Älskling

Mors dag

Det verkar inte råda nån tvekan om att jag är världens bästa mamma till Casper, så många presenter som jag fick av honom på mors dag ;) Hihi. Givetvis så kom dem från lite olika håll (mamma, mormor & Rickard)



Min första mamma mugg :love: Betydelsefullt!



I ett fint paket ..

.. en otroligt fin ljus lykta! 



Otroligt fin hand gjord tavla! Från min mormor såklart :love:

PS! Dags att landa hemma och uppdatera er lite mer om min helg senare.

Precis som jag vill ha det

Usch vad kul det är att stor städa idag! Jag brukar verkligen hata det men idag känns det bara kul att städa och få fint. Har ju fått upp en del grejer från Rickards lägenhet i helgen och nu är allt det på plats. Framför allt så är jag sjukt nöjd med sovrummet! Mitt paradis, jag bara älskar det. Jordnära färger, just love it!











Precis ett sovrum som jag vill ha det, underbara blommor som murgröna och orkide, inrett i jordnära färger och tavlor på min älskade son och den här tavlan av min fantastiska mormor :love:

Today's shopping

Tillsammans med lite rabatt checkar och en sen födelsedags peng till Casper så lyckades jag idag skrapa ihop en hel del nytt till hans garderob. Massa fint från lindex och h&m i blandade storlekar. :)





















Helgen

Jag varnade er för dålig uppdatering i helgen men nu är jag back again ;)

Helgen har varit super bra! Vi kom ju som sagt ner sent på torsdag natt, alltså natten till fredag. Bil turen ner gick ju sådär måste jag säga. Casper vaknade lite titt som tätt och var väldigt förbannad men det berodde på trötthet, han sover ju inte så skönt i bilstolen så han somnade på en gång när vi kom fram och la ner han i hans spjälsäng hemma hos gammo, och givetvis så tog han sovmorgon på fredagen eftersom han sov dåligt i bilen. Wonderful ;)

Fredagen spenderade vi iallafall bara hemma där. Åkte iväg på coop med mormor medans han sov och kom hem med en rutchkana, gissa om Casper blev glad. Han är ju tokig i rutch kanor och nu har han en alldeles egen! Sen så blev det bara lugnt resten av dagen med go middag och lite tv efter att Casper somnat för natten.

Lördagen spenderade vi tillsammans med Kattis och Nisse med deras barn, Caspers gud föräldrar med andra ord. Vi åkte till ett ställe som heter akalla by där dom har massa olika djur och roliga lekparker. Super mysigt var det, vi hade med oss lite fika och köpte glass i kiosken som finns där. Senare så blev det pizza till middag hemma hos mormor och uffe och sen över nattade dom där.

Sen så var det söndag. Jag och Casper följde med Kattis hem vilket inte blev så lång varigt men vi hann iallafall med lite lek i sandlådan och på studs mattan och det uppskattades! :) Sen så kom ju Rickard hem från kryssningen runt 11 tiden så då tog vi cykeln ner till Rickards föräldrar och fikade lite glass med jordgubbar.

Där efter så var det dags för att åka till Rickards lägenhet och packa bil och släp för att sedan fara hemåt. Lång bilfärd blev det men med kaffe och sport drycker så gick det ju galant ;)

Så nu ser det ut som det gör här hemma igen men sakta men säkert så blir det lite ordning här hemma. Även lite nytt som ska införskaffas på ikea här i veckan.

Märker att det blev ett långt inlägg med inte en så himla bra text. Men en sammanfattning av våran helg iallafall! Nu väntas det lite upp packning här hemma :)

P.S! Orkar inte ens gå igenom texten och göra fet eller kursiv text någonstans för att det här inlägget blev så långt. Haha.

Drar till Stockholm

Nu så börjar det snart närma sig avfärd mot Stockholm, om ungefär en timme skulle jag tro. :) Rickard kommer ju hem strax efter klockan nio så då ska han bara slänga ner lite saker i resväskan och sen packa bilen såklart och sen så åker vi, efter att vi burit över Casper från hans säng till bilstolen. Ber och bönar för att bil resan ska gå bra ner men det tror jag faktiskt!
Mycket som ska med är det också, och man flyger omrking som nån jag vet inte vad och packar. Sen står det helt still och när man åkt bra många mil i bilen så kommer man alltid på någon självklar och viktig grej man har glömt, någon som känner igen sig antar jag? ;) 

Hur som haver, tror att jag fått med det viktigaste iallafall så nu blir det bara till att sitta på arshlet fram tills det att Rickard kommer hem.

Dålig uppdatering lär det bli i helgen, får se om jag kanske lyxar till det med lite mms bloggning ;)

Ha det bra så länge och sakna inte ihjäl er efter oss ;)

Nyklippt

Idag blidde det som planerat klippning och färgning hemma hos mamma dit Linda kom som går tredje året på frisör programmet :) Tanken var ju att jag skulle göra slingor och toppa lite samt att Linus skulle bli klippt, men innan det hela var över så var både Rickard och Casper också klippta ;) Så fina killar jag fick! Hihi. Casper fick lite frisyr på sitt lång hår, så snygg blev han. :love:

Mitt hår blev också super bra och vi tackar Linda som är otroligt duktig på det hon gör! Ingen bild på mig idag men på mammas nyklippta älskling ska ni såklart få!



Finast i världen :love: Och så duktig!

Ute dag

Har haft en super mysig ute dag hemma hos mamma idag. Har bara suttit i solen och kollat på när Casper lekt, man blir ju faktiskt bara trött av att titta på han. Haha, någon ute lek för de vuxna behövs inte, särskilt inte i den här värmen. Svårt att förstå var de små får all sin energi från ibland. Hua hua ;)



Casper hjälpte mormor att rensa maskrosor i rabatten ;)



Åt glass såklart, ett måste i det här vädret!





Sen nu ikväll så lekte jag och Casper i lekparken utanför oss innan vi gick in :love:

Kärlek

Jäsp .. Den här förkylningen verkar aldrig vilja ge med sig och nu har även Rickard blivit drabbad vilket resulterade i att jag fick sova på soffan inatt! Anledningen är den att Rickard av någon anledning inte tar nässpray så han snarkar ju nå så fruktansvärt, inte roligt för mig. ;) Men sova på soffan gick ju det med, jag sov som en stock!

