker tillbaka på den, men när man väl låg där så sa man inte att det gick bra, det kan jag lova. :) Men det är värt allt! INGENTING går att mätas med något liknande, aldrig aldrig aldrig.

Från mobilen; Promenad

Promenad till mormor och morfar. :)

I tidningen idag..

.. Finner ni mig och casper på nyfödda sidorna, ni som har ST eller dagbladet! :)
Denna klipps nu ut ur tidningen och klistras in i mina första år boken.

Hur kan man..

Fy vilken dålig tv kväll det har varit! Och ja, jag kan inte vara annat än lite smått irriterad då timo först inte vinner i så ska det låta, lillebror vinner match tippet och inget solsidan (det tar mest!) ikväll heller! Kan det bli sämre än såhär på en fredag kväll?! Näe, tror inte det..

Casper är iallafall klar för natten och det är jag med strax. Tänkte krypa ner under täcket och samla lite extra energi till imorgon då ida kommer på besök! :)

Bvc

Idag har vi varit upp till bvc för första besöket där. Det var vägning och mätning som gällde för casper och idag stannade vågen på 3420 gram! :) Han har alltså gått upp 200 gram på en vecka, så duktig då! Och längden var som jag trodde, 53 cm vilket innebär att han växt på sig 2 cm sen födseln. :) Prakt bebis

Efter det så hade vi besök av sandra idag
, vi åt våfflor hemma hos mina föräldrar och surrade rent allmänt. Alltid lika trevligt! :) När sandra begav sig hemåt så åkte vi till birsta och inhandlade dagens middag, tacos! Ska verkligen bli gott, var ett tag sen nu igen. :)
Sedan hämtade vi morbror emil också innan det satte fart hem mot matfors igen!

Ikväll väntar mys
till hockey, så ska det låta, let's dance och solsidan! Vet inte riktigt hur jag ska lägga upp det där schemat men det löser sig.. Huvudsaken jag får se när timrå åker ur slutspelet ;) Har även spelat på matchen så får se om det kommer in några slantar ikväll, har ju faktiskt lyckats väldigt bra förr med att gissa på matcher :D

Fredagar är verkligen veckans höjdpunkt
tycker jag, någon som inte instämmer? :)

Försäkrings samtal

Casper har haft en dålig morgon hemma hos sin mormor och morfar. Är en sån där dag igen där han äter kopiösa mängder från bröstet och sen får upp allt igen :/ Måste vara ngt jag äter som han inte tål stackarn, det är inte första gången.. :( Men som tur är så går det över snabbt och han tar in ny mat igen och somnar sedan gott. :)

Har haft nån nisse här från tryhgghansa idag också som pratat barnförsäkring och kan säga att den nappade jag på direkt! :) Tecknade trygga barn försäkringen med trygga barn plus till casper, och i samma veva så tecknade jag ny hemförsäkring hos dem också, den skulle tydligen vara billigare än den jag har nu.. Utgifter, utgifter mera utgifter, men det brukar löna sig i mängden och casper ska ju såklart ha en försäkring! :)

Mamma är här som vanligt också och vi har nyss ätit lite lunch, nuggets och ris. :) Mumsigt! Casper sover så får se när han vaknar igen, om det blir en promenad ute i solen eller om vi får ta den i det härliga kvälls vädret istället. :)

Fotografering

Idag har jag och casper varit iväg och fotograferat oss till tidningen! Mamma var med såklart och med hennes övertalande så kommer det nu att publiceras en bild på både mig och casper i sundsvalls tidning och dagbladet någon helg framöver! Lär väl få skämmas lite som vanligt, tycker inte alls om att ställa upp på bild men visst får jag väl hålla med mamma till viss del också, den blev helt okej bilden! Casper fastnade såklart väldigt fint på bild som vanligt, beställde lite bilder också i olika varianter :)

Där efter åkte vi till max och åt och visade upp casper för mina kära arbets kamrater ;) Sen på ica maxi och handlade lite och sedan har vi även varit till mammas jobb och hälsat på!
Casper sover i soffan hos mormor och morfar sin, helt utslagen efter den här långa dagen. ;) Här stannar vi inatt tänkte vi och jag ska se på hockey, heja HV!! :D

Ja, jag ska bli bättre vad gäller bilder också, that's a promise!

