Äntligen

Idag hade äntligen paketet från H&M kommit till rätta. För er som inte läst om det tidigare så hade tydligen Matfors spelbutik av någon anledning råkat dela ut fel paket till fel person, hur nu detta kan ske när det obligatorisk leg kontroll fattar jag inte .. Men huvudsaken är ju att jag äntligen fått mitt paket iallafall.
Till min stora förvåning så passade precis allt jag hade det beställt! Två till mig själv och lite fint till Casper som nu ligger i ett fint litet paket med nalle puh papper ;)





Mitt lätt bästa köp på jag vet inte hur länge!
En stickad, snygg kofta. Lagom tunn och lagom tjock.
Funkar i alla väder till alla tillfällen, till precis allt!

Den var bara min kände jag, typiskt min stil.

american pancakes

Tog och slängde ihop till ett par american pancakes till lunch.
För recept så hänvisar jag till anna, direktlänk här.



Måndag

Åter till vardagen och jag tror att vi mjukstartar med en hemma dag :)

Vad jag vet än så länge så blir vi nog bara inne, om vi inte tar en promenad lite senare idag så Casper får komma ut och sova lite vagnen, det tar ju aldrig någon skada som sagt, vare sig på han eller mig.
Jag fortsätter att surfa runt lite på Ikeas hemsida och ser om det finns något roligt man kan utöka inköpslistan med! ;)

Jotex

 

Till köket

Lykta till fönstret i köket

 

Till vardagsrummet, tre olika paneler.



Till det bruna fina sovrummet

Fint till fönstren från jotex.

Barntextiler

Har letat överallt för att hitta ett fint tyg till Caspers blivande rum, totalt omöjligt!
Men för en gångs skull så provade jag att googla på "barn textiler" och fick fram några resultat, inte allt för många men jag fick så det räckte för att jag skulle hitta vad jag behövde iallafall! Textilgallerian hade jag vad sökte, vilken lycka!



Hur snygg är inte det här tyget? Klockren till hans möbler som går i samma färger också.
Lovely

Tupperware party

Ibland händer saker som man aldrig ens tänkt på!

Emelie skrev idag på facebook att hon inväntade Sandra som skulle hålla i ett  tupperware party hemma hos henne och jag har hört så mycket om det och alltid velat gå på det så jag skrev en liten kommentar "Åh, vad roligt!" och fick till svar "Kom om du är i Matfors :)" Så det gjorde jag! Kul att få komma och träffa lite folk både för mig och Casper :)

Tupperware har jätte mång bra grejer vad gäller förvaring av allt i kyl, frys, skafferi, skötväska, ja allt. Skulle vilja ha beställt mycket mer än vad jag gjorde men man måste ju tänka på plånboken också så denna gång blev det fyra praktiska små lådor att ha kex eller barnmat i och bestick till Casper :)



Helgen

Den här helgen har bara svichat förbi känns det som.
Tur att det fortfarande finns en dag kvar av helgen att ta vara på.

Igår så åkte jag och mamma ut till Ikea iallafall. Casper fick sova i vagnen medans vi snurrade runt och letade vad vi behövde, och fann det! Det blev mest säkerhets detaljer som behövs nu då lilleman upptäcker allt mer och mer, bland annat låd&skåp stopp, halkskydd till badkaret och sen ett set med haklapp, pipmugg och en skål med sugproppar, och sen lite större bestick i plast.
Men det vi framförallt var ute för att köpa var ett minikök till Casper! Ikea har ett stadigt och riktigt fint & mordernt kök som han fick i tidig födelsedags present av mamma/mormor och pappa/morfar. Riktigt fint var det och Casper verkade gilla det, som vi redan listat ut då han älskar att öppna och stänga luckor och pula på.



Så ser det ut! Självklart ska den egentligen stå i Caspers rum så småning om men där får den stå så länge.

Efter att vi kom hem igår så ägnade vi oss såklart till att montera ihop köket och sedan blev det sen middag efter ett bad för lillen och mig. Sen så dök Johanna och Evelina upp och vi hade film maraton :) Vi såg I rymden finns inga känslor, För kärleken och Farsan! Sjukt bra filmer alla tre, rekomenderar varenda sekund av alla filmer.

Idag blir vi som det ser ut nu antagligen bara hemma och myser! Solsidan och timeout ikväll och kanske någon film efter det ;) Vi får väl se hur länge man orkar soffmysa ..

En lista

Relationslista

Vad heter ni?
Elin och Rickard

Hur träffades ni?
Genom ett släkting par

Hur länge har ni varit tillsammans?
6 månader

Bor ni ihop?
Ja

Har ni barn?
Jag har barn, och Casper bor med oss.

Har båda körkort?
Nej, bara Rickard.

Kommer du ihåg er första kyss?
Jajemen! ;)

Vem sa "jag älskar dig" först?
Rickard

Vem är äldst?
Rickard

Vilka stjärntecken är ni?
Jag är vädur och Rickard vattuman

Vem är längst?
Rickard

Vem sjunger bäst?
Jaaadu ;p Rickard sjunger rätt bra till gittarr.

Håller ni varandra i handen på stan?
Jadå :)

Vad har ni gemensamt?
Samma humor och värderingar

Kände ni varandra innan ni blev tillsammans?
Nope.. Eller vi lärde ju känna varann såklart.

Blev du kär vid första ögonkastet?
Hmm.. ;) Jag blev väldigt intresserad iallafall!

Har ni nån speciell låt?
En låt som påminner mig är iaf "What's up?"

Har ni stora framtidsplaner?
Skaffa barn tillsammans, köpa hus, gifta oss och allt de där!

Har ni gråtit i varandras armar?
Har hänt nångång ..

