Svar på kommentar

Postat av: Sanna

Det finns järntabletter, knappast så det tar två år att åteställa järnnivåerna. Under en hel kurs hade du nog kunnat fixa att jogga runt ett par varv till slut.

 

Svar:

En gång järnbrist, alltid järnbrist. Det återkommer i perioder resten av livet och ja, det finns självklart tabletter som jag äter men eftersom järnbrist, även kallat blodbrist, innebär brist på blodfärgämnet hemoglobin i de röda blodkropparna som cirkulerar runt i kroppen så är det inte så lätt att hålla ut en hel idrottslektion på 1 timme och 30 minuter. Hemoglobinet svarar för transporten av syre från lungorna ut till kroppens celler.

Det är inte direkt brus järntabletterna på ICA som det handlar om.

IG-varning

Ja, jag vet inte riktigt vart jag ska börja för såhär upprörd har jag aldrig varit i hela mitt liv. Att anstränga sig för mycket då man har järnbrist, det vill säga dålig blodcirkulation, är inte det bästa du kan göra. Men ändå så måste jag, trots det, vara aktiv lektionen ut på idrotten för att få ett godkänt betyg. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, jag har ju knappast valt järnbristen själv!

Sista april imorgon, för mig innebär det inget särskilt alls, förutom jobb fram till kl 20 och sen upp runt 8 tiden dagen efter. Så det blir nog rätt dött även det här året.

För övrigt så är jag jävligt förkyld och kan knappt andas men ska snart iväg och ha idrott. Jag fattar inte hur dagens lärare tänker.

Smittad

Som sagt så har jag varit i härnösand nu i nästan en vecka och i fredags så blev jimmy sjuk och nu känner till och med jag mig slö och hängig. Antar att han har lyckats smitta mig på något vis :/ Hoppas verkligen inte jag bluir sjuk på riktigt för jag har ju redan haft magsjuka 2 ggr på en månad, så jag klarar mig nog utan några sjukdomar på ett tag..

I Härnösand har det blivit många pizzor och kebab beställningar så nu idag när familjen beställde hem skräpmat så tog jag mig i kragen och beställde en sallad :D Haha, känner mig faktiskt lite stolt och en sallad mättar faktiskt bra det med!

Ha det super!

Home sweet home

Jaha, så var man hemma i Matfors för en gångs skull :) Känns riktigt skönt att få komma hem till sitt riktiga hem :D Har precis städat rummet och sådär så att det känns mer hemma trevligt :)

Johanna vill att jag ska komma in till henne i stan
och sova där men tvivlar på saken då moppen inte går som den ska och mamma och pappa är inte hemma så att jag kan ringa till dem om det skulle bli något efter vägen.. Irriterande! =/ Men samtidgt så är jag så sjukt trött så det kanske är lika bra om man stannar hemma eftersom jag ska jobba imorn igen =)

Tack och hej för mig!

Nattjobb

Igår hann jag vara hos jimmy i ungefär 2 timmar innan dom ringde från jobbet och tyckte att jag skulle komma in och jobba natt fram till 02. Snäll som jag är, och som inte kan tacka nej, så sprang jag ner till bussen fortare än fan och satt mig på bussen. Stackars mitt kära sällskap i härnösand men vad gör man inte för pengar?;) Kvällen och natten var hyffsat lugn och jag kom iväg när jag skulle och slocknade hemma i min säng runt 3 tiden. MIN EGNA SÄNG! När sov jag där sist!?

Vet inte om ni redan listat ut detta
men ja, jag sitter nu på skolan trött som ett as och har håltimme i 3 timmar .. Åker nog upp och hälsar på pappsen snart =)

Härnösand ikväll med, bloggar igen imorgon!

Skola

Jaha, så var man tillbaka till skolan igen! Känns ganska bra faktiskt förutom att jag fick reda på att vi ska ha nationella prov i engelska på fredag! :( Uppsats skrivning är jag väl rätt bra på men på engelska vette tusan, men det får gå som det går! Ett godkänt så är jag nöjd sedan, strävar absolut inte efter något högre i det ämnet.