Mammas "stora" pojke

När bvc var på hembesök så vägde vi casper igen, och vågen visade då hela 3230 gram!! Min stora lilla kille ♥ Helt sjukt vad han växer. :) På 12 dagar har han alltså gått upp nästan ett halvt kilo i vikt (födelse vikt 2878 g.), men det tyder ju bara på bra med mat hos mig vilket jag inte varit oroad för så som mina bröst läkt då han var i magen också, och det blev ju knappast "bättre" då han kom. ;) Men nu har det äntligen stabiliserat sig där inne och jag kan amma utan att behöva bli dyngblöt! :)

Var iväg en sväng på birsta idag också, var ute för att köpa nya pyjamaser till casper i stl 62 då stl 56 i hel dressat redan börjat bli för litet! Kom hem med lite annat nytt i klädväg till honom också! Utnyttjade lite rabatt kuponger på lindex och name it som vi fick med oss hem i väskan från bb.

Ikväll inviger såklart casper en av sina nya pyjamasar! Vi är hos mormor och morfar och myser framför tvn. Imorgon kommer det lite främmande runt ett tiden och sedan åker gammo hem också som nu varit här i två veckor, så vi ska väl passa på att tacka henne ordentligt också! Min fina kille ♥

Feber

Japp, jag har såklart åkt på feber. Så typiskt när man väl har planerat lite besök av några vänner som vill komma för att träffa mig och casper, jag är ju aldrig sjuk annars så är lite less! Hade ont i brösten tidigare idag också och har det än till och från, hoppas det inte är mjölkstockning bara!

Mamma och mormor är här precis som vanligt. Vi har dukat upp med lite torsdagsmys, dipp och grönsaker! Men dock så fanns det inte särskilt mycket  att se på tvn för min del så jag missar ju själva myset. ;) Antikrundan är inget för mig om man säger så. :p

Casper ligger och sover i sin liggdel fortfarande sen promenaden. Han älskar verkligen att åka vagn och sover flera timmar efter att man tagit in honom också. Skönt eller inte, tjaa morsan blir ju rastlös... ;) Men vardagen börjar iallafall infinna sig vilket är väldigt skönt för oss båda!

En dag för oss:
08:00 Casper vaknar för att äta och få ny blöja. Myser och "pratar" med mamma en stund.
Han är redan väldigt duktig på att fokusera med blicken(!!)
11:00 Dags att äta igen och därefter planerar vi en promenad
(Efter han fått rapa sig och gjort i blöjan så vi kan byta den innan vi gers oss ut)
12:00 Går ut på promenad och sover i vagnen
16-17 Vaknar och äter, byter blöja. Vaken en stund.
21-22 Vaknar igen och äter
23:00 Somnar i sin spjälsäng
02-03 Vaknar för sitt första nattmål och byter blöja. Sover med mig resten av natten i sin snuggle nest.
04-05 Andra nattmålet

Ja, ungefär sådär ser det ut. :) Och jag klagar absolut inte! Snällare bebis får man leta länge efter.
Nu ska jag passa på att göra klart för natten, ladda upp med tutte, kräklappar och amningsinlägg. :)

mitt hjärta ♥

Kalas

Igår eftermiddag begav oss jag och casper till mormor och morfar för att hälsa på! Casper sov så sött i sin vagn och sov heela kvällen, vilket resulterade i en mer vaken natt såklart. :) Eftersom morbror emil fyller år idag så sov vi över här så nu på morgon kvisten har vi sjungit för honom och sedan somnat om igen tillsammans och tagit igen den sömn vi inte fick inatt. :)

Casper sover fortfarande så jag tog mig friheten att texta ihop ett inlägg här. :) När han vaknat till blir det mat för oss båda och sedan en promenad, i think!

Första badet igår

Ja, man hinner verkligen inte med så mycket egen tid nu när casper kommit till och datorn ligger naturligtvis på lägsta prioritet! Men vi är iallafall snart inne i lite ruiner vilket känns skönt. :)
Casper fick sitt första bad igår också! Lite läskigt från början men sen var det bara skönt att få bli ren och fin ;)

Just nu ligger han och sover i sin säng så passar på att kolla läget här omkring på internet världen. Emilie skulle komma på besök idag också och surra lite :) Och imorgon ska han på sitt första kalas, morbror Emil fyller 18! ;)Ligger och torkar till på bädden efter badet. :)