Har ni varit utomlands tillsammans?
Nope

Vilket är ert bästa minne?
Oj .. Alla restaurang besök, särskilt det första :)

Vem lagar bäst mat?
Rickard skulle jag tro. Han lagar avancerad mat bäst. Mer fantasi än jag.

Vad gör ni en vanlig vardagskväll?
Myser i soffan till en film eller tvn ..

Ger ni alltid varandra pussar när ni ses?
Det blir väl inte alltid.

Bodde ni långt ifrån varann när ni träffades?
Japp! Det kan man säga .. Rickard i Stockholm och jag Sundsvall.

Blir du lätt svartsjuk?
Nja, ibland.

Brukar ni bråka?
Bara om små saker.

Dagens köp



Fin vägg lykta, 75 :-



Så söt liten lykta, 89 :- Älskar stuket :)

Allt från Rummet.

Fredag

Äntligen fredag, äntligen helg.
Äntligen fredagsmys!!
Tacos och gotta i vanlig ordning ;)

Men innan det så har vi ju några timmar att slå ihjäl :) Och jag funderar starkt på att dra en sväng in över stan idag faktiskt! Bland annat gå en sväng på rummet och kika lite, så himla mycket fint där och alltid brukar man hitta någon inredningsdetalj .. :)
Men som vanligt när man bor i Matfors så finns det alltid ett problem, bussarna! De går ju så himla tokigt här och när man har Casper med sig så vill man helst inte se till att vara där för länge. Man vet ju aldrig när han lessnar på att åka vagn, men det ger sig väl :) Har man tur så kanske bror min kan vara barnvakt under ett par timmar också.

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Simone

*Hur länge har du bloggat? Om man kollar i arkivet så är det från mars 2008, men det har varit lite till och från. Regelbunet så har jag väl bloggat från sommaren 2009.

*Hur många bloggar återvänder du till regelbundet? Oj, kan knappt räkna dem. Det är säkert en 15 st iallafall.

*Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar? Det är nog för det mesta dagboks bloggar.

*Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg? Ja det hoppas jag, för jag strävar inte efter att vara någon annan heller.

*Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden? Det är klart att man väljer att vara privat med vissa saker. En del av dem skriver man inte alls och andra så berättar man bara kort om utan att skriva det väsentliga.

*I vilken utsträcknng bloggar du för att få bekräftelse? Jag bloggar inte för att få berkräftelese, utan det gör jag för att jag själv tycker att det är kul och att få skriva av sig. Men visst är det alltid kul att få bekrätelse.

*Har du träffat människor irl, efter att ha träffat dem via bloggen? Nej, men man har väl mer eller mindre fått bra kontakt med andra mammor.

*Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga? Varför skulle det vara skadligt att blogga? Eller iofs, det beror väl på vad det är man skriver om.. Viker man ut sig om vissa saker så kan det väl bli farligt, med stalkers eller liknande.

*Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig? Jag ser inga nackdelar vad jag kan komma på. Det enda som är, är väl att man inte alltid hinner blogga om allt man vill blogga om. Men jag gör det ju åter igen för min egen skull i första hand.

*Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år? Det kan man ju varken svara ja eller nej på, vem vet vad som har hunnit hända inom två år? Men för att inte vara förutsägbar så bloggar jag nog om två år om jag fortfarande tycker att det är roligt!

Nu utmanar jag Nikita, Anna och Caroline.

Casper favorit



Casper fick sin favorit hemgjorda maträtt till middag idag.
Så enkel och så god tycker han.

Kan själv





Övning ger färdighet minsann. Idag åt han nästan hela sin middag alldeles själv med sked! Duktiga killen. Och inte ett spår lämnade han efter sig på golvet, hur nu detta kunde ske? Nu vet vi allafall, inga långa bebis skedar här inte, dessert skedar eller barn skedar till herrn hädanefter då han hugger in själv på maten.

Spagetthi och köttfärssås var det som serverades, för både stora och små. På burk till lilleman dock, då jag gjorde min klassiska köttfärssås med tabasco, champinjoner, lök, oliver och paprika. Också allt det andra förstås.

Onsdag

Kan någon förklara mig hur dagarna kan gå så förbaskat snabbt?
Tyckte nyss att vi firade jul och skålade in det nya året, men nu närmar sig februari med storm steg och då är det inte alls långt kvar till Casper fyller ett. Lill plutten min, när började du bli såhär stor? Det gäller verkligen att ta vara på dagarna.

Idag så har vi iallafall Johanna här på besök och Casper tycker verkligen om att busa med henne! Skönt med lite besök så han inte bara kryper bakom mina hälar hela dagarna. Blygheten har börjat släppa lite nu också och han törs charma de flesta igen ;)

Termometern har börjat sjunka neråt igen, och det känns ju verkligen kul! Inte. Så det blir till att hålla sig inne och försöka underhålla sig så gott som det går nu ett par dagar framöver igen .. Ge oss vår!

Fräsig

Min lilla Fräse Frasse :love:

Guldbagge galan

Vill hela tiden skriva grammis galan istället för guldbagge galan, kanske ett lättare ord att komma ihåg?

Hur som helst.
För det första så måste jag säga att jag är förvånad över att jag som bara kollar på svenska filmer har missat så pass många! Jösses, finns ju hur många som helst som jag bara måste se. Särskilt Sebbe och Svinalängorna tänker jag på, det verkar ju vara fimer som berör nå oerhört och såna filmer gillar jag, mer "verklighet" än bara skoj om allt och inget. Men det fanns ju även andra filmer, som i rymden finns inga känslor, miss kicki och många fler som jag känner att jag bara måste se så småning om .. För svenska filmer finns det inte många utav, de kommer i omgångar. Ibland inga alls, och ibland är dem så många att man inte hinner se dem. Och när man sett dem en säkert 25 gånger om så blir det ju lätt så att man lessnar ;)

Nu drog jag iväg lite känner jag. Guldbagge skalan var inlägget till för och som slutord så får jag nog lov att säga att de hade delat ut guldbaggarna väl! Inte någon som jag inte tyckte var värd priset.