Tungt att kliva upp imorse
men det är bara att pallra sig upp. Lång väg att åka men börjar bli van, ska dit ikväll också så det blir ingen uppdatering ikväll heller. Blir passa lill pojken ikväll igen :-D

Nu ska jag gå till de andras matte lektion och vara lite social! Sedan är det idrott, usch och fy! Men klart att man måste ju göra sånt ibland med ;)

Ha en bra dag! :-)

Härnösand

Hej hopp!=)

Jag ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen av bloggen men kommer att befinna mig i härnösand ett par dagar här framöver! Johanna har ju sin lilla lover där så vad gör man inte för sina vänner ;)

Är i Sundsvall nu fram och tillbaka och hämtar lite ombyte och sånt där som kan behövas när man sover borta. Ska tillbaka nu snart igen med 17.05 bussen! Har inte en aning om vad det är som händer ikväll, jimmys son ska iallafall komma en stund så det blir väl lite bus där och sedan blir det väl en film som vanligt och sedan ska jag fan lägga mig i tid ikväll, inte en minut senare än 23.00! Thats a promise:)

Ska kolla igenom packningen nu som min kära mor fixat ihop och se så att den stämmer innan jag ger mig mot stan igen! Ha det toppen bra!

2 timmars jobb, om inte mindre..

Igår bytte jag ju med en kollega på jobbet så att jag skulle jobba ett 4 timmars pass på eftermiddagen och hon mitt 12-21 pass. Kom dit vid 3 idag och käkade innan jagd började, väl när jag kom in och jobbade så tror jag att jag jobbade mindre än 2 timmar innan jag blev hemskickad pga för mycket personal och för lite gäster. Men jag tackar för det för jag är oerhört trött.

Har inte en aning om vad jag ska hitta på ikväll med tanke på att skolan börjar imorgon igen!=/ Jag längtar inte med tanke på att jag ska läsa in en 100 poängs kurs på mindre än två månader, vad i helvete tänker dom med!? Jaja, bara att le och se glad ut och plugga in allt..

Tror jag ska slå på en av filmerna jag köpte igår, Angel med Helena Bergström. Nån som sett den?

Paket!

Idag hade tydligen pappas bror med sin fru varit här och hälsat på :) Dom brukar alltid komma när alla vi barn har fyllt år och lämna varsitt paket!:) Den här gången jobbade ju jag när dom var här så idag stod det ett fint paket i köket när jag kom hem!



Som vanligt så var paketet från Duka ;p Och i paketet var ett tårtfat/uppläggnigsfat.
Tackar tackar! =)

Åka lite bil!

Precis kommit hem :) Har varit och åkt lite bil först med erik, jimmy, johan och johanna sen nu ikväll var det alina och linn från min klass och johan och jimmy! Mysigt mysigt ..

Ska gå och lägga mig precis eftersom jag ska upp och jobba imorgon.
Godnatt

Nytt jobb i sommar

Nu är jag typ hur glad som helst :D Pratade med områdeschefen förut idag på service huset om sommarjobbet i sommar och hon sa att jag skulle räkna med att få jobba i sommar :) Det enda som är oklart är vilken handledare jag ska ha och schemat.. Fatta vad nice eller!? Slipper stressa sönder, bättre lön och jobbet ligger med gångavstånd på ungefär 10 minuter. Så sjukt bra!! :D Min sommar är räddad :)

Här ska jag jobba i sommar, servicehuset i Matfors! =)

Jobbade 7.30-16 idag istället för eftermiddag men fick gå vid 3 tiden, as skönt!:D Jobbar hela helgen 12-21 nu så ikväll blir det bara ta det lugnt igen :) Kanske får besök men det får vi väl se då..

Namnsdag!