Det är tur man har sina goda vänner kang jang, otrivin menthol och blue dobule action! Vad vore jag utan er dessa dagar? :love: ;) Och för att inte tala om vädret som idag är heeeelt underbart. Det blir till att vara ute hela dagen och leka massa med min lilla älskling hemma hos mamma och pappa. För Rickard så kallar ju såklart jobbet, frisk eller inte.



Kärlek ;)

Ego pics

Sådär, äntligen så har vi tvättstugan understökat! Nu får högen växa en vecka igen tills det är dags för nästa tur .. Inte så att man längtar men va tusan, kläder använder man ju dagligen och tvättas måste dem! Så är det bara.

Johanna var över hit en sväng förut också och vi fick för oss att modella lite ;) Fick ett par bra bilder som jag faktiskt vart riktigt nöjd över. Inte ofta det händer nu mer, att man ens fastnar på bild och ännu mindre sällan att man blir nöjd med dem ..









Tvättstuga

Att tvätta på torsdag morgon klockan 6 på morgonen kändes inte så himla lockande faktiskt. Så jag tog och kollade om det fanns någon ledig tid ikväll istället, ibland så försvinner ju vissa tider eftersom och då tog jag 21-24, bättre det än tidigt på morgonen faktiskt .. Sen måste man ju vara lite smart också och gå iväg och kolla om det är ledigt lite tidigare och då hade hon/han/den/det som var tidigare än mig tagit bort sin plutt, lucky! Så började runt halv åtta ikväll och snart är alla maskinerna klara och sen ska det bara torka till.

Blir ett avkopplande bad sedan och vila gärnet. Den här förkylningen tar kålen på mig .. Nyser, snorar och hostar om vart annat. Värre har jag inte varit med om på länge, för att inte tala om halsen! Usch och fy för dessa tider. Tur att all början har sitt slut ;)

Farbror doktorn

I eftermiddag så var vi ju upp med Casper till doktorn och tänkte att vi skulle få oss en rejäl undersökning och trodde då att det skulle ta as lång tid. Men vi var där typ en kvart tidigare så vi fick komma in direkt och jag fick berätta hur jag upplever Caspers problem och hur han mått, vad det är för symptom osv .. Så han sa bara "Ja, jag tycker ju att det är dumt att sitta här och spekulera i vad som kan vara men eftersom ni funderar över allergi så skriver jag några rader till barn kliniken så får ni komma dit och utreda det här istället, och komma till en riktig barn läkare och allergi sköterska". Det tackar vi för såklart, det är ju dit man vill komma så man slipper sitta och spekulera i vad det kan vara. Nu kommer vi ju att få svar på vad det är, tack och lov! 

Riktigt när det blir det vet vi inte än, man han tippade på att dem skulle höra av sig inom en eller två veckor iallafall och få en tid. Så nu är det bara att hålla koll i brevlådan och vänta på en tid. 

Det var det :) Nu ska jag fortsätta städa här hemma sen tvätta!

Tisdag

Det känns som om att man har vaknat upp lite mer väl mående än vad man gjorde igår morse iallafall .. Får fortsätta knapra lite hals tabletter och hoppas på att det onda i halsen försvinner.

Idag står som sagt doktorn på schemat men det är inte dags för än i eftermiddag klockan 15:30 så innan dess så ska vi väl hitta på något att roa oss med också. Som det verkar just nu så blir det nog ett par varv med dammsugaren och hoppa in i en dusch så man blir som folk igen.

Hoppas nu att dom undersöker lilleman ordentligt! Får väl återkomma med info senare :)

Vrålåk

Man blir lätt lite trött på att vara hemma hela dagarna när Casper är sjuk och väldigt gnällig. Så i eftermiddag tog vi och hälsade på mormor och morfar (läs: min mamma och pappa) lite :) Casper var ute och lekte såklart och sen blev de middag och lite mys där innan det var dags att bege sig hem igen för att börja natta lillen som för övrigt inte har somnat än .. Gaah!

Det var så himla tyst där inne ett tag så jag tänkte att då går jag in och hämtar napp flaskan och hämtar en kabel till mobilen så jag kan för över lite bilder, men precis då jag öppnade dörren så slog han upp ögonen och sen dess så har han skrikit. :/ Vad less man kan bli på sig själv ibland, bara att ta upp han ett tag igen då och göra mer välling sen. :)

Men en bild får ni iallafall, som jag hade laddat upp på facebook!



Caspers vrålåk ;) En el bil som inte är i funktion än, måste byta nånting o greja lite först. Den har iallafall hängt med länge, den skjutsade min lillebror Emil runt mig på när vi var små :D

Choklad muffins

Fick ett enormt socker sug här hemma så googlade på lite olika choklad muffins och fann ett som jag verkade falla mig i smaken och dom blev såååå goda! Mums, absolut de bästa choklad muffinsen jag någonsin gjort. :) Receptet hittar ni här!









Bvc

Tog oss en promenad upp till bvc nu bara för en stund sedan för att jag ville kolla hur mycket lilleman väger just nu, så som han matvägrar och håller på .. Mycket riktigt så hade han gått ner i vikt till lite under 10 kg .. Så det är iallafall ett halvt kilo och lite till som han har rasat .. :/ Prickarna vill inte heller ge med sig så nu har vi äntligen fått en tid hos doktorn, grattis bvc!! Så himla less på att dom ska sitta och spekulera i en månads tid om att "näe men det tror jag inte för det är så ovanligt med allergiska reaktioner hos såhär små barn" .. Ja precis, DET ÄR KANSKE OVANLIGT MEN DET HÄNDER! Helt säker är man ju inte på att det kan vara något sånt men det är ju bra om man får kolla upp det när det finns vissa symptom :)

Fick i lilleman lite mat nyss också, wei ;) En halv burk lasagne och en hel burk frukst müsli! Jätte bra ju, så man vet att han får i sig något iallafall ..

Måndag

Kan fan inte förstå varför jag alltid vaknar med världens huvudvärk och halsont just när Rickard ska iväg och jobba! Helgen har ju varit helt okej, men sen när vardagen kommer så blir det alltid något som tränger sig på. Jippie, har iallafall buntat upp med alvedon och halstabletter så får väl hoppas att det hjälper till lite iallafall! Annars vet jag inte hur man ska klara av den här veckan ..