YUMMIE YUMMIE

Söndagsmyset kan börja!

Latmaskar

Jag varande för dålig uppdatering i helgen så jag tänker inte be om ursäkt för det den här gången ;)

Helgen har varit riktigt bra faktiskt! Även om vi inte fått så mycket gjort eller gjort så mycket överhuvudtaget så har den varit mysig och framför allt välbehövd!
Vi var en sväng på Ikea igår och gjorde en liten inköpslista men det är väl allt! Sen har vi bara suttit på våra fina rumpor och bara varit, vräkt i oss och haft det trevligt! Precis som en helg ska vara tycker jag :) Man behöver inte alltid hitta på saker för att det ska vara roligt, inte jämt iallafall. Närhet och kärlek är vad som behövs för att man ska må bra :love:

Ikväll fortsätter vi att lata oss. Det är ju trots allt söndag så ;)
Solsidan och time out står givetvis på schemat, och massa mys!

Tre sätt att äta mat på





Pustar ut

Puh! Nu är äntligen dessa fantastiska räkningar inlagda ..
Men såklart, alltid lika skönt att det är gjort iallafall!
Sen får man aldrig glömma att det enda som den fattige inte har är pengar :)
Bara ett litet ordspråk.

Nåväl .. Mina måsten för dagen är iallafall gjorda och Casper ligger och sover en sväng så nu kan man sitta i lugn och ro och bara ta det lugnt! Skönt.
Får se lite senare om vi eventuellt tar oss en liten promenad, inte helt omöjligt! Skönt för lilleman att få komma ut lite i den friska luften och det är ju faktiskt bara -9 idag så en sovning i vagnen tar ingen skada.

Sen ikväll kommer älskling upp igen :love: Men innan han har hunnit komma så ska vi avnjuta en god middag. Älgfilé, kroketter och beasås :) Muuuums! Till det såklart en god sallad och senare till kvällen blir det väl lite mys bara.

Vi ses

Det har varit fullt sjå här hela dagarna så där med ingen bra uppdatering från min sida! Men som vi alla vet så kommer det ju bättre tider vad gäller allt, och nu syftar jag såklart på bloggen! :)

Vad jag pysslar med tänker jag inte säga här till er än, det visar sig så småning om!

På återseende vänner och ovänner, bekanta och fiender.

casper

Grabben gav mig sovmorgon idag enda till 10:30! Gissa om man har känt sig utvilad? Hua.
Sen redan runt 11:30 så somnade han igen och sov till 13:30, inte illa pinkat om man heter Casper inte :) Vanligtvis så brukar han sova omkring 45 minuter, ibland en timme men det brukar vara max och idag då när han sov hela 2 timmar så blev man riktigt paff. Hann under den tiden slänga ihop lite choklad bollar, plocka med disken och ha massor av egen tid!

Det märks verkligen på honom att han börjar bli stor nu.
- Han kan äta maten själv, alltså inte bara leka med den utan få i sig av den.
- Enstaka gånger så har han klättrat upp i soffan. Ner tar han sig själv.
- Han kan stå själv utan stöd, om han är koncentrerad. Men märker rätt snabbt att han står själv och sätter sig ner.
- Tack tack kan han och har börjat haja det där med "aj aj", fast bara då jag säger det.
- Även en del ord förstår han, som när man frågar till exempel "vart är katten?" så kollar han åt det hållet.

Det är väl den utvecklingen jag kan uppdatera er om.
Inga tänder än men dem kommer väl när dem kommer :)
Mat får han ju i sig iallafall så ingen brådska.

Lill killen min :love:

Det där med ägg

Jag har alltid fått höra, från det att Casper var liten (ja, såklart från det att han började med att äta mat) att man inte ska ge ett barn som är under ett år ägg.
Idag stod det plättar på menyn här hemma så jag var såklart tvunget att kolla upp det. För vad är det egentligen i ett ägg som kan göra det så "farligt" för honom att äta ägg?

Jag hittade iallafall en jätte bra sida till slut, där det står om precis allt. När är det säkert att börja ge bebisen .. också finns det flera olika kategorier. http://se.babycenter.com/baby/startingsolids/feedbabywhatwhen/

Såhär står det om just ägg:

När ditt barn är sex månader gammalt kan du börja ge kokt ägg. Du bör undvika råa ägg i ditt barns kost på grund av risk för salmonellasmitta. Med kokt avses hårdkokt, så att både gula och vita är fast. Av samma orsak är det klokt att undvika att ge ditt barn sådant som kan innehålla råa ägg, som kaksmet, hemgjord glass eller majonnäs eller desserter som innehåller råa ägg, t ex chokladmousse.

Och i min åsikt så står jag kvar vid att man kan nästan äta vad som helst, men i rimliga mängder.
Så ja, Casper fick smaka plättar och han älskade det!



Med lite drottningsylt på sidan smakade det smaskens!

Måndag

Måndag igen, och ny vecka ..
Kan inte riktigt förstå vart tiden tar vägen. Det känns som om att man hela tiden står med frågan "Jaha, vad gör vi i veckan?" och utan att ens planera något så har det blivit fredag och för att inte tala om hur fort helgerna går ..

