Idag går vi in i vecka 16!



Du & jag <3 Vecka 16 (15 fulla veckor+1dag)
Dag 106 av 280, 174 dagar kvar till bf.

Jag undrar bara hur du kan vara så liten?
Tycker magen är så liten jämfört med andra som jag sett.
Fast du har väl inte så mycket att brås på kanske, och jag är rätt liten till kroppen.

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 1,5 liter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.



Kommentarer
ISAS MAMMA.

min mage med isa var inte alls stor, inte ens i slutet. alla sa att jag hade en sån liten mage men hon vägde precis normalt så på alla blir inte magen så stor fastän bebisen ändå är som den ska :)

2009-09-12 @ 13:47:33
URL: http://idaahansson.blogg.se/
natalie

Kul med magbilder! Min mage har redan svullna upp med det är pga av tarmarna osv. Ingen bebismage så att säga.. Jaså de där med ammningen går igen? Hehe! Jaa de är väl bara o gilla läget x)

2009-09-12 @ 16:46:33
URL: http://jennynatalie.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0