Inga planer har vi heller föräns torsdag. Då är det tvättstuga 6-9 (jäsp!!) på morgonen som gäller och klockan 10 så ska vi vara hos mamma för då kommer Linda dit och ska klippa Linus och sen ska hon färga mitt hår :) Weeei! Gud vad skönt det ska bli, hon ska nog även få toppa det lite och tunna ur det. Lär väl ha blivit lite slitet nu när man håller på och färgar det och tjockt har det blivit, det är en sak som är säker iallafall! :)

Sen senare på torsdag när Rickard har slutat så ska vi åka ner till Stockholm. Väldigt sent blir det så det blir en natt tur, men vad gör det ;) Casper sover ju så och kanske även jag. Bara för Rickard det kan bli lite jobbigt men det är livet det!!

Nu blir det plocka på här hemma för huuuua hur det ser ut.

Inget söndags mys utan Casper

Som rubriken lyder, inget söndagsmys utan Casper menade han på då han absolut inte ville somna ikväll. Gladeligen klev han upp och charmades med både mig, Rickard och kameran då gurk skålen stog framme, en av de få grönsaker som han äter. Dippen var också på bordet och när han upptäckte vad vi gjorde med gurkan, så tog han en gurk bit, doppade den i dipp skålen och gav till oss! Haha, mammas sööötis :love:











Sist men inte minst en fin bild på mitt lilla hjärta :love:
Han stod helt still och bara stirrade in i kameran, precis som "Ta ett kort mamma!"

Garderobs rensning

Gud vad man far och rensar dessa garderober emellan åt tycker jag .. Det måste hela tiden rensas och fyllas på med nytt! Idag så kom myran över med en kasse kläder igen som vi gick igenom och det blev en hel del, bland annat lite snygga, näst intill oanvända, jeans, ett adidas set, en snygg jacka och lite mer som behövs. Tackar och bugar för alla som vill bli av med lite begagnat för är det i gott skick så vill man ju givetvis ge en krona för dem. :)

Så ja, ikväll har jag rensat Caspers garderob. Tagit bort lite och fyllt på hyllorna med lite "nytt" som legat på en egen hylla, alltså större storlekar man har samlat på sig som legat och väntat på sin tur. 

Tog även en sväng i min garderob ikväll då man vaaarje dag öppnar den där gardroben och tycker att man inte har något att ta på sig även fast det är propp fullt med kläder ( antar att många känner igen sig ;) ). Som vanligt då jag rensar min egen så blir man snål och tänker "äh, kan vara bra att ha", så det blev bara några slitna underkläder för min del som åkte i sop påsen ikväll och lite som jag la undan. 

När jag liks väl är igång med denna rensning så ska jag gå in i stor garderoben också (walking closet) och kolla riktigt noggrant där, vill inte ha massa kläder som bara ligger och samlar damm!

Långt inlägg om garderobs rensning blev det märker jag ..

Himlabadet

Imorse drog vi till himlabadet, sagt och gjort! Oavsett om Casper hade sovit dåligt eller inte så skulle vi bara dit idag. Och dåligt sov han, nå så fruktansvärt :/ Men som sagt, det hindrade inte oss! Casper var på jätte bra humör när vi började klä på han för då förstår han att vi ska iväg på nånting :) 

Åkte runt halv tio tiden imorse så ungefär runt 10:15 så var vi i poolen och bara njöt! Casper älskade det, vilket vi också hade förväntat oss. Han har ju varit på vanliga badhus innan men inte något sånt här äventyrs bad. Uppskattat till tusen och vi hade några härliga timmar i bassängerna. 

Lite bilder från vår härliga dag! Skönt att ha gjort något roligt hela familjen :love:


Roligast av allt var att simma i strömt vatten tyckte Casper :)



Flyter omkring själv på det djupaste i barn vattnet :)



Törstig? Haha



Såhääär kul var det att bada !!



Rutschkana en klar favorit, såklart!



Lill gubben i sin fina outfit :)



Bada bubbel pol :)



Hihi, den här charmiga bilden får avsluta vår dag i bilder :love:

Lördag

Har haft en lugn kväll här hemma med god mat och massa gott till tvn :) Är ju euro vision song contest som går på tvn och jag kan säga att jag slutade kolla efter Sverige uppträdde för det var inge bra låtar tycker jag hittills .. Eric Saade skötte väl sitt bra tycker jag, lätt klockren underhållning. Kanske inte bästa låten men hoppas att det går bra för honom iallafall! :D

Nu får vi väl se om vi orkar hålla oss vaken fram tills röstningen, tveksamt men jag ska göra mitt bästa ;) 



Dagens middag i form av lövbit, klyftpotatis, persilje smör och bearniesås, och en god sallad.

Himlabadet imorrn

Idag så har vi äntligen planerat en tripp till himlabadet som blir av imorgon! :D Gud så kul det ska bli, har ju aldrig varit där förut .. Lilleman ska med så givetvis behövdes det inhandlas en del till honom, bland annat ett par badbyxor och ett par arm puffar så han kan vara med oss i det djupa vattnet också. Man håller ju i honom men det är ju en säkerhet att ha såna med sig ..

Så till barnens hus blev det och vi fann allt vi letade efter och lite till ;) Dom hade ett rea ställ där med kläder från name it och då råkade jag snubbla över ett par jenas som skulle kosta 70 kr!! Sjukt billigt, 70 procent rabbat. Me like!



Arm puffar, 12 månader eller upp till 12,5 kg 



Badbyxor (badblöja) 12-18 månader / 10-13 kg



Också jeansen, stl 86 

Det var dagens shopping det! Redo för bad imorgon, men först lite lördags mys :)

Fredags mys med lill hjärtat

Det blev fredags mys med lill hjärtat ikväll i soffan, och såklart stor hjärtat! Casper sov dock, mysigt att ha han i famnen och mysa medans han sover, men tycker såklart synd om honom. Undrar vad det är som är fel den här gången då, kan det vara fler tänder tro? Ska strax för flytta oss till sängen iallafall, där får Casper sova med oss ikväll :love:



Mor och son i sina bästa dagar, he he .. Älskar dig plutt :love:

Pizza!!!