I helgen så var ju iallafall Rickard här :) Firade halvårs dagen våran och i lördags så besökte vi Belinda och Rickard och blev där ett bra tag och pratade på .. Och precis innan tolv, 6 minuter innan statoil stängde, så kom vi på att vi skulle se en film! Plattan i mattan så fick vi vår läsk och chips och kvällen/natten var räddad ;) Det blev "För Kärleken", riktigt bra film faktiskt men som alla de andra så blev jag väldigt besviken över slutet. Men i övrigt var den bra, otroligt sevärd!

Igår blev det inte så mycket gjort heller. En kort promenad med Bella blev det för mig och sen var det älgstek till middag och därefter bänkade vi oss SÅKLART i soffan framför första avsnittet av Solsidan! Sååå jäkla bra program alltså, bäst genom tiderna om ni frågar mig :) Sen blev det timeout också, bra mycket skratt får man sig till även det programmet!

Också var det måndag idag då. Regnigt och jävligt ute så jag antar att vi bara blir inne och myser, jag och Casper!

En bild bjuder jag på också. Lite galopp lopp lopp ;)

Halv års dag

Igår hade vi halvårs dag jag och Rickard. 11-01-14 alltså.
Sjukt vad tiden går .. Men vad är ett halvår då man ska spendera resten av sina liv tillsammans? ;)

Vi gjorde det inte till en så stor grej iallafall. Vi kunde ju ha kunnat gjort det, men bio för oss dög gott och väl! Änglagård såg vi, faktiskt en himla bra film! Lite långsökt ibland men rolig var den :D
Sen åkte vi upp till både södra och norra berget och kollade utsikterna ;) Blev inte nå långvarigt då det var närmare 20 minus grader ute :O Usch och fy! Men mysigt hade vi det :)

Sovmorgon fick vi oxå, enda fram till 11:45 ;) Wonderful!

Skiter i det där med en kärleksbild på oss emellan,
mina älsklingar är det viktigaste! And here they are :)




Minus grader

Trodde ju faktiskt att vi skulle få ha fint väder hela veckan men icke sa nicke. 20 minus grader idag igen, typiskt!! Idag då vi hade planerat att ta en promenad också för att hämta ut ett par paket, och lite sova i vagnen för Casper. Men nähe, får se vad vi istället lyckas hitta på idag då :)

Än så länge har vi nästan precis stigit upp, hunnit äta lite frukost i lugn och ro! Så nu är det lek som gäller, för fulla muggar. Eventuellt skulle kanske Evelina komma förbi en sväng idag också, så vi får väl se :)

Ha en bra dag!

must have

Jag är kär.

Den här jackan önskar sig Casper i ett års present!! :D
Perfekt att ha nu i vår.

Dagens spöke

Laban fick det bli idag! :)



Ingen som vet om det finns något med spöket Casper?

Jag laddar upp

Medans Casper sover sin förmiddags lur så passar jag på att njuta.
En, eller nej två, goda brownies och en kopp peach mango te.



Min snygging

Lill snyggingen ikväll i badet :)
:love:







Tisdag

Vet inte vad det är med Casper idag som inte vill sova, han som alltid har somnat så bra nu på dagarna men inte idag inte. Har varit vaken sen imorse nu och inte sovit något alls. Nu ligger han iallafall i sängen och ska försöka sova så hoppas han somnar nu för han kan ju inte vara vaken enda till läggdags ikväll. Lill fisen, inte alltid lätt att vara liten inte. :)

Var iallafall iväg ut en sväng förut i hopp om att Casper skulle få sova lite men icke det! Så vi gick till Belinda en sväng där även amanda, charlie och johanna var. Bella skulle på bvc med theodor så medans det gick jag och amanda iväg på dannes och åt lite lunch. Sen beslöt jag mig för att gå hem så Casper kunde få sova lite.

Angående kommentaren så ja, mariekex är det väldigt många barn som får! Och förslaget att istället ge honom en frukt är ju inte så smidigt tänkt då Casper inte har några tänder än. Och nej, jag tänker inte försöka reflektera över din kommentar och fel har jag definitivt inte, så länge inte Casper mår dåligt. Du behöver inte vara orolig för något beroende, för det är han alldels för liten för än så länge! Det enda han är beroende är av närhet, närhet från sin mamma.

Charlie och Casper

Har bara myst med amanda och charlie samt johanna idag :)
Var ute och gick och små killarna åkte pulka, det uppskattades!
Sen blev det en promenad till mig och lite fika och lek.

Bjuder på lite bilder idag istället för massa text ;)












IDIOTI

Haha, okej en fråga som tillhör frågestunden är jag bara tvungen att svara på redan nu!

Varför ger du din son kakor, godis och glass med choklad när han inte ens är fyllda ett? Tänker du inte på vad det kan ge för konsekvenser för honom och tycker du att det ska bli roligt att se han borra tänder redan i unga år? För att inte tala om att som vuxen vet man hur jobbigt det är att vara sockerberoende, om han introduseras redan, hur kommer inte mängden sötsaker vara för honom om 10 år?

Så här är det. Kakor det äter han, och det har absolut ingen bebis dött av vad jag vet. (Och ett mariekex som han nu äter innehåller inte mycket socker alls, inte i förhållande till alla de andra kakorna som finns som är fylld med massa gosaker) Godis har han smakat EN ELLER TVÅ GÅNGER i hela sitt liv. Och några tänder det har han inte och OM, jag säger bara OM, han nu skulle bli sockerberoende så är det väl ändå inte ditt problem? Det kan nog jag som mamma hantera ska du se. En kaka om dagen då vi sitter ner och äter vår middag är definitivt inte skadligt för honom, eller en glass i veckan. Mängden sötsocker om 10 år behöver du inte heller oroa dig för. Det är en JÄVLA SKILLNAD på en som är 10 månader och en som är 10 år. För du vet väl om att vid 10 år så är man EN ANING MER MEDVETANDES OM VAD MAN STOPPAR I SIG ÄN NÄR MAN ÄR 10 MÅNADER.
Du kanske skulle läsa min blogg lite oftare ELLER KOMMA HIT TILL OSS och se "hur ofta" han får allt det här.
Idiot jävel, ursäkta. Stackars människa säger jag bara, du lär inte ha några egna barn.