Ny header

Ja, jag kan ju inte direkt påstå att jag är någon höjdare på att pussla ihop en egen header men denna får iallafall duga tills vidare. :) Nu när lillen är ute måste man ju förnya sig lite! ;)

Ikväll ska vi mysa hemma hos mormor och morfar med mat och bara gotta oss framför tvn. :)Du är allt jag någonsin önskat och mer därtill! Mamma älskar dig casper ♥

Växer så det knakar

Idag var vi på sista läkar undersökningen på bb och min lille kille hade gått upp 50 gram i vikt! Börjar redan bli en stor kille.. ;) Hehe. Det är ju inte mycket men det är dock väldigt ovanligt att bebisar går upp i vikt till den här kontrollen, de flesta har oftast gått ner lite så det var roligt att höra! Han vägde 2878 när han föddes och idag visade vågen 2930 :)

Efter vi var färdiga där så var vi ut till barnens hus en sväng och kollae på en ny bilbarnstol. Han satt så konstigt i den andra så där ifrån kom vi hem med en akta graco med basenhet. :) Super skönt att bara kunna "klicka i och klicka av" istället för att hålla på med bältet hela tiden!
Med hem kom även en snuggle nest, nappflaskor med nallepuh kork, tofflor och en hårborste.

Såhär ser bilbarnstolen ut! Casper stor trivs! :)
Tänkte egentligen att jag skulle ladda upp nån
fler bild på det vi köpt idag men sitter hemma
hos mamma och pappa just för tillfället och
hittar inte sakerna på bild på internet så ...

Min dag idag?

Ah, inatt har casper sovit jätte bra och jag likaså, så idag är vi utvilade! Casper har dock varit lite grinig på morgonen men efter lite käk och en promenad i vagnen så är han sig själv igen, glad kille!

Var ut på en promenad på morgonen upp till apoteket och köpte mjölk uppsamlings kupor, vilken uppfunning säger jag bara. :D Myran som är så snäll skänker sin amningspump till mig också :) Det är kanske min dag idag.. ;)

Näe, medans casper sover så ska jag och mormor städa undan lite för sedan får vi besök och sen är det tvättstuga som gäller. Ikväll ska vi se lite nya filmer som har kommit ut också, mysigt!!

Ha det bra!

Those days after

Casper är ute på promenad i vagnen tillsammans med sin mormor och gammel mormor så jag har "äntligen" lite fri tid över att vila och göra sånt som jag själv tycker är kul. Självklart är det kul att ta hand om och umgås med casper med men det är ju två helt olika saker, att ta hand om sig själv och att ta hand om ett barn.

Har hunnit med att sortera tvätten inför tvättstugan imorgon, förberett inför natten, plockat undan lite där det behövts och nu sitter jag här med årets första glas påskmust, läskande! :) Tänkte gå igenom alla kommentarer jag fått lite nogrannare och svara er som det går personligt på dessa.

Kroppen har idag också äntligen återhämtat sig efter förlossningen. Dagarna efter känns det som om att man skulle ha varit och jobbat i skogen ett halvår i rad, minst! Har knappt kunnat röra en enda liten muskel och det är ju inte så konstigt, men idag känns det mycket bättre, tack och lov. Det blir ju på så sätt lättare att ta hand om lilla casper då också, stel som man varit...

Magen återhämtade sig väldigt snabbt och är väl i stort sett borta. Blev väldigt förvånad över att se ut såhär dagen efter jag kläckt ut min lille kille! Som ett trolleri =)

Det är för dig min älskling..

Svårt att förstå att det redan är 3 dagar sedan casper föddes, dagarna och tiden bara springer iväg och det känns som om att man inte hinner med sig! Det enda jag har gjort sen vi kom hem är ju, eh.. ingenting! Man kan sitta en hel dag och bara studera honom och konstatera att det är dig min älskling som jag ska slåss för. Mitt liv är duAldrig kunde jag väl tro att det var något så vackert som låg i min mage.
Den vackraste stunden i livet var den när du kom, mamma älskar dig. ♥

Premiärtur

Lille Casper har nyss varit ute på sin första tur i vagnen! :) Mycket uppskattat.