Tänkte att äntligen så ska jag krypa ner i ett varmt och härligt bad med hår inpackning. Hann inte mer än att luta mig bakåt i badet så började Casper att hosta så pass att han spydde ner hela sängen. Uscha, liten. Och inte fanns det några tvätt tider lediga heller i våran tvättstuga, men som tur är så finns det ju två stycken. Så jag messade Johanna och frågade om hon kunde kolla om det eventuellt fanns en ledig tid i den andra tvätt stugan och det gjorde det. Så nu har jag kört ett par maskiner och väntar på att det ska bli torrt. Roligare kan man ju ha på en fredag men skönt att ha det gjort också!

När Rickard kom hem nu ikväll så hade jag så gott som förberett allt inför middagen och handlat och allt, men så var den jäveln sugen på pizza ;) Haha, klart man inte kan motstå när man blir bjuden och pizza var ett tag sen nu. Så min gormé middag får bli imorgon istället.

Klipp klipp

Jippie vad underbart det är med barn ibland ;) Hittade Casper med en stor välling burk som nästan var helt full, såklart öppnad och utsrpidd över heeeela hall golvet! Haha, man kan inte annat än skratta när man ser dom små .. Svårt att bli arg för dom ser ju så himla glad ut.

In i duschen blev direkt och när håret ändå var blött så passade jag på att klippa Caspers långa nack hår ;) Har tänkt göra det länge och idag så blidde det av. Håret var sååå långt där bak. Lill luggen som han har får vara kvar ett tag till tills de blir för långt för de är ju så sött när de hänger ut en liten bit ur mössan fram i pannan :D



Fredag

Åh va skönt att det äntligen är fredag! Gud så efterlängtat, tycker den här veckan har känts så läng men tänk ändå att de blev fredag även den här veckan ;) Haha.

Vaknade med ett inte allt för roligt humör idag och gick omkring och skällde lite men sen så vaknade man till. Mannen i huset fixade som vanligt sin matlåda till jobbet och då blev det lite över till mig, och efter den starka maten så kan jag säga att jag vaknade till liv direkt ;)

Just idag/ikväll så har vi inga speciella planer alls. Rickard jobbar ju till 18 som vanligt varje fredag så fram till dess så blir vi ensam och bara myser inomhus, inte alls nå lockande väder att gå ut och leka i idag! Uscha, ruggigt .. Tänkte nog iallafall vara snäll och vänta med middagen idag tills mannen är hemma och göra något riktigt gott. Casper får som vanligt sin middag innan och vi äter nog när han har somnat då.

Barret

Yummie, min helg är redan räddad! Nu kan jag äta pyttipanna hela helgen känns det som, haha. Det bjöds på tacos hemma hos mamma och pappa och sen kom även godis skålen fram, vilken torsdags kväll! Den satt inte fel kan jag lova.
Tänkte även lägga ut ett resultat på håret mitt! Det går ju framåt måste jag säga. Ser inte helt gölet ut tycker jag. Helt okej färg att visa sig i iallafall, men som sagt så ska det på en blekning till!





Skulle nog behövas en klippning också men det får bli när det blir!

Wei

Wei, exprimenterade lite med håret idag igen och köpte en blekning. Fast det var ingen blekning heller utan den var mer en färg fast som var extra ljus, låter jävligt komplicerat märker jag men det sliter inte lika mycket på håret som en vanlig blekning iallafall. Och nu kan jag ju säga att det faktiskt ser riktigt bra ut, nu är det mer guld färg över hela håret fast jag kommer ju givetvis att köra en hel blekning på det här sen. :) Måste bara låta håret få suga i sig lite hår inpackning först, sen så.

Nu har vi precis kommit hem från Amanda iallafall eftersom vi gjorde hår färgningen där. Charlie behövde sova så då tog vi en promenad över dit. Gjorde först slingor på henne ur en hätta och sen när hon smetat i sin färg så hjälpte hon mig med mitt, team work! :D 

Casper ligger i sängen och ska försöka sova lite nu. Tror han somnade till i 10 minuter nyss och sen ringde min telefon och av nån konstig anledning så hade jag inte på ljudlöst så då vaknade han såklart. :/ Ja, han är väldigt lätt väckt .. Verkar ju inte som att han vill somna om lill fisen, så får väl ta upp honom igen. Ska ändå så snart fara till mamma och pappa och äta middag där idag igen, hon vill bjuda på något lite extra gott för att fira en liten grej ;)

Torsdag

Imorse så gick vi till Caspers dagis som planerat och kollade hur det var där och så här långt så känns det verkligen som att jag har gjort ett bra val! Super stort dagis och för att inte tala om ute platsen, Casper kommer att stor trivas där. Hade nästan kunnat lämna han idag för han älskar ju att vara med andra barn. Fick massor av beröm också för att han lekte på så pass bra, inte många i hans ålder som gör det. Han vet precis hur man leker med det mesta. Kul att höra!

Tog en promenad hem då vi varit där och då blev det gröt för lilleman och lunch för mig och Rickard. Casper tvär slocknade efter sin lunch och sover fortfarande, har väl snart sovit i ungefär 1 ½ timme iallafall, skönt för han! Har Amanda och Charlie på besök nu också. Väntar bara på att min lille plutt ska vakna så ska vi gå på ica och handla lite. :)

???

Åh, en annan som hade sett fram emot att krypa ner i ett varmt bad ikväll och göra hår inpackning och bara ligga där och njuta, meeeeen så hade vi inget varm vatten?! Say WHAT! Är det inte en hyresrätt vi bor i där vi betalar för varm vatten i hyres avtalet? Man slutar aldrig förvånas över nordekens slarv.

Nå ja, håret behövde ju sitt iallafall så det var bara att ställa sig över badkaret och skölja och kleta i. Nu så har det snart suttit i en halv timme så det börjar väl bli dags att skölja ur det. Stackars håret måste ju få reparera sig lite innan jag börjar tortera det igen. Fin fint ska det bli, en vacker dag :)


Byte

Precis i samma stund som vi klev innanför dörren idag efter att vi varit på hus visningen så fick jag ett sms från posten att mina varor från polarn o pyret hade kommit. Självklart skyndade jag mig att hämta ut paketet och kläderna var sååå fina men ack så stora! Så jag fick ringa till polarn o pyrets kundtjänst och dom hade slut på storlek 86 i sin webshop så dem sa att vi fick åka till en polarn o pyret butik nånstans här omkring istället och byta dom. Sagt och gjort så raggade jag med mig Jessica till Birsta city och bytte ut overallen och mössan där, till mycket finare tycker jag!