Idag har jag namnsdag, igen eller vad man ska säga ;) En av tre  namnsdagar på ett år har inträffat!
För er som inte vet (eller just ja, det står ju i headern) så heter jag Elin Patricia Margareta och idag har det mittersta namnet sin dag ;) Säger även grattis till er som heter Patrik, och er andra som heter Patricia!

Hade egentligen inte tänkt på att jag hade namnsdag idag men ska iallafall ut med mormor och mamma och äta mat på nån restaurang ikväll!:) Ska fira min födelsedag med mormor i efterskott... Nu sitter vi hos morbror Micke och fördrinkar lite! Gott. Dricker smirnoff ice!

Ha en trevlig kväll!!

På bättringsvägen..

Idag har jag fakiskt inte känt mig så illamående alls mer än lite huvudvärk som verkar sitta i bra länge men sånt kan man leva med, så länge jag får behålla maten och näringen i kroppen så är jag nöjd!

Vart såklart en långpromenad i solen med mamma och elsa idag igen, så himla skönt!! Sedan tog jag det lugnt med en glass framför datorn och sedan väntade storhandling och sedan övningskörde jag ikväll med pappa. Helt okej dag det!!

Nu sitter jag och väntar på att lönen ska ramla in på kontot eftersom max gjort missen IGEN att inte skicka lönespecifikationen i tid, ibland är det riktigt irriterande faktiskt! Dumma människor, ska det vara svårt i dagens läge då datorerna gör det mesta av jobbet!?

Under tiden medans jag väntar på det överväger jag bästa körskolan. Ska iallafall byta trafikskola nu har jag bestämt mig! Från att klara 67 rätt av 70 på en fas till att ha 63 rätt, och från att klara varje fas 2 ggr till att klara det gång. Låter det inte lockande?

Men vilken trafikskola då? Ni som har erfarenhet får gärna hjälpa till ;)
Stenstans trafikskola
City trafikskola
M trafikskola

Strålande väder!!

Igår kväll somnade jag framför tvn redan vid åtta tiden på kvällen. Var så otroligt trött och det var nog meningen att jag skulle sova också och jag sov enda fram till 11.30 idag! Riktigt skönt! Vaknade även till ett strålande väder så jag och mamma gick nästan direkt ut på en långpromenad efter frukosten och åt lite glass i solen på byn! Myyysigt :)

Kan inte slita mig från fin vädret så tror nog jag ska gå ut och sätta mig i solen ett tag till!
Ha en jätte bra dag och njut av solen så länge den är framme! ;) Puss o kram!

Matförgiftad?

Mamma tror inte att jag drabbats av nån magsjuka utan snarare blivit förgiftad av kycklingen jag åt på max här om dagen. Åh! Vill inte :( Kyckling innehåller ju bakterier som kan göra att man är sjuk väldigt länge..

What have I done? Kroppen känns som betong =(

Magsjuka

Jag verkar ha en väldig tendens att bli magsjuk på de dagar jag är ledig efter att ha jobbat ett tag. Vid 5 tiden imorse vaknade jag och låg och snurrade runt i sängen och det resulterade någon timme senare i magsjuka! Hatar verkligen magsjuka =( Så då var ju den här dagen förstörd också, synd för det är ju rätt så fint väder ute!

Ska iallafall ringa efter mamma och be henne köpa isglass :D

Lättförtjänta pengar iallafall.

Så hade jag varit och gjort min tredje dag för påsken och det har varit lika dött som alla de andra dagarna förutom att halva Sundsvall kände sig hungriga när all personal försvunnit från Max så när klockan var 19.00 och alla utom 3 gått hem så kom folket. Hej och hå vad roligt vi hade, hehe. Not .. Men i övrigt så har det gått riktigt bra att jobba i helgen! Tog ledigt imorgon så då får jag lite sovmorgon med, skönt!!

Inga påskägg har man fått heller. Inte för att det gör så mycket men det vore ändå lite kul att få ett litet litet påskägg bara för att liksom ;) Jag fick ju i för sig ett pyttelitet påskägg av paulines mamma då jag hade födelsedagspartyt så helt ägglös har jag ju inte varit :D

Familjen sover, kanske vore något för mig också det.. Här var det ju också dött så!