Första dygnet

Tack för alla kommentarer!! :)

Många som undrar hur det har gått och för er som genomgått detta så vet ni ju vilken känsla det är när man ligger där med värkarna i slutet på öppnings skedet men timmarna/timmen efter så är allt som bortblåst. Trodde inte på er som sa det men det stämmer, verkligen! Det finns inget som går att jämföra med känslan då man får upp sitt eget barn på bröstet för första gången :)

Natten på sjukhuset gick jätte bra. Casper föddes 22:14 och runt 01:00 gick vi och la oss, lillen somnade direkt och hans mor lika så.. ;) Sov fram till 04:00 och käkade och somnade om lika fort sen igen och sov fram till 08:00, mammas duktiga kille!!
Vi gick och åt frukost ganska direkt efter att casper vaknat och sedan planerade vi hemgång. De undersökte casper bara och jag fick spruta eftersom jag var rh- och casper rh+.

Resan hem gick jätte bra och allt har varit lugnt här hemma också. :) Casper sover och äter med ungefär 4 timmars mellanrum och är världens snällaste lilla bebis!

Det är bättre med casper än mig kan man säga.. :p Jag har ont precis överallt och kan knappt göra nånting, men jag kämpar på! Det går ju över som tur är.. :)

Förlossningsberättelse kommer nån dag framöver oxå när jag har ork till det. :)
Nu ska strax jag och min lille kille gå och sova! Godnatt.

Min lille casper

Igår tittade min lilla kille ut efter ett helt dygn på bb och några jobbiga timmar.
Kl 22:14 fick jag höra hans skrika för första gången, så underbart! ♥
Lilla casper vägde 2878 gram och var 51 cm lång, ett välskapt gossebarn!

På bb

Tänkte bara uppdatera er lite snabbt. Värkarna blev väldigt intensiva så jag bestämde mig för att åka in och kolla upp det. Har legat med ctg kurva nästan en timme och de har gjort bedömningen att jag ska stanna då jag var öppen 1.5 cm. Får ligga på bb tills de drar igång :) så nu vet ni lite hur det ligger till.

Värkar..

Hehe värst vad nyfikna ni blev och det är jag med kan jag säga.. ;)
Så här ser det ut just för tillfället :)

Jaha, bilden blev så klart väldigt dålig. Men det är 9,7,9,6,6,8,8 & 9 minuter mellan :)
Varje värk sitter i mellan 30-50 sek, nu kom precis nästa värk. :p 10 minuter mellan på den.
Klockar mina värkar på varktimer.se

Ja, nu är ni uppdaterad iallfall. Väntar på att det ska bli 3 minuter emellan som dom rekomenderar..

Här händer det grejer

Här hemma är det spänning på hög nivå! :) Har haft ett par kraftiga värkar med molande ryggvärk, känns som ett "bälte" som går runt hela partiet. Men de är långt ifrån intensiva, hoppas hoppas hoppas att de tar fart här framöver eftermiddagen/kvällen!

Det gör förbaskat ont när värkarna väl kommer men jag är bara så glad över att det händer något, men är också väl medveten om att de kan dröja dagar innan de blir intensiva så det behöver ingen påpeka!! =)
Har alltid varit så orolig för det här med skillnaden på förvärkarna och de "riktiga" värkarna men det är som dom sagt, man märker tyyyydlig skillnad.

Jag håller iallafall båda mina tummar och väntar med spänning.

Nedräkning

Ja, man gör ju inte annat än går och räknar och nu är vi nere på 4 dagar!! :) Helt otroligt.
Dagen fortsatte med förväkrar igår och har gjort det heeela natten så jag måste ju säga att jag varit piggare. Men skönt att veta att det händer grejer där inne :) Sen hur länge man ska vänta skulle ju inte vara helt fel att veta. ;) Men man får gilla läget och stå ut ett par dagar till, känner att jag det börjar bli tjatigt om förvärkar nu! =P

Och totalt oinspirerad till att skriva något är jag oxå, har ingenting att komma med, tyver.

Barbapappa

Just det! Dessa ursöta barbapappa plagg beställde jag hem från H&M igår, rea pris 39:50 & 34:50 kr st! Billigt, I like! =) Till mig fick det bli en skön sommar pyjamas då minimum beloppet för att beställa ligger på 200 :-

5 dagar

5 dagar kvar till bf idag och en månad kvar tills min födelsedag faktiskt! Kan inte säga att jag längtar särskilt mycket efter det sistnämnda, jag lär ha att göra ändå så jag klarar mig. :-) Önskar ju inget mer just nu än en frisk liten bebis i min famn, och innan dess så ska vi väl alla hoppas på att den kommit, haha!
Det börjar bli mer och mer tråkigt att fylla år, man blir bara äldre och behovet av presenter minskar.