Ni får självklart ställa frågor, MEN ATT ANKLAGA ELLER SKRIVA FAKTA SOM INTE STÄMMER ÄR EN HELT ANNAN SAK.

frågestund

Ni suger på att kommentera! Så mycket kan jag säga,
så tänkte se vad en FRÅGESTUND kan resultera i.

Alltid kul med lite frågor att svara på.
Ställ den frågan ni inte har funnit erat svar på, så svarar jag.

Frågestunden kommer att äga rum tills imorgon kväll.

Today

Nu har Rickard åkt hem igen! :/ Usch, det blir så tomt precis på en gång men som tur är så vänjer man ju sig, och en vacker dag så kommer vi ju att bo ihop igen och bara den tanken gör att alls känns så himla mycket lättare :) Så ikväll blir det bara till att ta det lugnt iallfall, funderar på att ta den där stora ta-hand-om-dig kvällen med hår inpackning, noppa ögonbrynen osv så känner man sig fräsh resten av veckan sen ;)

Idag var vi ute för första gången på riktigt länge också, allt detta på grund av magsjukan som ni säkert vet av vid det här laget! Skönt var det, och det tyckte även Casper :) Han fick åka pulka in till byn och sen så sov han i vagnen på vägen hem. Skönt för honom att få komma ut i friska luften igen kan jag tänka mig. Blir självklart en promenad imorgon också, nu är det slut på lateriet ;)

Bjuder på två bilder från idag :D






Älskar mina två killar mest av allt i heeeela världen. :love:

Det där med listor

Just ja, jag startade ju en lista här för ett tag sen men den försvann ganska snabbt i tankarna då magsjukan kom till oss, men nu så! Hittade den när jag bläddrade lite på min egen blogg, så nu kör vi igen!

Dag 2: Meningen bakom ditt bloggnamn.

Inte alls nåt invecklat. Jag heter Elin Patricia Margareta Nilsson, och en blogg adress som lyder http://elinpatriciamargaretanilsson.blogg.se tyckte jag kändes som lite väl långt, så då fick det helt enkelt bli epmn, initialerna till alla mina namn. :)

Och det här var listan ..
Dag 1 – Ett nyligen taget foto på dig och 15 intressanta fakta om dig själv.
Dag 2 – Meningen bakom ditt bloggnamn.
Dag 3 – En bild på dig och dina vänner.
Dag 4 – En vana du önskar du inte hade.
Dag 5 - En bild på ett ställe du varit på.
Dag 6 – Favorit-superhjälte och varför.
Dag 7 – En bild på någon/något som har ett stort inflytande på dig
Dag 8 – Kortsiktigt mål för denna månad och varför.
Dag 9 – Något jag är stolt över de senaste dagarna.
Dag 10 – Låter du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, arg.
Dag 11 – En till bild på dig och dina vänner.
Dag 12 - Varför började du blogga?
Dag 13 – En bild på ditt rum.
Dag 14 - En bild på dig och din familj.
Dag 15 – Ställ in ”blanda” på MP3:n nämn de 10 första låtarna.
Dag 16 – En annan bild på dig själv.
Dag 17 – Någon du vill byta liv med för en dag och varför.
Dag 18 – Planer/drömmar/mål du har.
Dag 19 – Smeknamn du har; varför du har dem.
Dag 20 – Någon du ser dig själv gifta dig med/bli lycklig tillsammans med i framtiden.
Dag 21 – En bild på något som gör dig glad.
Dag 22 – Vad skiljer dig från alla andra?
Dag 23 – Något du är sugen på väldigt ofta.
Dag 24 – Ett brev till dina föräldrar.
Dag 25 – Vad jag skulle hitta i din väska.
Dag 26 - Bästa tiden på året.
Dag 27 – Varför du antog denna utmaning.
Dag 28 – En bild på dig från förra året och ni, hur har du ändrats sedan dess?
Dag 29 – Vad har du lärt dig den senaste månaden?
Dag 30 – Din favoritlåt.

Snart så

Nu är vätske ersättningen införskaffad och de flesta fria från helvetet! :) Alla utom Casper tyvärr, men det är definitivt på bättrings vägen, så nu hoppas vi på att även han ska bli frisk!

Så många uppdateringar blir det ju inte som ni säkert märker. Dels då för att Casper är sjuk och för att Rickard är uppe. Då vill man ju mysa med honom och den vakna tid Casper har här så försöker man ju få honom på bättre vägar också!

Ikväll har vi äntligen avnjutit en god middag! Så skönt, och så mysigt. Nästan hela familjen samlad, utom Madelene då, annars var vi alla här med sina respektive.

Nu blir det bara mysa resten av kvällen, tv och lite spel! :)

På återseende!

Ute i god tid

Om det är någon som gillar att vara ute i tid så måste det vara jag! :)
På H&M's sale sida så hittade jag bland annat ett perfekt set till Casper då han ska börja på dagis. Kunde inte motstå priserna faktiskt! Sparade väl in en 300 minst, så där är jag super nöjd faktiskt!! Även om det känns lite att man har börjat beställa inför dagis .. Meeen, så är det ju! Så är livet och det är bara att rätta sig efter det.