Dessa två fick de bli istället! Så himla fina, Casper var super fin i dem. :)
Overallen är såklart lite för stor men kommer att bli perfekt i höst.

Onsdag

Imorse så var vi och tittade på huset igen och det var ju som sagt första gången för honom som han var där och kollade .. Och Rickars säger samma sak som mig, mycket renovering men mycket hus för pengarna. Så vi avvaktar ett tag till och ser hur det slutar med Rickards lägenhet som det är full budgivning på just nu och sen lägger vi eventuellt ett bud om inget annat har hänt innan dess.

Sen så blev det en lunch på dannes, ja en väldigt tidig lunch men vi hade knappt hunnit äta något imorse heller. Man satt i soffan under täcket till 08:45 ungefär och drog på sig kläderna och åkte. Haha, inga morgon pigga människor vi inte. Tur det blir ändring på det snart ;)

Dagen ser ut att omfatta lek med Amanda och Charlie, äntligen! :D

Tittar på hus =)

Slingorna blev väl si så där får jag lov att säga, ungefär så som man hade tänkt sig att det skulle bli efter första omgången! Ena sidan blev ganska bra ändå faktiskt, där det är lite kortare och på resterande delen av håret så blev det såklart en klar orange färg eftersom det är mer hår där. Får se hur vi går vidare med detta, förhoppningsivs så kanske jag får en elev tid på andra sidan nu i veckan och kan fixa till det. Hoppas =)
Sen nu i eftermiddag så har faktiskt jag och Casper varit och kollat på hus. Mamma och pappa följde med också som extra ögon för mig då jag som tjej inte ser allt som kanske man bör se när man är på jakt efter ett hus. Väldigt fint hus i sig men det kräver väldigt mycket renovering eftersom ingenting är gjort sedan nångång på 80 talet. Imorgon ska vi dit igen och kolla med Rickard, så vi får väl se vad han säger om huset. 

Två tidiga mornar väntar. 09:00 ska vi vara på plats imorgon och dagen där på, torsdag, så ska vi vara på Caspers dagis kl 09:30 för ett litet studie besök. Kolla lokalerna och kanske även gå igenom lite för starten som blir nu i höst. 

Nu kom Rickard innan för dörren, dags för lite mys innan det är dags att dra täcket över sig och tacka för idag. Natti natti.

Slingor

Nu har jag besämt mig för att jag ska bli ljusare! Kanske inte helt blond men ljusare iallafall, så slingor är ju en bra början! ;) Sist jag gjorde slingor i hetta är nog fasiken över 2 år sen snart, för innan det så gjorde jag alltid folie slingor, iallafall den gången jag ville bli helt blond. Hur som haver så hade jag helt glömt bort hur jävla ont det gjorde att dra ur dem där slingorna ur huvet. Uscha, och än har vi inte ens kommit halv vägs.

Heja heja ;)

Lovely

Underbart väder idag, lovely lovely!!

Vi hade som sagt besök av Maja och lilla Frida idag och även hennes äldsta dotter Fanny var med. Blev ju som så att vi åt av hallonpajen som var kvar och givetvis så blidde det några koppar kaffe över lite surr! :D Casper har även ätit jätte bra idag. Gröt kl 12 ungefär och nyss så har han ätit en halv burk potatis, majs och kalkon. Duktig!

Tog nyss en liten promenad med Malin och Belinda och deras små men jag och Casper gick in igen eftersom det var dags för lunch/mellanmål för honom. Och nu ska han väl strax sova sin eftermiddags lur så det blir nog inte så mycket mer gjort idag faktiskt.

Funderar även på att göra ljusa slingor men hur sjutton kommer det att se ut på mig som är så korthårig? Det är ju så pass att det går att dra slingor i en hätta men tänkte mer på reslutatet, man vill ju ha det ganska tätt och inte bara några ränder så man ser ut som en zebra .. Så måste suga lite på den karamellen ett tag till!

Aptit retare



Som vanligt då Casper varit sjuk så blir han jätte dålig på att äta och få nån smak igen. Så även denna gång så får det bli aptit retare, helt slät mat så han får smak på maten igen. HiPP's 6 månaders burkar is the shit i dessa tider.

Måndag

Ny start på veckan, underbart!

Igår hade vi som vanligt våra söndags bestyr med städning och tvättning också fick det bli till att bädda rent i sängarna och koka alla nappar så vi blir fri alla basilusker och inte attakerar Casper igen, det vill vi inte vara med om nu på ett tag igen. :)

Idag så har vi inga särskilda planer alls förutom att Maja skulle komma förbi en sväng så då ska hon få sig en kopp kaffe och en bit av våran hallonpaj som vi gjorde igår. God blev den fast ändå inte helt klar, men god ändå! :D Ska nog ta och införskaffa oss en riktig paj form innan vi bakar igen ;)

Näe, nu är det väl dags att göra sig klar för dagen.

Måndag

Ny start på veckan, underbart!

Igår hade vi som vanligt våra söndags bestyr med städning och tvättning också fick det bli till att bädda rent i sängarna och koka alla nappar så vi blir fri alla basilusker och inte attakerar Casper igen, det vill vi inte vara med om nu på ett tag igen. :)

Idag så har vi inga särskilda planer alls förutom att Maja skulle komma förbi en sväng så då ska hon få sig en kopp kaffe och en bit av våran hallonpaj som vi gjorde igår. God blev den fast ändå inte helt klar, men god ändå! :D Ska nog ta och införskaffa oss en riktig paj form innan vi bakar igen ;)

Näe, nu är det väl dags att göra sig klar för dagen.

Färg starkt

Här har det inte hänt särskilt mycket ikväll mer än att vi blivit bjuden på mat och massa härliga skratt hemma hos min mor och far :D Alltid lika gott och trevligt med middag, särskilt grillat när man kommer hit. Sen hamnade man som vanligt i soffan framför tvn med nåt program i bakgrunden och massa prat.

Har även beställt hem namn mössor till Casper, två stycken! Färg starkt blir det till hösten minsann. Den knall gröna skal overallen från pop och en orange mössa med moln och en gul mössa, båda med namn, från älskade hjärtegryn :) Älskar dem mössorna, hon har ett stort utbud och man blir aldrig missnöjd! Namn mössar for life ;)

Nu ska jag och Rickard mysa ner oss till en hyr film "Till det som är vackert"

Lördag

En skön sovmorgon såhär på en lördag, underbar start på helgen minsann!