Nå, lilla bebben här inne i min mage då.. Verkar må bra, har haft lite andra förvärkar nu på morgonkvisten men det är långt ifrån så att jag skulle kunna säga att jag tror att den är påväg. Har känt av samma tidigare i veckan så, och har hört att det ska vara vanligt. Svårt det där också när det är första barnet, man har ju inget att jämföra med.
Men ut kommer den förr eller senare iallafall och det är ju faktiskt huvudsaken! Får väl lita på de som säger att "du kommer inte att missa din förlossning, det lovar jag" =) Haha, jag tror er faktiskt.

Ska se om det finns något intresse för en engelsk frukost här hemma, jag är vrål hungrig!

Bebis kommer

Dags att stryka lite fler namn och datum från listan.
Tror ju knappast att bebis hinner titta ut på 2 timmar så ;)

Angelica tror den 20 februari
Jag tror den 26 februari
Natalie&Pan tror den 27 februari
Victoria&Maria tror den 1 mars
Victor tror den 2 mars
Carro tror den 3 mars
Sandra B tror 3 el. 4 mars
Emil&Ida tror den 4 mars

Johanna tror den 4 el. 5 mars
Ida tror den 6 el. 10 mars
Lina tror den 7 mars
Jessica tror den 8 el. 19 mars
Simone&Micke tror den 9 mars
Emelie&Ann-Louise tror på utsatt datum 10 mars
Jennifer&Stina&Desiré tror den 11 mars
Pappa&Malin L&Emmy tror den 12 mars
Linus&Elin B tror den 13 mars
Mormor&Erika&Emma&Sandra tror den 14 mars
Linn tror den 15 mars
Linda tror den 16 mars
Mamma tror den 17 mars
Sandra tror den 19 mars
Uffe tror den 23 mars
Kattis tror den 24 mars

Vi vill ha dig här ute nuuu, nu nu nu! ♥

Här hemma känns det som fredag, har ätit tacos och myst med godis och chips till beck-stormens öga.
Nu tror jag faktiskt att jag ska gå och lägga mig, är riktigt trött!

Vecka 40

Idag har vi gjort 39 veckor tillsammans och går nu in i vecka 40, förhoppningsvis sista ingångs veckan. :)
Har även varit till barnmorskan idag och allt såg så bra ut så! Lilla hjärtat tickade på som vanligt i 145 slag/min ♥
Pratade även lite om vad som händer i övertid och fick en tid inplanerad hos bm om jag skulle gå över och även ett datum för när dom sätter igång mig och bebis om den inte skulle vilja kika ut av sig själv! Men det hoppas vi ju innerligt att vi inte ska behöva vänta så länge på hjärtat. Peppar peppar för det.Åt lunch på stan med mamma innan vi åkte hem igen, hon var med till barnmorskan. Kollade lite på bebiskläder när vi kom oxå och mamsen beställde massor med kläder till pyret ;) Tusen tack igen för det ♥

Sammanlagt blev det; 3 par byxor, 10 bodys, 3 pyjamasar, en filt, en mössa och ett par sockar. :) Från ellos.

Ikväll blir det tacos och lite myspys hemma hos mamma&pappa.

Lite tidsfördriv

Ja, här händer det inte mycket som är så intressant att skriva här så istället lägger jag upp en liten lista som jag precis hittade i patricias blogg. Allt sånt här är kul just nu i denna väntan, haha.