Lite sommar fint fick jag ner i varukorgen också. Och hör och häpna!!! Jag tror att jag fått ihop till iallafall en 10-11 artiklar den här gången, och ALLA FANNS I LAGER! Inte dåligt för att vara H&M!






Detta är inte allt, jag måste erkänna att jag nästan glömt lite :)
Packning pågår redan, heja H&M!

Svar

Svar på en kommentar angående att denna tyckte att det var väldigt länge för en liten att ha magsjuka, och om jag ger honom vätske ersättning?

Ja, jag tycker också att det har hållt sig i länge! :/ Jag har provat att koka egen vätske ersättning (1 liter vatten, ½ tsk salt och 2 msk socker) men den tyckte han inte om så den funkade tyvärr inte. Idag när jag ringde till sjukvårdsrådgivningen så sa dem att jag skulle prova Sempers vätske ersättning som vi sedan åkte iväg för att köpa, men eftersom det är röd dag idag så var det svårt att få tag i det så vi drar till närmaste apotek imorgon och införskaffar det. :) Och om inte det hjälper så sa dem till oss att åka in på akuten för att ta prover på honom för att se hur pass uttorkad han är. För han luktar verkligen aceton och får ju upp i princip allt han äter. :/


Visste inte ens att denna fanns. Bra eller dålig, någon som vet?



Hoppas verkligen min lilla guld klimp blir bättre snart iallafall för så dåligt som han mått idag var verkligen lidande att se!

Annars så börjar resten av familjen att bli frisk! :) Så idag blev det tacos och godis till lite buzz ikväll! Super mysigt! Och nu är det solsidan som gäller. Kan aldrig bli fel med den tv serien när man behöver få skratta lite.

Happy days

Om man ändå visste när den här skiten skulle ta slut!!

Jag tror att jag har haft mitt iallafall, men Casper .. Snart fjärde dagen nu som han har spytt :/ Det tar på krafterna för oss alla. Grabben är inte pigg för fem öre alls och idag är det värre än nånsin! Så blir han inte bättre tills imorgon då är det bara att kontakta bvc eller liknande. För så här kan vi bara inte ha det! Inatt var stackarn vaken mellan 02:00-04:30. Usch, jag lider verkligen med honom! Och det vart ju inte precis bättre av att en annan satt i skiten just då också.

Ja, så ser det ut! Alla i familjen Nilsson har blivit drabbade, utom Rickard den lyckosten. Men man ska ju aldrig säga aldrig, skönt för honom då iallafall om han håller sig frisk.

Påväg till ICA är vi också, för att se om det finns något man kan förtära i detta tillstånd! Men alltid är det något så just nu sitter vi i diket och pappa och Rickard jobbar för fullt där ute. Inväntar lillebrorsan med mammas&pappas bil nu iallafall så får vi se om det händer något!

Skit helg, skit vecka. Usch!! Förhoppningsvis så får man njuta av en bit mat och lite godis ikväll iallafalll. Förhoppningsvis.

ÅÅH!!!

Satans jävla helvete, förbannande jävla skit !!

Sådär .. Det känns alltid bättre att få svära lite! :)
Ni som hängt med här på bloggen förstår nog att jag har drabbats av magsjukan.
Alltså seriöst, det är det absolut värsta jag vet! Fyyyfaaan.. :( Man känner sig så ynklig. Och jag får jämt ont i hela kroppen och det är så jäkla otäckt, det känns som om att man krymper för att jag har så ont överallt och bara ska dö när som helst.. Usch!!

, jag tycker faktiskt synd om mig själv.
Törs inte ens hoppas på att jag ska bli frisk. Jävla magsjuka..

Afton

Usch, denna magsjuka tar verkligen knäcken på mig! :/ Man sover inte riktigt på nätterna och sitter ständigt och jämt bara "redo" ut i fall att något skulle komma från lilleman. Som tur är så har magsjukan inte drabbat mig ännu men har känt mig lite hängig större delen av dagen men nu känns det lite bättre. Så peppar peppar, kanske jag klarar mig ändå!!

Casper mår hyfsat nu iallafall och har inte kräkts något sen 05:30 imorse så peppar peppar för honom också. Vill ju att min lill prins ska vara frisk nu när Rickard kommer upp :) Han är påväg nu så han är väl här om en 3-3,5 timme ungefär. Ska bli mysigt att ha honom här ett tag då det var ungefär 3 veckor sedan vi sågs nu så man känner att det saknas lite kärlek!! :)
Och för er då som undrar varför vi är på olika håll så beror det på att jag inte trivdes lika bra som jag hoppades på att vara stockholms bo, så eventuellt kanske vi flyttar upp hit! Hoppas :)

Och eftersom det är afton så ska vi ha lite extra mys med finare middag här hemma. Petso fylld kycklingfilé som huvudrätt och toblerone parfait till efterrätt! Låter gott iallafall så hoppas att det smakar lika bra. Smeten till efterrätten smakade iallafall very well ;)



Mammas lill hjärta :love:

Magsjuka

Usch, magsjukan lyckades nå oss också och den första drabbade är Casper! :/ Lillhjärtat, inte alls roligt att se han på det är viset. Han har ju aldrig haft magsjuka och jag har bara sett honom kräkas en gång riktigt förut, och det var en gång när han var bara några dagar och var nybadad. Usch, mammas lill pojke..