Vi ska ut på nå slags event idag, Rickard ska till northcar/bike och kolla lite. Särskilt intresserad kan jag väl inte säga att jag är men jag följer med ändå jag, man måste ju ställa upp för varandra så får jag själv som jag vill sen nångång också! ;)

Ikväll blir det nog grillning hemma hos mamma och pappa, riktigt gott ska det bli! Dom lovade ju det om det var fin väder idag och det verkar det bli, yummie. Grillningen är ju ett måste minst en gång i veckan nu när det går mot sommar!

Ha en fin lördag allihop!

Mys middag

I eftermiddag så gjorde jag något jag sällan gör, men som man egentligen bör göra oftare tror jag .. Efter en lång vecka med en del vakna nätter och mycket jobb för Rickard så överraskade jag med färdig middag på bordet när han kom hem, och han vart så glad så! Ägnade väl lite tid till att göra det också, en festligare måltid men som ändå inte tar år och dar att komponera. Något romantiskt behöver inte alltid vara avancerat.

Till middag så fick det bli ugnsstekt lax
i folie med limepeppar, citron, peppar&salt och en smör skiva i med kokt potatis till och en kall sås på creme fraiche, majonäs, vitlök, salt&peppar, stenbits rom, dill och gräslök. Och som en mysig och enligt mig väääldigt romantisk efterrätt så blev det choklad fondy med jordgubbs dopp. Sååå gott! Det enda som saknades ikväll var en flaska vin.













Polarn o pyret

Det råkade visst vara rea på polarn o pyrets webshop när jag satt och surfade runt, och då kunde jag ju såklart inte låta bli att beställa hem en skaloverall till lillen som han kan ha på dagis till hösten och en matchande mössa. Mössan blir perfekt till hösten i och med att han har en soft shell jacka i samma färg från polarn o pyret som ligger på hyllan och väntar på att få användas!


Ordinare pris 895 kr, NU 445 kr (!!)


Också denna fina matchande mössa för 95 kr

Dagis plats

Vi åkte in med lill mannen igår eftersom han fortsatte att hosta så pas att han kräktes. Några prover togs och även denna gång kunde ingen direkt diagnos ställas så att han kunde få penicillin eller liknande, men vi fick iallafall träffa en jätte trevlig så vi är nöjda. Och nu mår han lite bättre igen. 

Till lite roligare nyheter iallafall så har Casper fått plats på Bällsta förskola där vi sökte första handsvalet. Lucky! :D Så vi ska bara fylla i papperen och skicka tillbaka med ett stort JA till plats erbjudandet! Det är dagiset är även ett natur dagis vilket innebär att de kommer att vara ute mycket och det ÄLSKAR ju Casper så det här kommer att bli perfekt!

Bällsta förskola:
Här finns: Förskola 
På vår förskola arbetar vi utifrån ett naturpedagogiskt synsätt.Vår strävan är att få uterummet till ett lärorum.Där vi vill att barnen skall lära sig att uppskatta och utveckla ett livslångt intresse för naturen.En av syskonavdelningarna har ett arbetssätt där större delen av dagens aktiviteter ligger ute i naturen.

Vi vet av erfarenhet att ett naturpedagogiskt arbetssätt leder till: Färre konflikter, främjande av nyfikenhet och kreativitet samt bättre hälsa för barnen i ett livslångt perspektiv. Övriga områden som vi prioriterar är Genus och Språk.

Tji tji

Tji fick jag för att jag sa att Casper möjligtvis och förhoppningsvis var på bättrings vägen, nu är det snarare tvärtom .. Nu hostar han tills han spyr lill hjärtat och har fått högre feber, inte roligt att se alls! Så nu väntar vi på att sjukvårds rådgivningen ska ringa upp och hör vad dom säger, förmodligen så lär vi ju åka in oavsett men känns alltid bra att prata med någon först.

Tidig middag

Fick laga en tidig middag idag, eller sen lunch, kalla det vad man vill. Gjorde en av lillemans favoriter, spaghetti med köttfärssås, just för att se om han kan få i sig någonting annat än bara festis idag som han levt på hela morgonen, och cirka 100 ml välling. Den här då tidiga middagen eller sena lunchen verkar iallafall gå ner, skönt att se att han äter lite! Ser kanske ut att vara på bättrings vägen, inte lika röd blommig som han varit tidigare och att han äter lite är ju också ett gott tecken. Peppar peppar.


För min del så får nog middagen vänta nån timme till för jag känner mig inte alls hungrig just nu. Har ju svept kaffe och tagit några kakor medans Casper powernapat lite. Som sagt, så länge den lilla mår bra så mår jag också bra!

Efter Casper ätit klart så blir det nog ett mysigt bad, brukar behövas när han äter själv. ;)

Kaffe

Äntligen så har vattnet kommit igång igen,
och äntligen kaffe!

Nordeken i ett nötskal

Klart sämsta hyresvärden som finns måste vara nordeken! De kan inte ens informera om när de stänger av vattnet en stund, och nu har det väl varit avstängt i snart en timme och ska de hålla i sig så länge så får dem väl fan se till att informera hyresgästerna också! Folk jobbar som vill duscha innan, folk har barn (de har väl dom flesta här i området) och folk måste väl kunna laga sin lunch. Gaah va irriterad jag är! Vad är problemet, vad sitter det i? Tack och lov så sover Casper nu och är inte beroende av vattnet just precis NU, men jag hoppas för gudarnas skull att det finns vatten sen när han är vaken. Han som har feber måste ju kunna dricka kallt friskt vatten, och blanda en flaska välling eller en skål med gröt ..
Och vart är mitt kaffe vatten när jag behöver det som mest?!

Torsdag

Godmorgon torsdag!

Veckan börjar redan och äntligen gå mot helg, synd att Rickards arbets tider är ändrade så han måste jobba imorogon, skulle ha varit skönt om han var ledig nu då Casper är sjuk .. Inge roligt att vara ensam med honom då, uscha. :/ Lillen vaknade ju med feber imorse också, natten har väl varit lite si så där och imorse vaknade vi av att han panik skrek, försökte ge han välling och nappen men inget av det funkade. Så jag tog upp honom och la han precis intill mig och då somnade han direkt :love: Lill älsklingen min. Han ligger fortfarande kvar i sängen och sover tillsammans med Rickard, mys killar!