Singing bee

Min kväll har jag spenderat framför tvn och tittat på singing bee. Ikväll var det bara folk från tv3 som var med, jätte roligt ikväll faktikst!
Någon mer som brukar kolla på detta? Jag följer i stort sett alla musikprogram som går på tv ;)

Nu blir det sova för imorgon väntar jobb igen!

Världens bästa låt!

Finns det någon bättre låt en Gabriellas sång, så säg till!

Klicka här för att lyssna på låten

Sten dött..

Happ, här hade man gått och förberett sig på världens kaos dag men istället så brister den ut i kaos genom att vi får typ en gäst i halvtimmen, riktigt roligt! Ehm, man ska inte klaga på de lugna stunder som finns men det får fan inte bli för lungt heller för då blir det ju ap trist!

Min dag på max:
- Kassa
- Rast
- Drive
- Rast igen
- Städa kylen
- Städa frysen
- Städa torrlager
- Städa ute
- Rast ännu igen
- Jobba ett tag
- Sluta två timmar tidigare

Skjut mig.

Slöa sig lite..

Godkväll alla påskkärringar i blåkulla!;) Skämt å sido..

Godkväll iallafall :D Fick sluta tidigare på jobbet idag, tog chansen då jag ändå ska jobba hela helgen och enligt rykten så kommer den inte att bli rolig alls så lika bra att pasa på när man blir tillfrågad om att gå hem tidigare så hinner man vila upp sig ;) Har inget speciellt planerat utan blir nog bara hemma och lökar på soffan till en film =)

Hittade inget särskilt på stan idag för presentkorten heller men en söt kofta fick jag iallafall med mig hem från H&M!

Ni läser nog inga mer inlägg från mig ikväll så jag säger Godnatt!

Jobba i påsk!

Har fått ändrade planer vad gäller påskhelgen och påsklovet. Jag åker inte ner något till Stockholm utan min mormor kommer upp istället för hon vill hjälpa min morbror micke lite som brutit foten och inte kan göra något alls själv längre. Stackarn!

Påskhelgen ser ut som följer:
Skärtorsdag: Jobb 15.30-19.30
Långfredag: Jobb 11-20
Påskafton: Jobb 11-19.30
Påskdagen: Jobb 11-20
Måndag efter påsk: Jobb 11-20

Ingen ledighet här inte ;)
Nu innan jag börjar jobba ska jag iväg på stan och bränna lite presentkort!

Glad påsk på er och ha en bra påskhelg!

Avslutad apu och arbetsintervju

Idag gjorde jag min sista dag på apu platsen och hade bara ärenden fram till 12, skönt :) Anledningen till detta var att min lärare skulle komma efter lunch och eftersom man aldrig vet hur lång tid det mötet tar och vi slutade kl 15 så hade vi inga ärenden alls på eftermiddagen.

Mötet med min lärare gick jätte bra! Slutbedömningen blev mer än godkänd och jag fick massor med beröm :) Kul! Har precis skrivit klart loggboken också så nu är jag helt redo för lov ;)

Kakan jag bakade igår uppskattades av personalen och blomman och påskägget till Ella var också väldigt uppskattat :) Roligt då man verkligen gjort sig till lite ;)

Sedan ringde de även från Servicehuset idag med och ville ha dit mig på en arbetsintervju imorgon klockan 11 :D
Gissa om jag är riktigt glad idag?;)

Bilder från i helgen finns på min bilddagbok!
(Gästlösenord:0000)

I'm going lost

Du stannade tiden men tog den tillbaka lika fort

Jag kan bara tänka på allt det där som vi fick gjort

Mest av allt i hela världen vill jag bara en sak göra

Låsa in dig i ett rum, skrika ut mina ord och låta dig höra.