Hur bor du: Tvåa i Matfors.
Brukar du komma i tid: Ja, faktiskt. Oftast alldeles för tidig egentligen.
Vad hade du i din mun senast: Jag har tuggummi i min mun, innan det popcorn.
Har du bra kondition: För tillfället så är den ju definitivt den sämsta, och den är väl inte så bra annars heller  :p
Hur lång är du: 163 cm
Hur känner du dig just nu: Irriterad mest.
Hur upplever du dig själv som person: Social, framåt men dock ego. :p
Vanligaste färg på dina kläder: Vitt och svart.
Kan du laga mat: Kan, kan jag väl!
Vad jobbar du med/pluggar du: Jag jobbar inte alls och pluggar inte alls heller. Men snart så har jag ett heltids jobb med övertid 7 dagar i veckan. ;)
Vad har du på dig just nu: Mina rosa velour byxor och min betty boop nattklänning, me like! :D
Har du någon fobi: Ja, ormar och råttor främst! Och en massa mer.
Hade du en bra kväll igår: Ja, det hade jag väl.
Vilket är ditt senaste inköp: Det absolut senaste.. En coca cola light burk, marabou choklad och "jätten" salt. =)
Din favoritdryck på morgonen: Haha, mjölk till cherriosen och sen ungefär 3 glas mjölk till smörgåsen oxå.
Vilken tid gick du upp idag: Nångång vid kvart i nio tror jag att det var.
Har du sovit i din egen säng inatt: Nej, hos mamma och pappa.
Vad hade du sönder senast: Ja, jag kan inte minnas något värdefullt jag haft sönder på ett bra tag så det måste väl ha varit nått glas eller liknande då.
Har du haft mörkt hår: Japp
Är du morgonpigg: Haha, ja!
Vem snackade du med senast: Mamma
Stjärntecken: Vädur
Varm favoritdricka: Te
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Då går allt ner.
När gjorde du senast något riktigt dumt: Måste ha vart längesen :)
När pussades du senast:  Hah, jadu! Längesen det med, bortsett från alla pussar till de kära djuren förstås.
Saknar du någon just nu: Näe, ingen jag kan säga att jag saknar. Men det vore ju hemskt kul att ha bebisen här!!
Gillar du dokumentärer: Beror väl på vad det är för typ av dokumentär det. Verklighets baserat är ju oftast riktigt intressanta.
Vilka språk kan du prata: Svenska, engelska, lite tyska.
När fikade du senast: Kladdkaka idag, hemmagjord såklart ;)
Vad ska man göra för att få dig förbannad: Finns massor.
Skriv ditt tredje senaste mottagna sms: "Jo det förstår jag :( Okeej spännande :P"

Nu blir det en kopp te, nattinatt.

Innan du föddes

Förmiddagen/eftermiddagen har varit riktigt super! :)
Jag och mamma bestämde oss för att ge oss ut på en promenad iallafall trots det här blåsiga vädret! Men det var ändå mildare idag än igår kändes det som.
Svängde in till lägenheten och hämtade bebis "mina första år" bok, gick på ica och sedan blev det även en lunch på dannes. Mumsigt värre! Blev erbjuden bland anant en badbalja av gabbis som jobbar där, mycket snällt av henne!

Så nu efter att vi kommit hem har jag såklart suttit och skrivit lite i bebis bok under kategorin innan du föddes. Man skulle bland annat skriva ett brev till bebisen så det tog jag och gjorde.

Nu blir det väl till att lata sig på soffan ett tag innan vi ska äta våfflor till middag!

Dagens bild

I väntans tider så fick jag syn på en bild på elsas tik från hennes senaste kull.
Lilla astrid, japansk spets, 10 veckor ♥
Ännu ej såld heller, kika in på hennes kennel!
Den lilla valpen har iallafall förgyllt min dag :-) Visst är hon väl fin?!Annars händer det inte mycket. Livet inne i en mage verkar roligare än man tror!

Vardagsmys

Hittade ingen spännande bok så tog och började diska och städa undan lite här istället. Vet att mor&far älskar att komma hem och det är undanstökat och städat så det tog jag tag i. :-) Diskade, plockade, gick ut med elsa och sist men inte minst så tog jag och bakade en kladdkaka som jag bjöd dem på när de kom hem! Det var väldigt uppskattat, som tur var.. ;-)

Bad day

Den här dagen är nog inte gjord för mig, i stort sett allt har gått fel eller varit fel. Självklart så var det ju fel storlek på amnings bhn oxå, den satt perfekt nu så där lär det knappast rymma några välfyllda bröst med mjölk sedan så bara att skicka tillbaka! Men man ska ju inte gnälla på allt, amnings topparna var faktiskt jätte bra och fina! Helt i min smak. :-)

Lilla pyret i magen har levt rövare hela kvällen iallafall, så mysigt! Det var verkligen längesen man kunde känna att den håll igång under en längre tid, det har mest bara varit små stök på sista tiden så ikväll har jag njutit av min lilla älskling där inne ♥

Ännu en dag full av väntan och spänning är nu snart över iallafall och imorgon kommer en till. Pappa jobbar hela dagen, 08:00-00:00 och dessutom är vi utan bil, som vi varit ett tag och är ett par dagar till. Skulle inte bli förvånad om pyret vill ut imorgon, haha! Bara för att liksom ... Den som lever får se!