Jag själv ska väl ta och pallra mig upp till apoteket och hämta ut lite host medicin till lilleman och bara hoppas på att den hjälper bättre än sist vi hade den. Måste försöka få han att inhalera lite mer också.

Primärvårds jouren

Det blev en sväng in till primärvårds jouren ikväll då Casper vägrat sova och nästan varit vaken ett helt dygn. Vi inväntade Rickard som alltid jobbar så sent och for iväg runt halv tio ikväll och nu har vi precos kommit hem. Ingen diagnos ställd men de kunde iallafall konstatera att han hade nå slags virus och vi fick med oss lite mollipect hem som vi sedan får hämta ut om vi vill, men vill man de? Det har ju tyvärr inte funkat förut, men vi gör väl ett försök även där. Lika bra de.

Nu är jag så trött så att ögonen går i kors på mig iallafall. En lång promenad fram och tillbaka till angelica, massa lek, massa grin, ingen Casper som sovit och varit ute och ränt ikväll. Hoppas bara att lillen får sova nu, vågar knappt gå och lägga mig. Lill hjärtat, tycker så synd om honom :( Kan byta plats ja och sova på soffan bara han får sova!!

Provar med bricanylen

Lill hjärtat hostar så han vaknar, usch! Han var vaken nyss i ungefär en kvart och då gjorde vi ett blöjbyte samt att jag gav honom 2 ml bricanyl som ska vara luftrörsvidgande, tror egentligen inte på det där men eftersom att vi har lite kvar sen tidigare och fick det rådet av bvc idag så provar vi väl och ser. Det är ju alltid värt ett försök iallafall.

Själv så sitter jag och tittar på klockan åtta hos stjärnorna. Hade tänkt ta mig lite lill lördags mys också med chips och lite dricka men jag avvaktar ett tag till och ser hur lillen tänkte göra. Vill inte ha något framme om han skulle vilja upp igen.

Hoppas på en bra natt och den lär nog bli tidig för min del, så fort Rickard kommit hem.

Hostelihost

Host host host .. Casper har inte gjort annat idag än att hosta, lill hjärtat! Det har varit så i ett par dagar nu och det vill INTE ge med dig, så himla irriterande. Det värsta är ju att det stör hans sömn också, annars hade man väl kunnat leva med det men när han inte får sova. Usch och fy, inte roligt! Idag har han lyckats skrapa ihop ynka 30 minuter till sömn .. Stackarn.

Iallafall så ringde jag vårdcentralen och dem sa att jag skulle gå upp på apoteket och be om något receptfritt som de självklart inte hade något av intresse för vår del. Dom bad oss istället att gå till en bvc sköterska och hon sa att det inte fanns någon medicin att ge Casper utan dom flesta ges från 2 år .. Och något jag stör mig som hon sa var "Ja, om han inte sover något den här natten så får ni ringa igen" VA?! Krävs det en sömnlös natt för att få komma till en doktor? Jaja, bara hoppas på att den blir sömnlös då fast det vill man ju egentligen inte.

Han har inhalerat nu efter middagen också, helt själv! Vad glad jag blev, han brukar ju inte alls tycka om den där .. Dels så provade jag att ta bort själva masken så han fick suga i sig från aparaten istället, men sen pekade han på ankan (läs: masken) och ville ha den och då andades han jätte duktigt med den med! Det värmer att se, hoppas det blir bättre och att han fortsätter ta den.



Lill fisen min :love: Äter buffé ala mama, gräddstuvad pytt och schnitzel & strips.



Bloggat från iPhone

Vi tog en liten promenad bort till Angelica imorse i hopp om att Casper skulle somna en stund men inte det inte, han skulle vara vaken han :) Så vi kom dit och grabbarna fick leka lite. Casper ville mest pussas och kramas han men inte Lucas, han blev mest besvärad. Haha, gullungar! Och efter en stund så blev man ju hungrig och ett gatukök ligger ju nära och bra till där borta så då slank det ner ett skrovmål i magen, gott gott ;) Var väl där två timmar ungefär och eftersom inte Casper sovit något på hela dagen innan vi gick bort till dom så kände jag att det nog var bäst att ta en promenad hem så han fick sova, och det var det för lillen somnade i vagnen vilket han sällan brukar göra annars. Så nu är vi (läs: jag) hos Belinda och surrar lite skit så Casper får sova ute. :)

Onsdag

Kan inte förstå varför jag alltid är så trött när Casper vaknar varje morgon, vet inte vad som har flugit i mig. Orkar inte kliva upp, orkar inte göra välling .. Tur man har en karl när man inte alltid orkar själv, för man orkar inte alltid, det har jag lärt mig. 
Fick iallafall sovmorgon fram tills typ nu, hur skönt som helst. Så nu har magen precis fått sig lite börda så nu återstår väl bara klädsel osv. ;)

Vi blir bara hemma nu på morgonen eftersom det är dags för Casper att sova sin förmiddagslur och även Rickard är ju hemma som inte börjar jobba förens kl 13 på dagarna. Mig gör det inget att han börjar så sent, det är bara mysigt att ha han hemma. Det enda negativa är väl som sagt på eftermiddagarna/kvälllarna, den där timmen innan lägg dags för Casper, då är det inte roligt att vara ensam. Men jag tycker att det funkar alldeles utmärkt ändå!

Så snart förmiddags luren är klar och klädseln med för den delen så ska vi ta oss en sväng till andra sidan bron idag och umgås lite med Angelica och Lucas :D

Troll unge

Jag älskar dig!



Full rulle

Idag har det varit full rulle igen. Linus (läs: min storebror) fyller ju 23 år idag så imorse var vi bjuden på lyx frukost där med amerikanska pannkakor, äggröra, bacon och massa annat gott, sen blev det såklart en tårtbit och en kopp kaffe efter det :)

Sen så ringde jag en gammal klass kompis sen gymnasiet och hörde vad dem skulle hitta på idag. Hon har ganska nyligt fått barn och vi har pratat länge om att vi ska komma ut och hälsa på så idag blev det äntligen av! Hon/dem har fått en så söt liten Leon :) Usch vad bebis sjuk jag blir när jag är upp i såna småttingar, man har ju glömt bort att Casper varit så liten.