Så idag är vi hemma och kurerar oss. Vi har tagit in resesängen i vardagsrummet så där ligger han och sover just nu. Lär inte bli mycket mer uppdaterat, vi ska bara mysa hela dagen :love:

Kväll

Goder afton ;)

Ikväll var jag över till amanda och charlie en sväng. Casper stannade såklart hemma då jag åkte iväg vid halv sju tiden och han går och lägger sig runt sju halv åtta nångång.
Alltid lika trevligt att träffa dom iallafall :) Charlie han växer å han växer och amanda har alltid något nytt att berätta! Det tar verkligen aldrig slut på samtals ämnen där inte :) Hade även en kasse kläder här hemma som Casper vuxit ur och som stått och väntat länge på att få komma iväg till någon annan bebis som behöver den, så idag blev vi av med den också! :) Haha, har aldrig sett en bebis som var så tokig i kläder som han! :D Han kastade sig över klädhögen och gosade och kände på precis alla plagg :p Haha, sött.

Nu är jag hemma igen iallafall. Casper sover och jag äter en bit välförtjänt choklad ;) Har hjälpt till mycket här hemma idag, städat, plockat lite tvätt och diskat två omgångar! Så det här är jag värd :D Gäller bara att förvara chokladen väl så man får ha den kvar ett tag också. Bor ju en hel del godisråttor här hemma .. *morr*

Tror att sängen väntar relativt tidigt iallafall. Blir som vanligt till att kolla det man ska här på dumburken och sedan ta en sväng med tandborsten innan dejten med john blund.

Bloggar jag följer

Såg en liten sak på facebook nyss, där dom pratade om vilka bloggar man läser ;) Dom skulle lägga upp sina så jag gör väl det jag med!

Kändis bloggar jag läser:
Dock bara ibland, roligt å läsa :p

Blondinbella
http://blondinbella.se
Kissies
http://kissies.se
Stinalee
http://stinalee.se
Katrin Zytomierska
http://finest.se/katrin
Linda Rosing (Thelenius)
http://lindathelenius.se

Vardags bloggar jag läser dagligen:

Malin - En helt vanlig blogg om hennes vardag.
http://irenemalinlarsson.blogg.se
Belinda - Bloggar också om sin vardag
http://belindaelisabeth.blogg.se
Nikita - Mycket inredning och fina bilder.
http://nikital.blogg.se
Anna - Bloggar om allt! Mycket shopping och recept.
http://annasara.net
Ida - Hjälpte henne med en design bit för ett tag sen,
sedan dess har jag följt henne. Då var hon gravid och nu mamma.
http://feliscatus.blogg.se
Ida S - Min barndomsvän och bästa vän!
http://sjida.blogg.se
Mirka - Käns från Familjen annorlunda.
http://tiobarnsmamma.blogg.se
Caroline - Funnen blogg och msn vän under graviditeten.
http://norbergcaroline.blogg.se
Sanna - Vet inte hur jag hittade dit, men väldigt bra blogg!
http://svenskk.se
Cattis - Gravid och ska snart föda! :) Köpte min förra BRIO vagn.
http://cattisenwiklund.blogg.se
Emelie - Bloggar inte så ofta men är ändå trogen läsare som tittar in.
http://emelienorin.blogg.se


Med lite observation för att jag glömt någon! Så bli inte ledsna ;)

Sen är det några man råkar halka in på bara ibland :)
Då syftar jag på såna man inte alls känner eller dom som inte uppdaterar sin blogg så ofta att man hela tiden kommer ihåg att gå in på den ;)

Måndag

Vecka 1 ..
Ja, nu har det nya året startat på riktigt känns det som!

Kommer ni ihåg den där listan jag höll på med ett tag? Det gick ju inte så bra ..
Men här kommer en annan, lite roligare att göra också känns det som!

Dag 1 – Ett nyligen taget foto på dig och 15 intressanta fakta om dig själv.
Dag 2 – Meningen bakom ditt bloggnamn.
Dag 3 – En bild på dig och dina vänner.
Dag 4 – En vana du önskar du inte hade.
Dag 5 - En bild på ett ställe du varit på.
Dag 6 – Favorit-superhjälte och varför.
Dag 7 – En bild på någon/något som har ett stort inflytande på dig
Dag 8 – Kortsiktigt mål för denna månad och varför.
Dag 9 – Något jag är stolt över de senaste dagarna.
Dag 10 – Låter du lyssnar på när du är glad, ledsen, uttråkad, arg.
Dag 11 – En till bild på dig och dina vänner.
Dag 12 - Varför började du blogga?
Dag 13 – En bild på ditt rum.
Dag 14 - En bild på dig och din familj.
Dag 15 – Ställ in ”blanda” på MP3:n nämn de 10 första låtarna.
Dag 16 – En annan bild på dig själv.
Dag 17 – Någon du vill byta liv med för en dag och varför.
Dag 18 – Planer/drömmar/mål du har.
Dag 19 – Smeknamn du har; varför du har dem.
Dag 20 – Någon du ser dig själv gifta dig med/bli lycklig tillsammans med i framtiden.
Dag 21 – En bild på något som gör dig glad.
Dag 22 – Vad skiljer dig från alla andra?
Dag 23 – Något du är sugen på väldigt ofta.
Dag 24 – Ett brev till dina föräldrar.
Dag 25 – Vad jag skulle hitta i din väska.
Dag 26 - Bästa tiden på året.
Dag 27 – Varför du antog denna utmaning.
Dag 28 – En bild på dig från förra året och ni, hur har du ändrats sedan dess?
Dag 29 – Vad har du lärt dig den senaste månaden?
Dag 30 – Din favoritlåt.


Dag 1:



Inte världens finaste bild på mig tycker jag, men den nyaste. Från nyår.