Nu ska jag se om det finns någon spännande bok i mammas bokhylla som kan driva min tid lite framåt! =)

Bra väder

Äntligen står temperaturs mätaren på nästan noll strecket igen, tror vi har runt 3-4 minus grader här hemma. Jag och mamma bestämde oss iallafall för att ta en promenad, den var inte lika frisk och härlig som jag hade hoppats på kan jag säga! Det blåste ganska så bra men jag har iallafall varit och rört på mig idag, det är huvudsaken! :)

Har precis ätit lite lunch som mamma har kokat ihop och tänkte ta mig lite efterrätt nu efter att jag kikat in på en blogg där jag hittade en bild på marrängswish, mmm så gott! Så nu kan jag ju inte motstå det när jag vet att det finns hemma.. :p Sen blir det till att slänga sig i duschen en sväng och vila lite. :-)

Fick hem bodyn och mössan från anna&axel idag oxå som jag fått vänta på en vecka på grund av att varan varit slut i lager, älsklings bodyn alltså. Men lik förbannat så får jag hem en body med trycket "gullunge" på! Åh, sånt här kan göra mig vansinnig. Visst är den väl fin också men jag har beställt och betalat och dessutom väntat för att få hem en med "älskling" på. Har inte bestämt mig om jag ska behålla bodyn, skicka tillbaka den eller byta.
Har iallafall ett till paket att hämta ut efter kl 17 idag, hoppas den ordern är rätt åtminstone!

Bebis kommer..

Då var det dags att uppdatera listan igen då! :)

Angelica tror den 20 februari
Jag tror den 26 februari
Natalie&Pan tror den 27 februari
Victoria&Maria tror den 1 mars
Victor tror den 2 mars
Carro tror den 3 mars
Sandra B tror 3 el. 4 mars
Emil&Ida tror den 4 mars
Johanna tror den 4 el. 5 mars
Ida tror den 6 el. 10 mars
Lina tror den 7 mars
Jessica tror den 8 el. 19 mars
Simone&Micke tror den 9 mars
Emelie&Ann-Louise tror på utsatt datum 10 mars
Jennifer&Stina&Desiré tror den 11 mars
Pappa&Malin L&Emmy tror den 12 mars
Linus&Elin B tror den 13 mars
Mormor&Erika&Emma&Sandra tror den 14 mars
Linn tror den 15 mars
Linda tror den 16 mars
Mamma tror den 17 mars
Sandra tror den 19 mars
Uffe tror den 23 mars
Kattis tror den 24 mars

Vågar inte säga nånting längre jag, den kommer när den kommer. :)

Göra lite nytta

Ja, det där med att göra lite nytta, vad är det egentligen? Det finns ju inget svar på vad som är nytta eller vettigt att göra egentligen med tanke på att varje människa har sina behov och dem är ju olika för alla. Sen beror det väl på dag och situation också, sitter du i ett välstädat hem, ja, då är det väl kanske att göra någon nytta att ligga på soffan och äta godis också?
Jaja, ska inte skriva någon bok, lätt hänt när man börjar spekulera i saker och ting. :)

Jag har iallafall gjort lite nytta nu, rensat bilder på datorn och i kameran. Det är vad nytta har varit för mig ikväll. Har ni gjort någon nytta? ;)

Jag och magen tänker iallafall gå och lägga oss alldeles strax. Funderar på ytterligare en kopp te och några skorpor först, men det blir så fel med järntabletten då. Fast om jag ska vara ärlig så har jag slarvat bra med dessa hela graviditeten, jag har fortfarande kvar samma förpackning med järnkapslar som jag köpte i slutet av november, och av denna förpackning har jag kanske ätit 20 tabletter av 50 totalt. Och jag som ska äta en om dagen. Bad av mig, jag vet. Men jag gör mitt yttersta för att komma ihåg dem iallafall nu på slutet för att få upp värdet inför förlossnigen iallafall. :)

Nä, som sagt. Godnatt med er! :)

Tävling - Namnnappar

Napptävling


Jag tävlar i Sandras blogg.
Var med och tävla HÄR du också!

RSS 2.0