Ett år äldre

Så hade man blivit ett år äldre igen, väldans vad åren går snabbt! Men jag hade det iallafall riktigt kul på mitt födelsedags party även om jag inte kom längre än dit min backe i matfors slutar ;) Hehe. Mer detaljer behöver jag inte skriva här!

Tack för alla fina presenter och mer tack till er som stätdade medans jag sov, haha!:p
Min riktigt födelsedag firade jag inte speciellt alls. En helt vanlig frukost och praktik på kvällen!
Inte ens en tårt bit åt jag på min födelsedag! Det är sjukt..

Och sen har jag en stort ångest jag går och bär på..
Dumma, dumma Elin..

Födelsedags party!

Fick sluta 11 idag, en timme tidigare än vad vi egentligen sagt så jag är nöjd :D Lisa är här nu och hjälper till med förberedningen ;) Jag är redan klar och är as nöjd över frippan och allt, thanks lissie!

Nu har jag knäppt min första bärs och fler kommer det att bli, for sure ;) Den här kvällen kommer att bli den bästa på länge, det känner jag på mig och det bara är så!

Bjuder på en bild som nyss är knäppt. Outfit för kvällen osv;)

Godnatt fredag, godmorgon lördag!

Godkväll! :) Kom hem från praktiken runt 21.15 ikväll, det har varit jätte lugnt så då fick jag gå lite tidigare! Älskar mina kära arbetskamrater som så snällt skjutsar hem mig! =D

Nu är det bara några korta timmar kvar tills festen kan börja! Praktik mellan 7 och 12 imorgon, sen hämtar vi Lisa och sen är det bara att börja med lösnaglarna, håret och kläderna! Sen kan folket komma, eller just det! Maten får vi ju för all del inte glömma som lär ta sin lilla tid men kan säga så mycket som så att jag längtar som bara tusan nu tills imorgon eftermiddag/kväll :D Den kvällen kommer att äga mest på hela jävla året!!!

Förberedelser..

Imorse lyckades jag för första gången försova mig till praktiken! Vaknade 5 timmar senare än då jag skulle börjat, skämdes som en idiot och ringde direkt till områdeschefen och förklarade mig. Vi bestämde att jag skulle gå ut och jobba kvällen istället vilket passar mig utmärkt för då har jag tid till att förbereda för lördag nu! =)

Såhär långt har jag kommit i mina förberedelser
, med lite hjälp av Lisa ;)



Partyhattar, partytutor och spriten! You name it ;)



Singstar med två mickar och 6 olika skivor!

Ååh vad jag längtar tills imorgon nu! Party party :D:D

Storhandling.

Godmorgon! =)

Har precis gjort mig klar för denna dag. M kommer och hämtar mig snart så ska vi samåka till stan tillsammans, snällt att han skjutsar :) Sen ska jag möta upp Lisa och handla inför lördag! Men först av allt så ska Elin uträtta ett ärende åt oss, partyyyy! :D Sen blir det mamma, jag och lisa som storhandlar på ica maxi. Är så fruktansvärt peppad så det finns inte! Endast 2 dagar kvar och endast 368 dagar kvar tills nästa födelesedag, 20 bast!

Men vi får ju inte glömma att jag ska fylla 19 först!
Ha en super dag för det tänker jag ha! :D

Smider planer..

Gokväll!

Här sitter jag i min ensamhet och smider lite planer för lördag då det kommer massor med folk hit för att fira mig :) Känner mig as taggad och längtar som bara den! Fick veta även idag att jag eventuellt kommer att få gå kort dag på lördag så det känns ju super! Då kommer lisa hit direkt och knäpper en bärs och gör sig klar tillsammans med mig!:) Ååh, vad jag längtar till lördag nu! Var så sjukt jävla längesen.

Ikväll är det första sm finalen, spännande! Medans jag kollar på den och äter jordnötsringar ska mamma prova göra en frisyr på mig som jag ska ha på lördag!

Skriver kanske mer ikväll! =)
RSS 2.0