Nu är vi nyss hem kommen, eller ja, nästan. Det känns så iallafall, vi kom väl hem runt 17:30 och då så var pappa här och hjälpte oss att sätta upp lite tavlor och stången i köket! Super fint blev det.










Fick även upp Caspers fina tavla idag.
Hans gammel mormor har gjort tavlan med hans dop dikt från sin Gudmor :love:

Shopping i bilder

Sådär, nu har jag stor städat rubbet här hemma och fått lite av shoppingen från idag på sina platser.





Och det var dagens shopping i bilder, precis som lovat! :)

Insåg även att jag måste byta köksredskaps bygeln till en större, attans.
Så bilder på det kommer imorgon, förhoppningsvis. Om jag hinner byta.



ikea shopping

Det blev en sväng in till ikea idag och även ett varv på birsta city då storebrorsan fyller år imorrn, så mamma var in och skulle köpa en present också fick det bli en lunch på mcdondalds innan vi gick lös på ikea sedan :D

Jag kom hem med en hel del iallafall, eller ja. Det jag var ute efter. Lite dekoration till kaklet i köket, en köksredskaps stång, krokar och en zinkhink till det, magnetlister för att ha knivar på och nya blommor till köket. Ska se om man lyckas får upp allt detta ikväll så ska jag visa er i bilder :)

Formaterat om datorn

Blev ingen mer uppdatering igår inte för direkt efter middagen så började Rickard med att formatera om min dator .. Den var ju så sjukt seg och hängde sig/låste sig om vart annat så för att vara på den säkra sidan så förde vi över alla bilder och sånt man absolut vill ha kvar till en extern hårddisk. Så nu är dem i säkert förvar!

Jag tyckte ju först "men vad ska jag göra hela kvällen då?" när han sitter där och knappar på datorn och håller på. Så vi hörde vad mamma och pappa skulle hitta på och lyckades övertala dem om att vi skulle se en liten film tillsammans och äta lite chips och dipp ;) Det blev filmen Cornelis och jag måste säga att jag tyckte att den var riktigt bra! Från början när den startade så tänkte man väl "men nej, vad är det här för film?" när den börjar med att utspela sig på tidigt 1900 tal. Men filmen är iallafall en själv biografi av Cornelis Vresvik och hur han blev artist typ. :) Jag gillade den, känner man igen hans musik också så blir den ju lättare att se.
Kanske lite väl lång, eftersom det inte händer så mycket utan den bara rabblar upp saker hela tiden, berättar .. Svårt att förklara eller så är det jag som är dålig på de. 4 av 5 stjärnor får den iaf.

Sen blev vi kvar här inatt faktiskt och har väl nästan precis stigit upp. Blir fruksot nu och sen kanske eventuellt en sväng ut till ikea ;) Wiiie.

Dagens

Det blev inte bara att sitta hemma idag utan vi tog oss en sväng ut till city gross också, pra priser på mitt beroende där, coca cola light ;) Haha, nja .. Beroende var väl att ta i och det är förbaskat gott, och sen så här på ica i matfors så ska dem sluta att sälja det för att dom krigar med coca cola för att inköps priserna är för höga ..

Så dit for vi, Bella följde med också. :) Den här söta sommar pyjamasen fick även följa med oss hem, har letat länge efter nån fin och till ett pra pris. 69 :- var väl som hittat tycker jag!

Söndag

Söndag innebär som vanligt städ och tvätt dag för oss här hemma. Idag delar jag tvätttid tillsammans med Belinda, lite roligare att tvätta tillsammans i och med att det är en så pass stor tvättstuga med 4 tvättmaskiner, två torktumlare och ett jätte stort torkskåp dessutom. Vi började strax efter klockan 11 imorse och nu så är alla maskiner körda så nu är det bara att vänta på att det ska bli tort.

Annars så är det bara en mysig hemma dag, vi tar inte många mer steg än till och från tvättstugan idag. Söndag är ju först slit och svett och sen bara massa mys med god middag.

Nu har lillen vaknat från sin förmiddags lur också så det är väl dags att se över skafferiet och kolla vad man har att bjuda på till lunch idag för den lilla.

Sortera alla bilder i mappar skulle jag väl ha gjort också men det får nog bli ikväll när man kan sitta helt i lugn och ro och kolla igenom alla vilka man vill spara. Ska väl även ta och göra en beställning från fujifilm också, det är ett antal bilder nu som vi vill framkalla :)

Valborgs kvällen

Hade en super trevlig kväll igår med härliga grannar! :D Vi träffades redan runt halv tre tiden tror jag att hon var och då gick vi på ica för att handla lite till grillningen och middagen, dock så hade jag och Rickard det mesta hemma men vi bidrog iallafall med lite till en tzatziki och lite sallads tillbehör. Super god middag blev det och tzatziki måste man verkligen göra oftare, här är det mest vanligt att man gör den till chicken souvilaki men det är ju gott till allt!!!

Mätt och belåten blev vi iallafall och klockan var rätt sent när vi hade ätit klart, närmare 18:30 tror jag. Så jag sprang upp till oss direkt och hämtade pyjamas och fleece set till lillen så han var klar för sängen direkt så vi kom tillbaka från majbrasan! Jag ville verkligen gå och kolla just för Caspers skull och Rickard ville ju se var det låg osv då han aldrig sett den här förut. Intressant med allt folk och de stoooora eld lågorna tyckte Casper, han försökte även blåsa ut elden :love: haha.

Sen la vi småttingarna och satt oss med babyvakten kanske 20 meter från och bara pratade och drack lite gott. Super mysigt hade vi och tror att vi höll igång enda fram till 01 inatt nånstans .. Somnade som en stock och Casper tog sovmorgon enda fram till kl åtta imorse ;) Wonderful!



Casper var himla generös med pussar igår och Theodor fick bli största offret :)











Casper som älskar katter var givetvis överlycklig över att Eddie var där.



Middag!! Yuuummie.
En köttbit, tzatziki, kall bea sås, "special stripsen", stor bland sallad och majskolv.



Casper fick en annan favorit, falukorv och bulgur :)



Kollar på majbrasan :)



Dom hann inte tända hela brasan under tiden vi var där ...



Fin himmel som får avsluta bild bomben :)

RSS 2.0