15 intressanta fakta om mig själv;

- Jag har vägt ungefär samma hela mitt liv, runt 48-54 kg.
- Under graviditen gick jag endast upp till 62,4 kg (52 innan)
- Jag är Stockholms bo, i grunden Sundsvalls bo.
- Jag är totalt beroende av tuggummi.
- Trots att jag äter godis och chips nästan varje dag går jag aldrig upp i vikt.
- Jag har nästan aldrig haft ett riktigt förhållande, inget som varat i över ett år iallafall.
- Min mamma är min bästa vän.
- Jag hatar att klä upp mig,  sminka mig osv ..
- Jag ogillar krogen, jävligt skarpt!
- Jag sjunger gärna, men aldrig offentligt.
- Jag har bara varit utomlands en gång, i grekland när jag var 9 år.
- Jag vill ha minst tre barn, alltså två till.
- Jag dricker cola light dagligen.
- Är otroligt dålig på att äta frukost, även ordentliga luncher.
- Jag har två fantastiska killar i mitt liv :love:

Ja, om det var så himla intressant, det vet jag inte ;) Men lite fakta iallafall.

Söndag

Dag nummer två av det nya året har nu snart passerat och även denna dag har blivit en lugn hemma dag! Mamma gav mig sovmorgon idag och jag sov enda till 12:00, helt sjuuukt skönt. Det behövde jag verkligen. Och precis när jag klev upp så var mamma och pappa påväg ut genom dörren för en promenad, och Casper skulle dom ta med sig så då fick man vakna i lugn och ro också! :) Mycket tacksamt. Så jag rostade lite mackor och kollade på Nils Karlsson Pyssling som gick på fyran imorse ;) Mysig film tycker jag, en av mina favoriter bland astrid lindgrens filmer :love:

Sen blev det korv med bröd till lunch och efter det så smsade jag Angelica som igår kväll hade smsat mig och frågat om vi ville komma och äta tärta och dricka kaffe eftersom hon fyllde år, och det ville vi såklart! Så vi for ut dit och fikade och lekte lite. Hittade även en super rolig leksak där som Casper ska få när han fyller ett! :D


Den här fina eldrivna motorcykeln! :) Casper gillade den jätte mycket.

Nu ikväll har vi bara tagit det lugnt. Kollade först på nåt nytt program på ettan "Minuten", nåt nytt slags program där man ska göra barnsliga utmaningar för att få pengar. Helt sjukt :P Haha, men rätt kul att se på! Sen efter det så blev det en film som vi hyrt tidigare idag :) Bröderna Karlsson. Pinsam men helt okej film.

List

Har sett en del nyårs listor här i bloggvärlden nu,
men hittade äntligen en kortare variant, perfekt!! Nu kör vi.

Vad gjorde du 2010 som du aldrig gjort förr?
- Jag blev mamma, flyttade till Stockholm och tog rekord i att äta ute på restaurang.

Vad skulle du vilja ha 2011 som du saknade 2010?
- Nära till min kära familj och vänner!

Vilket datum 2010 kommer du att minnas, och varför?
- 7 mars såklart, det var ju då han kom till världen, guldklimpen min :love:
 
Vart tog det mesta av dina pengar vägen?
- På kläder till Casper skulle jag nog säga.

Vilken låt kommer alltid att påminna dig om 2010?
- The botten is nådd, free fallin', what's up?

Vad ångrar du under 2010?
- Man ångrar inte något man gjort, bara det som man aldrig gjorde!
Och jag kan inte komma på något jag aldrig gjorde, som jag ångrar =)

Blev du kär under 2010?
- Ja, det blev jag. Tok kär.

Vad gjorde du på din födelsedag?
- Doh, jösses. Jag kommer inte ihåg?! Helt ärligt.

Hur skulle du beskriva din stil 2010?
- Stil? Mammig? Haha, näe. Men jag hade väl en bra stil, livsstil alltså.

Vad ser du framemot år 2011?
- Caspers ett års dag :love:
- Börja plugga, eller vad det nu blir.
- Och morfarns 50års kalas! (Min pappa)

Det där med nyårs löften

Får väl börja med att säga att löften är till för att hållas, och därför jag inte satt mina mål så pass högt det här året. Man har ju varit med om detta förr så man vet ju hur det kan gå!

Men nyårs löften, som sagt.. Ja, jag har satt dem lågt.

1. Vara mer noga med min hy, och använda alla lotions jag har till det.

2. Bli betydligt mer nyttigare! Jag lovar inga dagliga promenader,
för det har jag lovat förr utan resultat. Men inget godis eller läsk under vardagar.
Här ska minsann min fina julklapp användas, min kära soda stream!!

3. Se mig själv som nummer ett, alltid. (Självklart bortsett från Casper)


Inte allt för hårda nyårs löften tycker jag.
Har ni skapat några löften för detta år?

Gott nytt år

Se på fan att man fortfarande lever ;) Ingen olycka detta nyår heller, och det kan ju bara betyda en sak: Bara lycka detta år!! Eller? Den som lever får se ..

Har iallafall haft en super kväll och framför allt ett super år!

Största lyckan i mitt liv, jag blev mamma till världens finaste son :love: som kom till världen den 7 mars. En liten frisk krabat på 51 cm och 2878 gram. Idag är den "lilla" en stor liten kille med humör. En pojke som älskar sin mamma och älskar att lära sig nya saker och det händer alltid något nytt varje dag! Den kärlek jag känner till denna vackra människa går verkligen inte att beskriva här, han är ljuset i mitt liv och varje andetag jag tar, det tar jag för honom.



Sen har det såklart hänt massa mer saker som jag aldrig kommer att glömma. Särskilt kärleken Rickard som jag flyttade ner till i Stockholm, och allt vi har upplevt tillsammans. Minnen för livet.

Gott nytt år på er allihop!
Hoppas erat år blir lika bra som ni hoppas på :)
RSS 2.0